Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fumka

TŁUSTA CERA...POMOCY

Polecane posty

Gość fumka

Witam! Mam pytanie czy ktos z was ma podobny problem? Moja cera wyglada fatalnie, jest bardzo tłusta, czoło, policzki nos i broda pokryta jest zaskórnikami.Staram się regularnie ja oczyszczać ale efekt jest taki ze tydz. po oczyszczaniu wygladamm jak przed. Rano to mogłabym naleśniki smazyć taka jest tłusta, po umyciu wystarczy pare min i znow jest tak samo.Mam 28 lat i nic sie nie zmienia. Od czasu do czasu cos mi wyskoczy ale z tradzikiem raczej nie mam problemow. Domyslam sie ze maja na to wplyw hormony-ale jakie dokladnie? LIcze na pomoc i z gory dziekuje:)

a jakich kosmetyków używasz? bo powszechnie wiadomo że im bardziej matujące i wysuszające kosmetyki się stosuje tym skóra w obronie produkuje więcej sebum (czyli jest coraz bardziej tłusta)

Heja Fumka} ja mam 24 lata i tez mam ten sam problem,niestety. mam tak samo jak Ty, rano jak wstaje to jestem cała tłusta jescze do niedawna mialam problem z tradzikiem na policzkach w postaci bolących guzkow ale pomogl lisc oliwny, juz tu na kafeteri opisywany.Ja mam skore tlusta na calej twarzy:((( zaraz po umyciu jej po godzinie juz sie swiece, no to jest po prostu straszne, ale juz polwi sie do tego przyzwyczailam, nie mam wyjscia. Ja sobie radze w ten sposob ze do mycia twarzy uzywam zelu garniera 3w1 super sprawa i bardzo bardzo wydajny, na noc acne-derm tez rewelacja mniej zaskornikow mam, a na dzien zawsze krem nawilzajacy zaden matujacy gdyz skore tlusta nalezy nawilzac a nie wysuszac.

do Canberra> kosmetyki tu nic nie pomoga, tlusta cera to tlusta cera niestety:(((

Tak jak pisalam ja staram sie ja nawilzac,gdyz wiem ze wysuszanie jej daje odwrotny skutek.A faktycznie problem moze tkwic w hormonach bo to na pewno nie jest normalne zebys kora tak sie przetluszczala:(((

Gość Oj to niedobrze
sa suche i sa tłuste skóry jak i tez sa te najmniej wystepujace normalne:)tak juz jest:)

Gość fumka
zdecydowanie staram sie uzywac kosmetykow nawilzajacych...kremy matujace to porazka..przez pierwsze 3 dni jest ok, wydaje sie ze dzialaja, niestety potem skora jest tak przesuszona ze az boli a nadal sie przetłuszcza...ostatnio uzywam serii olay..zelu do mycia i zelu hydro-nawilzajacego...sluzy mi dobrze ale cera nadal sie przetluszca.Nienawidze tego a do tego te zaskorniki....czasem mam wrazenie ze jak ktos na mnie patrzy uwaza mnie za brudasa..tak jak pisalam wczesniej skora po oczyszczaniu przez tydzien wyglada w miare...pozniej jest to samo...:(

Witaj! Zapraszam Cie na forum Natura Górą:-) Ja tez miałam taka cere i ja wyleczylam-wyregulowalam prawdziwym sysryjskim mydelkiem(Alepia 7-% Premium z biolandera www.biolander.com i olejem jojoba:_)Rewelacja-skora jest matowa, zdrowa, nawilzona i wszyyskie problemy zniknely!!! Jesli chcesz-chetnie Ci pomogę..sama przez to przechodzilam - i chce teraz zeby inni z tego skorzystali:-) W razie co podaj maila - chentie odpowiem na pytania:-) Narnijka