Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellllllly

TANIEC BRZUCHA

Polecane posty

:) a nie wkrecam...i b mnie tego pisac nie musisz...ja o tym wiem...ale dla mnie taniec juz z gory jest sposobem wyrazania emocji wolnoscia sposobem przekazu lepszym nawet niz slowa ...jest sila pozwala sie na chwile oderwac od calej nie raz przygnebiajacej rzeczywistosci i przeniesc w swoj wlasny swiat...a przez te wszystkie reklamy i robienie swietosci z czegos co nia nie jest okreslenie poloczenie ciala i duszy kojarzy mi sie marketingowo .

Gość czemu krytykujesz cii
skoro nie wiesz jak tanczy a sama uwazasz ze jestes najlepsza. ona cos tu przekazala a ty potrafisz tylko zaprzeczac

Niektorzy ludzie nie lubia kiedy ktos wie na jakis temat wiecej niz oni :)

Gość dokladnie ciii a w tancu
chodzi wlasnie o przekazanie siebie a nie tylko wyuczenie tego tanca

Gość powiedzialas co myslalas
puste dziewuszysko

Kochana zadam to pytanie jeszcze raz : chodzilas na zajęcia BD ?? I proszę cię nie mow takich bzdur bo spadne przez Ciebie z krzesla :D

A pisze to wszystko wlasnie dlatego ze nie lubie kiedy ktos mimo ze zajmuje sie czyms cale zycie i znam sie na tym probuje mnie tu poprawiac czy zrobic ze mnie idiotke co sie na niczym nie zna...Wlasnie na tancu sie znam lepiej niz na czymkolwiek innym i nikt nie bedzie mi wciskal ze "sobie tancze do lustra i stwierdzam "o umiem" ze tak na prawde to jestem ciamajda i tanczyc nie potrafie ;/ po co takie osby gadaja takie glupoty? nie wiem,zeby sie dowartosciowac ? moze same nie potrafia i zazdroszcza albo maja kompleksy ...nie wiem w kazdym razie takie zachowanie mnie denerwuje ;/

A wiesz ze jak ktos chodzil na kurs belly dance nie znaczy ze potrafi tanczyc? :D ja znam z 50 nazw voultow w le parkour a wykonac umiem z dwa...i co niby jestem lepsza od tych co trenuja pare lat tylko dlatego ze im sie czasem zapomni nazwe a ja pamietam ?;/ To ze chodzilas na jakis kurs przez jakis czas nie sprawia ze jestes lepsza tancerka ode mnie :D jesli tak to rozliczasz to to jest po prostu smieszne :D

taniec owszem jest w pewnym stopniu rywalizacja w dozeniu do bycia lepszym bardziej wartosciowym tancerzem no ale nie na zasadze a ja bylam na takim kursie a ty nie a ja znam nazwe tego -mimo ze nie umiem tego zrobic- a ty nawet nie wiesz co robisz hahaha :/

A i przepraszam ze mowie takie "bzdury" ale tak czuje taniec jest dla mnie forma wyzwolenia czyms czego nikt mi nigdy nie odbierze czyms co sprawia ze jestem szczesliwa czyms dzieki czemu moge pokazac to czego nie potrafie opisac slowami...tym jest dla mnie taniec...nie wiem czym jest dla ciebie i nie wiem czy chce wiedziec bo zal mi ludzi dla ktorych taniec jest forma popisu -bo ja umiem a ty nie- lub powodem to wielkiego wywyzszania sie nad innych ;/

Nie nie nie :D To nie zaden kurs :P zresztą nie będe się wykłócać z Tobą na ten temat. Ty trenujesz inny rodzaj tanca niz ja. Ja wole bardziej kobiece i subtelne tance ty trenujesz hh itp ... Co do Belly Dance to pasja do tego tanca narodzila się we mnie jeszcze w podstawowce ale zawsze balam się do tego przyznać bo myslalam ze to taniec erotyczny. Dopiero po podstawowce kiedy zaczelam miec więcej czasu bo skonczylam uczęszczać do Muzycznej Szkoly zainteresowalam się blizej Belly i tancami towarzyskimi. Owszem na poczatku tez mialam jakies plyty albo cos, ale niedlugo potem poszlam na zajęcia ... jedne, drugie trzecie az w koncu 5. potem jakiś pokaz u nas w mieście i tak się zaczęło. Narazie nie jezdze na zadne konkursy gdyż mam naukę na glowie :O Ale odznaki ani medale nie jest potrzebne do szczescia ... wazna jest pasja do Indii i do Belly Dance oraz zadowolenia mojego partnera :P:P

wazne jest tylko to czy ktos potrafi cos zatanczyc i przekazac w tym emocje ...nie wazne czy zna nazwe i czy ktos go tego nauczyl sam sie nauczyl itd.to ze bylam na paru zajeciach nie znaczy ze od razu jestes odemnie lepsza :) nie widzialas jak tancze i nie mozesz tego ocenic...i nie mow mi ze ty to preferujesz bardziej kobiece style taneczne :) bo np. dancehall stripperdnace to sa bardzo kobiece style taneczne a jesli ktos jest dobry i popping loking czy krumping uczynic kobiecym :)

z reszta :D kto ci powiedzial ze ja nie tancze subtelnych i kobiecych tancow :D sie jeszcze pamieta kroki czaczy ktorych mnie matula uczyla :D hehe bo matka tez tanczyla ale tance towarzyskie :P

