Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzwi_do_narnii

Coś mi sie stało z oczami-pomocy!

Polecane posty

Gość drzwi_do_narnii

Od kilku dni bolą mnie oczy i strasznie łuszczy mi się skóra wokół nich,mam wrażenie jakby były całe opuchnięte,ale nie są.Nie wiem od czego to,czy od mydła siarkowego czy też od tego,że posmarowałam rzęsy rycyną wymieszaną z witaminąA+E.Jak myślicie,co może być przyczyną?Już ze 3 dni nie używam ani jednego,ani drugiego a oczy nadal bolą :( Pomóżcie!

Gość a masz zaczerwienione
łzawiąci albo coś?? Jeśli tak to popros w aptece o jakieś kropelki ( np Starazolin), jesli nie, a problem dotyczy raczej skóry-na to mi wygląda to raczej reakcja uczuleniowa, baaardzo duże prawdopodobieństwo ze na rycynę lub siarke, na 99%, noi niestety odstawienie preparatu nie zawsze pomaga, spróbuj zrobic mocny napar z rumianku i/lub szałwi i przykładaj kompresy na powieki, zadziała antybakteryjnie, na opuchliznę dobre są kostki lodu. ALe jeśli to powazne uczulenie i nie polepszy sięto radzę zajrzećdo okulisty!!!

Gość drzwi_do_narnii
Nie łzawią ani nie są zaczerwienione,nie są też opuchnięte tylko mam takie dziwne uczucie jakby były.Rycynę stosowałam już wcześniej i było ok :( Spróbuje z tymi okładami,dzięki za radę