Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilia85

przesuszona skóra i hormony... czy jest związek??

Polecane posty

Gość emilia85

od ponad miesiąca mam strasznie suchą skórę na całym ciele (ramiona są w suchych strupkach) mam rozregulowane hormony leczę się pigułkami yasminn. Czy może być ziązek miedzy hormonami a suchą skórą? P.S. To nie jest typowa suchość związana z zimą

ja mam na ramionach parę plamek takich przesuszonej skóry [różowe plamki]. ale ja to dopiero dostałam po tabletkach i normalnie kremem trzeba smarować...

Gość przepraszam ale jak
rozregulowane hormony mozna leczyc yasminem? Lekarze daja antykoncepty zeby ZATUSZOWAC problemy z okresem - tym sie NIE LECZY! Powinnas zrobic badanie na niedoczynnosc tarczycy (sucha skora) jezeli wyjdzie Ci ze masz i zaczniesz brac tabletki okres powinien sie unormowac. Jezeli masz tez czasem wydzieline z sutkow - badania na prolaktyne, plus badania hormonow kobiecych....

Gość emilia85
ale dzieki yasmin mam okres... a wczesniej nie bylo

Gość przepraszam ale jak
emilka idz do innego lekarza bo kazdy dzieki tabletkom ma okres!!!!! odstawisz je i znow nie bedziesz miala okresu!! ONE NIE LECZA!!!! CHcesz byc bezplodna???? MUSISZ ISC PO SKIEDOWANIE DO ENDOKRYMOLOGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cos jest nie tak z twoimi hormonami, musisz zaczac brac jakies hormony - skoro wczesniej nie mialas okresow a teraz masz je z Yasmin to znaczy ze twoj organizm od bardzo dawna nie mial owulacji i teraz tez nie ma!!!! Nie chodzi o sam okres tylko o OWULACJE Musisz sie leczyc zeby miec owulacje i kiedys zajsc w ciaze!!!!

Gość emilia85
teraz mnie przestraszyłaś sądziłam, że tabletki antykoncepcyjne są właśnie hormonami i że regulują to co jest nie tak.... teraz muszę znaleźć w miare dobrego a zaczynam wątpic czy tacy lekarze istnieją :/ dziekuję za radę