Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 o jezu..

mam 20 lat i nigdy nie bylam u ginekologa...

Polecane posty

Go艣膰 niedobra wiewi贸rka
e, mnie sie wydaje, 偶e za wcze艣nie to tez niefajnie dla 13-latki wizyta u ginekologa to musi byc koszmar moim zdaniem wystarczy p贸j艣膰 w wieku 17-20 lat albo jak sie zacznie kopulowa膰 wcze艣niej, to wczesniej

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Goya_91
Mo偶e ju偶 w og贸le nie masz b艂ony przez masturbacj臋. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nO A JA jestem mloda i gruba
dziewczyny ja sie wstydze:(:(:( musze isc, a sie wstydze baaardzo. jestem gruba. :(:(:( i ja wiem, ze lekarz duzo widzial. ale tu chodzi o moj dykomfort.:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
No ja te偶 tak s膮dz臋, nie wiem po co niekt贸re mamy ci膮gn膮 na si艂臋 do ginekologa zestresowane 13-stolatki czy nawet 12-stolatki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o ja piernicze
jakby Was mamy ciagnely to byscie sie teraz smialy z tych co sie boja a nie narzekaly :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
No to si臋 kurde odchud藕!

Udost臋pnij ten post

kurde no. ginekolog nie jest od tego zeby wam mowic czy jestes gruba chuda piekna czy brzydka. ma cie zbadac i guzik cie powinno obchodzic wszystko poza tym . jak idziesz do ogolnego zeby ci do gardla zajrzal jak cie boli to tez jest wstyd i panika bo jestem brzydka itd? laseczki, nie popadajmy w paranoje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Ja wol臋 i艣膰 bez mamy. Bo mama jak dla mnie jeszcze podwaja stres. Po co lekarz ma z ni膮 rozmawia膰 o moich narz膮dach, wydzielinie itp.? Kr臋powa艂oby mnie to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o ja piernicze
ej sluchaj dziewczyny 150kg tez chodza do ginekologa wiec co sie martwisz - to nie dietetyk, ginekolodzy wiele widzieli i rozstepy i przelewajace sie uda wiec raz sie zbierz i idz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o qrde...
mozliwe...ale nie sadze bo tak to by mi chyba wszystko latwo ''wchodzilo'' ...heh...dobra bez zartow...przeciez ginekolog sie chyba nie pyta czy sie masturbowalam???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Ja tam nie wiem o co on pyta. :D A co by艣 odpowiedzia艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o ja piernicze
pewnie ze sie nie pyta bo kazdy to robi wiec po co sie ma pytac :) spokojnie zapyta: - kiedy bylas ostatni raz na wizycie - czy uprawiasz seks - czy bierzesz antykoncepty - jaki masz problem czy przyszlas tylko na ogolne badanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Wi臋c nie pyta o to czy jestem dziewic膮? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o ja piernicze
pyta czy uprawiasz seks to chyba jednoznaczne pytanie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Nieprawda. Bo mog艂am kiedy艣 tam straci膰 dziewictwo, ale ju偶 od jakiego艣 czasu nie uprawiam seksu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o ja piernicze
pytanie czy uprawialas seks to pytanie o caloksztalt a nie o dzien dzisiejszy :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
No teraz tak. Wcze艣niej zada艂a艣 je w czasie tera藕niejszym.

Udost臋pnij ten post

njlepiej to sobie odpowiedzi na te pytania na kartce zapiszcie bo gdzie jeszcze nie daj boze nie badziecie wiedzialy co powiedziec jak przyjdzie co do czego...:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niedobra wiewi贸rka
to powiedz, ze jeste艣 dziewic膮, jemu ta informacja potrzebna jest do tego, 偶eby wiedziec, czy trzeba pomy艣lec o antyykoncepcji i jak ma cie zbadac - a nie do tego, 偶eby si臋 dowiedziec, jaki z ciebie 艣wintuszek mnie sie wydaje, 偶e matka powinna c贸rk臋 wys艂ac do lekarza, ale w wieku 16-17 lat, a nie smarkul臋 12-letni膮; po co dziecko stresowac - niech sie oswoi ze swoj膮 seksualnosci膮, ja pamietam, ze jak dosta艂am okres, to dziwnie si臋 czu艂am, jakos nie czu艂am sie w og贸le kobiet膮 - jakby mnie zaraz potem wys艂ali do ginekologa, to chyba by艂oby to dla mnie bardzo niemi艂e wspomnienie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Ja w wieku 12 lat jeszcze nie mia艂am okresu. Dopiero gdy mia艂am nieca艂e 14.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Ale niekt贸rzy twierdz膮, 偶e zaraz po pierwszej miesi膮czce powinno si臋 i艣膰 do ginekologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niedobra wiewi贸rka
to niech niekt贸rzy id膮 - ja bym swojej c贸rki nie wysy艂a艂a, zapisa艂abym j膮 do ginekologa pare lat p贸藕niej, mniej wi臋cej w wieku 17 lat

Udost臋pnij ten post

moim zdaniem kazdy czuje kiedy jest dla niego na to najlepszy czas. ja jak mialam 17 lat wiedzialam ze powinnam, chociazby po to aby miec to za soba, zobaczyc jak to jest i nie przezywac tego co wy, czyli zaklopotania ze taka jestem duza a jeszcze nie bylam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
A czy c贸rka nie jest wtedy ju偶 na tyle du偶a, 偶e lepiej aby sama si臋 tym zaj臋艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niedobra wiewi贸rka
mo偶e i jest - ale ja na swoim przyk艂adzie widz臋, ze sama si臋 tym nie zaj臋艂am; moja mama ten temat jako艣 omin臋艂a i nigdy mi nie m贸wi艂a, zebym chodzi艂a do ginekologa, 偶e to wazne itp. ; no i ja tak nie przyk艂ada艂am do tego wagi, owszem, czyta艂am r贸偶ne rzeczy, czasopisma, ksia偶ki, i wiedzia艂am, ze trzeba, ale nie by艂am do艣膰 zmotywowana i wysz艂o jak wysz艂o - dopiero w wieku 28 lat si臋 przemog艂am - dobrze, 偶e nic mi nie by艂o, bo mog艂o ju偶 by膰 i my艣l臋, 偶e dla dziewczyny wizyta pierwsza u ginekologa jest na tyle trudna, 偶e matka powinna j膮 troch臋 przypilnowa膰 - chodzi tylko o ten pierwszy raz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Goya_91
Jak tak dla mnie to bardzo niesprawiedliwe, 偶e my kobiety musimy chodzi膰 do ginekologa i prze偶ywa膰 taki stres, a faceci nie musz膮 regularnie kontrolowa膰 swoich sprz臋t贸w. :( Dlaczego tak jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niedobra wiewi贸rka
no, ja tam chyba wol臋 co rok czy p贸艂 chodzic do ginekologa ni偶 choc raz w zyciu mie膰 przyjemnos膰 badania prostaty przez odbyt :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wole gina
ni偶...............proktologa t o jest dopiero obciach.Bleeeeeeeee:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niedobra wiewi贸rka
a co do stresu, to u mnie stres by艂 wielki za 1. razem, za drugim juz mniejszy, a za trzecim ju偶 nie by艂o wcale i musze powiedziec, ze lubie chodzic do ginekologa 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam 30 lat i tez nie bylam
na cos trzeba umrzec :D

Udost臋pnij ten post