Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygaaaa..

wytłumaczcie mi FUNKCJE, spr mam jutro

Polecane posty

Gość to jest proste
A w ktorej jestes klasie jak mozna wiedziec? :)

Gość zygaaaa..
3 gim. :P W tematach w książce mam : odczyt wykresów, pojęcie, zależność funkcji, funkcja liniowa, graficzna ilustracja układu równań, wartości dodatnie i ujemne funkcji liniowej, o czym mówią współczynniki funkcji liniowej, wyznaczanie wzoru funkcji liniowej.

Gość to jest proste
Ja tez 3 gim. :) A masz ksiazke Matematyka z plusem? :) jeszcze Ci powiem o co w graficznej ilustracji chodzi bo ja to akurat rozumiem. :)

Gość zygaaaa..
omg serio? :D myślałam że ze 25 lat masz, że tak umiesz:P mam książke "matematyka 3" ni ma tytułu innego:P to wytłuamcz jeszcze to co wiesz, a umiesz może wyznaczanie wzoru?

Gość to jest proste
jeszcze mozesz miec funkcja rosnaca malejaca stala... to rosnaca jest jak linia idzie w prawo w gore, malejacja jak linia idzie w prawo w dol a stala jak jest pozioma. :) ja mialam takie na spr. :)

Gość to jest proste
wytlumaczyc Ci jeszcze graficzna ilustracje? :)

Gość zygaaaa..
łał, co Ty masz z matmy?:) tak ta czerwona...:)

Gość zygaaaa..
tak poproszę

Gość to jest proste
to juz mowie... tylko nie wiem czy sie nie poplatam w tym. :) (biore przyklad z ksiazki naszej) :) masz np x+y=3 { x-2x=0 teraz wszystko przenosisz na strony tak zeby po lewej bylo y a po prawej cala reszta ( najlepiej w kolejnosci y= .... x + ) w tym przypadku to bedzie y=-x+3 { -2y= x+0/:2 i wychodzi y=-x+3 { y=1/2 i tutaj robisz tak samo jak na poczatku Ci mowilam funjcje za x co chcesz i liczysz y tylko dla kazdego rownania osobno. :) np masz 1 i 2 za x y= -1+3 y= 2 (Twoje punkty to x=1 y= 2) i to samo z reszta i zaznaczasz na ukldzie. :) miejsce w ktorym sie przetnie to rozwiazanie. :) np punkt x=3 y=2. :)

Gość to jest proste
pamietaj o zmianie znakow jak przenosisz bo tu sie czesto mozna pomylic. :) jeszcze Ci powiem o wartosciach dodatnich i ujemnych ale to jest prosciutkie bo nie trzeba liczyc. :)

Gość zygaaaa..
to jest to graficzne coś? to juz średnio rozumiem, ale przejrzę sobie wszystko jeszcze mam nadzieje, że będzie ok, wielkie dzięki 🌼

Gość to jest proste
zapomnialam napisac ze bedziesz miec 2 funkcje (lnie) tam to nie zapominaj o tym ze osobno juz to rozwiazujesz. :) i zawsze tak jak o tym pierwszym mowilam. :)

Gość to jest proste
powiem w skrocie... robisz tak zeby miec y= ...x + jakas liczba i obydwa rownania tak samo. :) potem tak samo jak Ci tlumaczylam na poczatku z kazdym robisz. :) i zaznaczasz. :)

Trzecia klasa i dopiero robicie funkcje? Ja też chodzę do 3 gim, funkcje mieliśmy rok temu, teraz bierzemy trygonometrykę :( Mamy podręcznik \"Matematykę 2001\"

Gość zygaaaa..
mieliśmy na początku roku :P ale ja to piszę, żeby mieć 3 na półrocze, bo nieźle nasikałam na to wszystko ostatnio, nie uczyłam sie w ogóle, i zamiast mieć z matmy 4 to piszę żeby 3 dostać:P

Gość to jest proste
Nie ma za co. :) i powodzenia na spr. :) Pamietaj o tym co Ci pisalam. :) :D Ale powiem jeszcze o tych wartosciach dodatnich i ujemnych bo potem mnie bedzie meczylo. :) otworz sobie ksiazke nana 59 s60 str i tam jest taka funkcja... wartosci ujemne to sa te pod pozioma linia (x) a dodatnia na nia. :) czyli w tym wypadku ujemne sa dla x wiekszego od -0,5. :) a dodatnie dla x mniejszego od -0,5. :) bo np na tym rysunku dla x=1 juz masz funkcje pod linia. :)

Gość to jest proste
Kurdeee sory miala byc 60 strona. :)

Gość zygaaaa..
to 59, czy 60?:D

Gość to jest proste
60... bo miala byc 59 ale tam ich kilka jest. :)

Gość to jest proste
Dobra ja powoli spadam jak bedziesz chciala cos jeszcze to napisz wejde za jakies 20 min na forum. :) Aha i napisz po spr jak Ci poszlo. :) Powodzenia jeszcze raz. :) Napewno zdasz. :*

Gość zygaaaa..
🌼

Gość to jest proste
Ok wiec jak wszystko jasne to ja juz spadam bo jutro na 7 trzeba wstac... :) Papa. :)