Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agniii

ból kregosłupa

Polecane posty

Mam pytanie. Czy po całym dniu za biurkiem nie boli Was kregosłup? Jeśli boli to jakie ćwiczenia stosujecie żeby sobie jakos z tym poradzic? A może chodzicie na masaze?

Gość lenkaaaaaaaaaaaaa
dobre pytanie

Gość PIEKNAAAA
polecam cwiczenie na przestraszonego kota-czyli uklekasz i wyginasz kregoslup raz w gore raz w dol.Pomaga.A pozatym pomaga tez....solarium-polecec troche na lozku i po bolu plecow.

Gość nie mam nic przeciwko
spróbuj chodzić na basen

hejka :-) kota cwicze i nie pomaga mi. A na basen to nie mam po co isc bo nie umiem plywac :-) myslalam nad aquaaerobikiem ale to chyba dopiero wiosną bo teraz to troche za zimno na to :-(

Gość onaaaaaaaaaaaaaaa
:-(

Gość Nivera
Ja osobiście polecam basen, nawet gdy sie nie potrafi plywać.Z czasem sie nauczysz a juz sama nauka, ruch w wodzie bardzo dużo daje.

Gość gość janinka
Na ból kregosłupa najlepsza jest odpowiednio dobrana rehabilitacja. Ja chodze do ośrodka kimed na Pradze.Mają tam doświadczonych rehabilitantów i zabiegi ,które mnie akurat stawiają na nogi.Fajną opcją na kręgosłup jest laser wysokoenergatyczny,mnie pomaga.

Gość gość
Ja żałuję że tak długo chciałam liczyć na państwową słuzbę zdrowia bo dużo na to czasu i nerwów straciłam a efekt był prawie żaden. W sumie dopiero jak już nie byłam w stanie z bólu wytrzymać i do pracy chodzić to poszłam prywanie do gabinetu...Trochę poczytałam popytałam i trafiłam na Rosadzińskiego – są efekty, skończyło się promieniowanie i zawroty głowy a to było dla mnie najbardziej męczące i też niebezpieczne

Gość Amartha
Jak się okazało ja myliłam ból kręgosłupa ze spiętymi mięśniami i cały ból minął po kliku sesjach masażu. Konkretnie chodzi mi o Tajski Masaż http://www.tajskimasaz.pl spróbujcie, naprawdę ten rodzaj dla moich mięśni okazał się zbawienny:)

Gość gość

Też bardzo długo męczyłam się z nawracającym bólem pleców. Pomogła mi metoda McKenziego, o której przeczytałam na stronie http://www.mckenzie.pl/ Metodę tę można samodzielnie wykonywać w domu.

Gość Fretek

Jeśli masz siedząca pracę, to polecam wdrożyć regularny ruch :) To nie musi być od razu siłownia albo sporty wyczynowe, ale zwykłe spacery, schody zamiast windy itp. Wystarczy też jeśli w ciągu godziny na kilka minut wstaniesz od biurka. Mimo wszystko, udałbym się też do dobrego fizjoterapeuty, żeby rozluźnić napięcia mięśniowe, co z pewnością przyniesie ulgę. W okolicach Krakowa świetnych terapeutów mają tu https://www.rehabilitacje.org/.

Gość saszetka

Nie nalezy lekceważyć takiego bólu, musisz sie skonsultowac z lekarzem a najlepiej odrazu z ortopedą. Jesli masz jakis pakiet medyczny tak jak ja mam w medicover w pracy to nie ma problemu no a jesli nie to albo wykup sobie cos takiego albo idz prywatnie. Tak czy siak nie odpuszczaj bo mozesz sobie zaszkodzic