Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jezu..

mam 20 lat i nigdy nie bylam u ginekologa...

Polecane posty

Gość Tantiana
A na czym polega robienie cytologii?

Gość niedobra wiewiórka
Jak masz 20 lat, to jeszcze żadna tragedia, ze nie byłaś. Zwłaszcza jesli jestes dziewicą. Nie ma się co cykac, że nie byłam, nie byłam - nie byłas to idx i już się bedzie nazywało, ze byłaś. Pierwszy raz trudno sie przemóc, potem to juz bułka z masłem, ja tam wolę chodzic do ginekologa niż na przykład do lekarza ogólnego. W tym wieku lekarz cie jeszcze na pewno nie opieprzy, że dopiero teraz przyszłaś. A co do wstydu - lekarz już takie rzeczy, takie zmiany chorobowe i takie różne paskudztwa widział, że na pewno go nie zaskoczysz. Jesli jesteś dziewica i to cie hamuje, że będzie sie śmiał - nie bedzie. Wiele kobiet w wieku 20 lat jeszcze nie spało z facetem. Idź prywatnie, im zależy na pacjentach, więc bedzie przyjemnie i sympatycznie. I spytaj wczesniej kolezanek, który lekarz jest miły i kompetentny. Ja miałam 28 lat jak poszłam pierwszy raz, wiem, głupio zrobiłam, że wczesnien nie poszłam, teraz chodze już regularnie. Ale i tak nikt mnie nie opieprzał i nie wspominam tej pierwszej wizyty źle.

Gość niedobra wiewiórka
cytologia polega na tym, że lekarz taką jakby małą szczoteczką łaskocze pacjentkę po szyjce macicy i zbiera "ślady". Żeby tam dotrzec, zakłada wziernik, który rozszerza wejscie do pochwy

Gość Bananoowa
A co jeśli pacjentka podczas cytologii zbytnio się podnieci? Pytam poważnie.

Gość o ja piernicze
to nie jest szczoteczka tylko male ostrze ktore delikatnie scina naskorek wiec spoko nie podniecisz sie

ale tego sie wcale nie czuje ze ona ci tam cos szczegolnego robi. poprostu czujesz ze masz ten przyrzad w sobie

Gość o jezu..
niedobra wiewiorka...racja. fakt ze jestem jeszcze dziewica tez mnie troche hamuje...ale rozumiem ze nie ma zartow, bo tu chodzi o moje zdrowie, wiec znajde jakiegos fajnego ginekologa i pojde...trudno :)

ja chodze np do kobiety . slyszalam ze sa mniej delikatne itp ale sadze ze to jakos tak inaczej jest jednak z babka niz jakims facetem. przynajmniej na poczatku

Gość Tantiana
A mnie trochę hamuje fakt, że nie jestem dziewicą. Mam nadzieję, że ginekolog nie skomentuje tego złośliwie. ;)

Gość Tantiana
:D :D :D Masz rację.

Gość Goya_91
Ja mam problem, bo nie raz się masturbowałam, ale nie wiem czy jestem dziewicą czy nie i teraz nie wiem co odpowiedzieć lekarzowi, jeśli mnie o to zapyta. Jeśli powiem mu jedną rzecz, a on zobaczy, że jest inaczej...

oj dziewczyny nic sie nie martwic tylko marsz .przeciez jestesmy kobiety a kobiety niczemu sie nie dadza nawet jakiemus duurnemu ginowi

Gość niedobra wiewiórka
jakie ostrze ? kurwa nie opowiadaj głupot i nie strasz ludzi http://www.ultrasonic.com.pl/kategoria.php?kat_id=7 wkłada to do środka i chwilke gmyra, nic to nie boli, tylko trochę łaskocze jakbyś sie podnieciła |(choć raczej nie ma sie czym podniecac) to nic sie nie stanie, po prostu wejscie do pochwy trochę zwilgotnieje - niczego to nie zmienia; zresztą to trwa tak krótko, ze nawet nie zdążysz sie podniecić :P póżniej wyjmuje ten wziernik i wkłada 2 paluchy w rękawiczce do pochwy i dotyka macicy i tych innych zabawek, a drugą reka dotyka ich od zewnatrz przez brzuch; i to tyle potem jeszcze bada cycki i po zabawie; aha, cycki bada jak już założysz majtki i spodnie, zeby cie nie krępowac tym, że stoisz cała goła

Gość Goya_91
A dziewicom też wkłada 2 palce???

Gość o ja piernicze
niedobra - u mnie jest takie plastikowe ostrze jak zeskrobywaczka... kazdy ma co innego w gabinecie

Gość niedobra wiewiórka
czy sie masturbowałas, czy nie, czy jesteś dziewicą, czy nie - ginekolog to już wszystko widział; pewnie widział tez 60-letnie dziewice, Boze, wszystko jest dla ludzi jak ci głupio skomentuje (co jest raczej mało prawdopodobne, zwłaszcza prywatnie), ze jesteś dziewica, to co, buzi nie masz ? powiedz mu, że jestes lesba i wy to robicie inaczej; na chamstwo trzeba reagowac chamstwem

Gość niedobra wiewiórka
no dobra, ale ostrze kojarzy sie z nacinaniem - a zeskrobywaczka to juz całkiem co innego co dziewicom wkłada to nie wiem, pewnie zalezy to od błony, jak jest otwór wystarczająco duzy, to pewnie 1 palcem, jak nie, to moze przez odbyt, nie wiem, nie miałam tej pryjemnosci :P

Gość o jezu..
nie spodziewalam sie ze tyle osob ma problem z pojsciem do ginekologa...bo niby 21 wiek itp...sama dawno temu powinnam pojsc...slyszalam ze do gina powinno sie pojsc juz jak ma sie pierwsza miesiaczke...to 6 lat temu powinnam tam zawedrowac...

Gość _____________________
Przecież nie ma jeszcze obowiązku lub przymusu chodzenia do lekarza. To media propagują i kreują ten wymóg - okresowe badania, szczepienia itp.

to ja wam mowie ze wklada. pierwsze 2 wizyty u ginekologa przezylam jako niewinna jeszcze. i tez wkladala.pytala wtedy czy nie boli czy nie czuje duzego dyskomfortu itp

Gość Goya_91
No ja się właśnie tak zastanawiam, bo mi wchodzi 1 palec, a 2 to raczej już nie.

Gość nO A JA jestem mloda i gruba
i dlatego wole do kobiety co ma sie facet brzydzic. Babka bedzie zadowolona ze widzi, ze ktos jest ohydniejszy od niej:D

Gość o qrde...
ja jestem dziewica a mi sie 3 palce zmieszcza...:O chyba wszystko jest ze man w porzadku? chociaz mozliwe chyba ze jak sie masturbowalam kiedys to uszkodzilam blone prawda? ale moglam tak juz miec, zeby sie ginekolog nie zdziwil i nie pomyslam czegos...

Gość o ja piernicze
a co sobie ginekolog ma myslec - seks jest dla ludzi.... pewnie widzial babcie dziewice i porody u 14 latek wiec nie ma sie co wstydzic....