W takim razie zle napisalam bo mnie nie zrozumialaś :) Poprzez zajęcia chcialam wyrazić tak zwane \"kursy\" chociaż kursami one nie byly. Za pierwszym razem byla to grupa taneczna ktora niestety rozpadla się gdyż bylo za malo czlonkow. Gdybym byla na 5 zajęciach nie pojechalabym na pokaz no proszę Cię :P na 5 zajęciach po dlugim gadaniu i opisywaniu stroju przechodzi się do rozciągania i pokazow roznych figor, przynajmniej tak bylo u mnie.

Nie chodzi mi o to czy ktos umie to pokazac czy nie. Rownie dobrze mozna powiedzieć ze jezeli ktos potrafi to nawet w brak dance'e pokaze zmysłowość kobiecego ciala. Ehh tak to ja rowniez moglabym wymieniac wszelkie umijętności :O

No tobrze...to skoro obie kochamy taniec to o co sie klucimy ?:) taniec to taniec kazdy tanczy to co mu pasuje i nie mozna mowic ty jestes gorszy bo nie znasz nazwy albo nikt fajny cie nie uczyl ...rozni ludzie roznie maja z lapaniem tanca to co ja lapie w te 4 dni inny wykwalifikowany tancerz zalapie w jedne dzien a ktos inny w miesiac...jeden zalapie sam o co chodzi i wystarczy ze zobaczy jak ktos inny to tanczy a innemu trzeba tlumaczyc :)

witam:) info na temat kalendarza warsztatów tańca brzucha możesz znaleźć np na www.roztanczonyweb.pl , jest tam też (na razie jeszcze mała,ale rozwijająca się) społeczność taneczna, więc może ktoś z nich coś ci doradzi:) pozdrawiam

ja także mam okazję chodzić na taniec brzucha moim zdaniem jest to świetna sprawa, bo nie tylko się można wiele nauczyć o swoim ciele, ale też ten taniec jest bardzo zmysłowy i kobiecy;) Ja też nie jestem jakoś specjalnie rozciągnięta, ale to jakoś mi to nie przeszkadza ;) Mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej;) a co do tych ćwiczeń to chyba najbardziej korzystne będą wszelkie skłony, albo takie z elementów jogi;)

Gość jakie Polki są zacofane
Taniec brzuch to był nowością jakieś 10 lat temu. Wtedy tańczyło go w Polsce dosłownie parę dziewczyn. Dziś byle dresiarze i tipsiarze wydaje się, że jest królewną z baśni 1000 i 1 nocy.

Wiesz co chyba nie chodzi o to, żeby się poczuć jak księżniczka z 1000 i 1 nocy. Owszem może kiedyś taniec brzucha był tylko dla nielicznych, ale zawsze tak jest, że wiele rzeczy ulega zmianie. A poza tym każdy ma prawo do tego, żeby się czymś interesować.... a co do tych dresiar i tipsiar to nie zgodziłabym się z Tobą, bo tam, gdzie ja chodzę na zajęcia przychodzą tylko dziewczyny, które chcą poznać tajniki tańca brzucha i interesują się kulturą orientalną ;)

Przyznam, że taki taniec tez jest bardzo ciekawy i może sprawić przyjemność;) Wiecie po zajęciach, jakie miałam na studiach, o kulturze orientalnej i przez to, że kiedyś miałam maraton filmowy pod znakiem bollywood. Spodobał mi się taniec brzucha. Znalazłam zajęcia z tego tańca w szkole Ananday ( w Krakowie). I zapisałam się na zajęcia do Sary Damm. taniec brzucha jest naprawdę świetny;) i nauczycielka też bardzo fajna, bo potrafi zarazić swoją pasją, zajęcia prowadzi z humorem, więc się nie stresuję się jak coś mi nie wychodzi;) Byłam też na pokazie tego orientalnego tańca, tancerki zrobiły na mnie niesamowite wrażenie;) Gdyby ktoś chciałby zobaczyć jak pięknie można się poruszać to odsyłam do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=u-jxkoBJDEo

Gość aleksandra06
Kazdy i tak wybierze taki taniec jaki uzna za najlepszy dla siebie DLatego wazne jest tez tutaj to ze w ogole chcemy w ten sposob spedzac wolny czas.