Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OPERKA

AU-PAIR DEUTSCHLAND

Polecane posty

Gość OPERKA

Szukam rodziny z Niemiec najchętniej jak najbliżej Polski by móc u niej pracować jako au-pair. Z tym jednak ze co 2 tygodnie musialabym zjezdzac na weekend do Polski do szkoly ( szkola zaoczna). Jeśli jest ktoś tu zainteresowany bądź zna jakaś rodzine , która byłaby zainteresowana to bardzo proszę odezwijcie się . Pozdrawiam.

Chcesz oficjalnie czy raczej tak "po znajomosci " ? Mozesz odpowiedziec na maila jaezeli nei chcesz takich szczegolow na forum podawac

Gość Wielka prośba
Wiesz jednak wolałabym takich sprawdzonych ludzi . Żeby mieć pewność ze wszystko będzie wporządku. I oczywiście takich , którzy by zechcieli przystać na te warunki , żebym zjeżdzała do szkoły . Bardzo dziękuję za zainteresowanie ;)

Gość Wielka prośba
Ahhh zapomniałam napisać jestem z Poznania ;)

Gość Wielka prośba
Myśle ze mogłabym zacząć tak od marca i tak na mniej więcej pół roku może troszke dłużej .

chodzi ci o konkretne Au-Pair? czyli nauka jezyka, praca i mieszkanie u rodziny? czy raczej bardziej "zarobkowo"?

Gość Wielka prośba
Nie , nie o zarobek .Chodzi mi o naukę języka . I na tym mi najbardziej zalezy.Mogę zajmować się dziećmi domem itp ale żebym przy tym się nauczyła ęzyka i mogła zjeżdzać do szkoły tu w Poznaniu.

to chyba bedzie lepiej przez jakas agencje. Bo tak to trudno cos zanlesc. Tym bardziej, ze Au pair to wcale nie taka tania impreza. Osoby ktor Cie przyjmna musza zaplacic za Twoja szkole, za ubezpieczenie, oplacic Ci rozne rzeczy i do tego jeszcze placic kieszonkowe w wysokosci ok 400 € miesiecznie. Mam znajomych ktorzy poszukuja au peir ale problem w tym ze mieszkaja w szwajcarii

Gość Wielka prośba
No wlasnie boje si ę sie przez agencje dlatego wolałam was zapytać czy nie macie kogos znajomego .

Au- pair to tez co najmniej rok, a nie pól... Zycze powodzenia. Ale moze faktycznie, jesli bys zaczela szukac w kierunku pomoc do dziecka, wtedy jestes niezalezna od agentury.

Przejrzyj ogloszenia z Berlina, moze cos sie znajdzie, i od Poznania niezbyt daleko.

Gość Wielka prośba
Nawet mogłabym pracować do końca roku 08. Tak najchętniej to bym chciała do Berlina bo stamtąd do Poznania ''żabi skok'' . Przeglądałam oferty i narazie nic ;/

Gość Wielka prośba
To nie ma nikt , żadnych znajomych tu z De ? Szkoda .

Gość Wielka prośba
Tak wiem , że mogę dać ogłoszenie . Dzięki . Tylko widzisz boje się przez jakieś tam agencje czy ogłoszenia . Wolę zapytać tak ludzi mieszkających tam . Naprawdę.

Gość Wielka prośba
A słyszałam ze au-pair zarabiaja 260 euro . A moze się pozmieniało nie wiem .

Au-pair in Deutschland Es gibt viele Gründe, die für eine Tätigkeit als weibliches oder männliches Au-pair in Deutschland sprechen. Im Vordergrund steht, bereits vorhandene Sprachkenntnisse zu vervollständigen und das Allgemeinwissen durch eine bessere Kenntnis des Gastlandes zu erweitern. Ein Au-pair ist auch in Deutschland kein Hausangestellter. Die Maximalmithilfe eines Au-pairs in Deutschland ist auf 30 Wochenstunden gesetzlich eingeschränkt, dies schließt Babysitting ein. Ein Au-pair darf zwischen 18 und 24 Jahre alt sein und maximal 1 Jahr in Deutschland bleiben. Ausreichende Kenntnisse der deutschen Sprache sind erforderlich. Die Anreisekosten bis zur Gastfamilie und zurück trägt das Au-pair. Ein Au-pair erhält 260 Euro Taschengeld pro Monat, eine Kranken- und Unfallversicherung, kostenlose Unterbringung in einem eigenen Zimmer und alle Mahlzeiten. Dabei sitzt das Au-pair beim Essen mit am Familientisch und bekommt dasselbe zu essen wie die Gastfamilie; ein Au-pair hat hierbei also vollen Familienanschluss. Jedes Au-pair bekommt die Möglichkeit, in seiner Freizeit an einem Deutsch-Sprachkurs teilzunehmen sowie kulturelle und geistig anregende Veranstaltungen zu besuchen. Das Au-pair hat Anspruch auf einen freien Nachmittag und einen ganzen freien Tag pro Woche (jedoch Anspruch auf alle Mahlzeiten an freien Tagen) und auf Urlaub, der für ein volles Jahr 4 Wochen beträgt bzw. auf dieser Basis anteilig zu berechnen ist.

Ja nie polecalabym bycia au pair nikomu :) sama przez to przeszlam.Miedzy innymi w Niemczech. Jezeli bardzo chcesz juz byc au pair to wejdz na www.grataupair.com i jeszcze www.aupair-world.net

Wszystko zalezy od tego, na jaka rodzine sie trafi, i jakiemu samemu sie jest, czy chemia pasuje.

Gość Wielka prośba
Dokładnie wszystko zależy od iebie samego i od tego na jaką rodzinke się trafi.

Gość Wielka prośba
Ewelina na www.aupair-world.net jestem zarejestrowana juz bardzo dlugo i niestety nic konkretnego.

Gość wiolkus89898989
a ja rowniez szukam rodziny :) W Niemczech bylam juz raz jako au pair lecz bylo to nie legalnie ,zze wzgledu na okres pobytu jaki tam bylam , mianowicie tylko 3 miesiace. Pragne znwou wyjechac aby podszkolic jezyk.,, przez au pair world nie moge znalezc rodzinki bo mi zablokowali Eh,, jezeli tos potrzebowalby na zastepstwo od maja czy czerwca jestem chetna , nawet na wyjazd na okres 12 miesiecy ;)

ja chciala bym kogos do pomocy, kiedys mialam dochodzaca pania do pomocy domowej i nianie ale niestety wyprowadzila sie. Problem w tym, ze mieszkam stosunkowo daleko od granicy ( pod Hannoverem)

Gość Operka
A ile by kosztował dojazd do Poznania ? Orientujesz się moze bo ja nizebyt ;/

Gość Operka
Ale to chyba dosć drogo ;/ a szkoda ;/

nie mam pojecia, jezeli masz mozliwosc to sprawdz polaczenia na linii Poznan-Göttingen. Ale generalnie polaczenia autobusowe sa stosunkowo drogie wiec zastanowic sie trzeba czy jest to wogole dla Ciebie oplacalne, bo moze sie okazac ze 3/4 zarobionych pieniedzy wydasz na przejazdy, obojetnie gdzie bys pracowala

Gość Operka
No właśnie tego się obawiam . No nic szkoda ale dzięki za dobre chęcie ;)