Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.

wynik badania cytologicznego...

Polecane posty

Gość W.

byłam dziś po odebranie wyników cytologii. A.jakość rozmiaru; II-rozmiar nadaje się do oceny ale; c)jest niezbyt czytelny z powodu licznych komórek zapalnych. B.Ogólna charakterystyka rozmazu: II-Obraz cytologiczny nieprawidłowy C.Interpunkcja/Wynik. III-1.Nieprawidłowe komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego. b.zmiana śródpłaskonabłonkowa małego stopnia (LSIL) (w tym:HPV/dysplazja małego stopnia(CIN1) dodam że mam 17 lat.. poważne są te wyniki ? proszę o odpowiedz

Gość wg. mnie to stan zapalny

Gość niepodpiszesieczarnymnickiem
a dla mnie III grupa, yh

Ja bym się jeszcze zastanowiła nad tym hpv, dziewczyno. Wiesz, ze ten wirus powoduje raka szyjki macicy?:O A Ty masz co najmniej przechodzone zapalenie, III grupę cyt, zmiany w nabłonku szyjki macicy. Powodzenia, myślę, ze powinnaś się częściej bzykać pod dyskoteką🖐️

Gość wg. mnie to stan zapalny
komentarze ponizej poziomu zerowego.

A co mamy przyklasnąć temu, że 17letnia dziewczyna ma rozległe zapalenie, które już pewnie trwa długo, skoro ma II grupę cyt. i do tego pewnie hpv? Nie dość, ze ten wirus powoduje raka szyjki macicy, to jeszcze jego ryzyko zwiększają długotrwałe, nieleczone stany zapalne. Tylko pogratulować. Poniżej poziomu jest brak rozumu i niedbanie o własne zdrowie. Wiesz, takie infekcje się nie przenoszą z wiatrem...

co trzeba zrobic zeby sie niedopuscic 3 grupy? nie zbyt czesty seks? czy malo partnerow?... mialam seks od czasu do czasu, kilku partnerow w ciagu roku. 2-3 lata temu mialam 2 grupe. ost raz u gin bylam prawie 1,5 roku temu. zamierzam sie wybrac teraz kiedy mam ferie. jestem juz po okresie czyli teoretycznie moge isc na cytologie

Gość monikaaaaaa
Mialam w zyciu jednego partnera, on tylko mnie, a wiec prawiczki. Jestem tego pewna. Jestesmy ze soba w stalym zwiazku juz kilkanascie lat. Dzis zrobilam cytologie, czekam na wynik, ktorego boje sie jak ognia. Kilka lat temu mialam nadzerke, wypalona,potem cytologia ok. Ostatni wynik dwa lata temu, a teraz stres. Jezeli mam stalego partnera i w gre nie wchodzi zadna zdrada, to nie grozi mi HPV?

Nie, wtedy Ci nie grozi. Tzn. nie grozi Ci to hpv przenoszone drogą wyłącznie płciową, ale za to to groźniejsze, które powoduje raka. Bo wirusów z tej grupy jest wiele, niektóre powodują np. kłykciny i są zaraźliwe bardziej, można się zarazić nie tylko podczas seksu, ale np. w toalecie, na basenie, jak się po kims siądzie na wilgotnych kafelkach itd. Ale to jest trudne. Ogólnie hpv sie przenosi drogą płciową i nie chronią przed nim gumy.

Gość hmmmmhmmmm
jestem deską przegrałam życie --- co ty wogole wypisujesz na raka szyjki macicy nie choruja tylko dziwki i dziewczyny ktore bzykaja sie z byle kim i byle gdzie oraz takie ktore czesto zmieniaja partnera :O

Gość W.
w 1 klasie gim wykryli nadzerke , ale nic z tego sobie nie robilam ,a poszlam bo mialam caly czas upławy .. teraz poszłam 2 razy kochałam się z jednym chłopakiem i to w prezerwatywie ;] lekarz chcial zrobic mi cytologie i o to jej wyniki ... a do tych co tam pisali ze pod dyskoteka dawalam dupy pff zal mi was ;] jesli same dajecie to nie znaczy ze kazdy daje ;]

Gość W.
a tak pozatym czytalam ze przeoszony jest takze wpublicznych toaletach basenach itp ;]

Gość W.
Ama_leta dziękuje że Ty jedna mnie nie potępiasz.. wiem że zaniedbałam i tak mi sie wydaje że przez tą nadżerke mam takie wyniki po prostu... ja mam od dawna ją, chodziłam do lekarza , przepisywał mi leki a ja wykupywałam tyle że ich nie używałam po kilku dniach zażywania i tyle.. mój błąd.. ale to nie oznacza jak większość pisze że sie puszczam i dlatego mam takie wyniki ... bo tak naprawdę nic nie zrobiłam oprócz krzywdy przez to że zaniedbałam samą siebie..

Gość W.
a ja używałam tamponów , chodzilam przez 9 lat na basen, oraz często do toalet publicznych , więc każda z wymienionych może wywołać stan zapalny.. aż tak złe sa te wyniki ?

Ja dowiedzialam sie o moim wyniku wczoraj i do tej pory po prosru umieram z niepokoju.Mam bardzo zle wyniki trzeba pobrac wycinek do badania.W ciagu roku bylam 5 razy u lekarza,u trzech roznych lekarzy.Mialam robiona cytologie dwukrotnie i dwukrotnie byl wynik zly.Przez cztery lata bylam leczona jakimis lekarstwami,ktore w ogole mi nie pomagaly. Teraz boje sie,ze moze jest to cos naprawde powaznego,skoro lekarz chce pobrac wycinek do badania. Najsmieszniejsze jest to,ze ja naprawde o to dbalam i chodzilam czesto do lekarza i robilam to co kazal. W ja sie dziwie,ze Ty sie tym w ogole nie przejelas.Przeciez masz dopiero 17 lat,pewnego dnia mozesz chciec miec dzieci a wtedy moze byc za pozno.Nie mowiac,juz o raku szyjki macicy.

Gość W.
hm , może Cię to zdziwi, ale nie spałam w nocy , wczoraj o tym się dowiedziałam..

Gość edytkanytka
W nie wiem co ci powiedzieć nie będę cię osądzać, ale wyniki masz złe. Ja mam I grupę, jestem 4 lata po porodzie. Zgłoś się jak najszybciej do lekarza. Według mnie za wcześnie rozpoczęłaś współżycie seksualne.Mam nadzieję że to była przemyślana decyzja. Wierzę że po leczeniu wyniki będą lepsze.Pozdrawiam

no własnie byłam u lekarza 3 dni temu i takie mam wyniki , za 4 tyg mam sie zgłosic przepisał mi jakies leki..