Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSKA_

ILE PŁACICIE OPIEKUNCE?

Polecane posty

Gość MAMUSKA_

BIERZECIE TAKIE OSOBY Z POLECENIA CZY Z OGŁOSZENIA. MIAŁYSCIE JAKIES NIEMIŁE ZDARZENIA? W JAKIM WIEKU ODDAŁYŚCIE DZIECKO POD OPIEKĘ? JAKI JEST TO KOSZT, ZA GODZINE CZY STAŁA PENSJA.

Gość ale...ale
To zależy ..czy dajesz stałą pensje czy godzinowo . średnio 1600 netto ale to tez zależy od regionu kraju :) jeśli nie ma to być praca po 8 godzin dziennie to zapewne stawka godzinowa , no i oczywiście zależy czy praca w soboty czy nie :) Najlepiej brać z ogłoszenia lub profesjonalnych agencji opiekunek , tam masz pewność i sama tez możesz sprawdzić wcześniejsze referencje :) Zapewniam Cię , ze lepiej zapłacić więcej niż zamartwiać się ze sfrustrowana opiekunka będzie "olewać" dziecko w czasie twojej nieobecności w domu , a dziecko nie będzie sie rozwijało prawidłowo . Najlepiej jednak samemu zamieścić ogłoszenie i sprawdzić umiejętności przyszłej niani . Oczywiście trzeba wiedzieć o co pytać itd.. jeżeli nie wiesz polecam jednak agencje opiekunek . Osobiście byłam kiedyś opiekunką a pytania jakie otrzymałam to :O były trudniejsze niż w podczas uzyskania pracy w renomowanej firmie :D powodzenia ;)

Gość jagfna
mi sie opłaca za godzine 5 zł, zliczam sobie godziny w miesiacu i mówie ilre mi sie nalezy... ale ja nie mam ustalonych godzin. jestem raczej \"na telefon\"

Gość 1600 az
kurcze, to malo kogo stac na opiekunke ;) jak nie mialam roboty i myslalam zeby byc opiekunka (w czasie studiow) to oferowali mi 800 zl brutto...nie netto, brutto

Gość Wawawawawa
W stolicy - ostatnio mi kolezanka z pracy powiedziała, po powrocie z urlopu macierzyńskiego, że placi opiekunce do dziecka ( 6 m-cznego) 1600 zł na rękę.

Kuba miał niecałe 6 m-cy kiedy wróciłam do pracy, opiekunki szukałam juz dwa miesiące wcześniej. Znalałam ją dzięki sąsiadce (z polecenia). Niania ma 38 lat i jest mamą 3 dzieci. Jestem bardzo zadowolona. Płacę jej 1000 zł - (Wołomin) Jak dla mnie to spore obciążenie dlA DOMOWEGO BUDŻETU.:( Siostra mieszka w Warszawie i płaci 1800zł - bo znajoma, normalnie ceny teraz krążą w Warszawie około 2500 zł, jak nie więcej :o. Ceny zależą od regionu np. 500 zł - Sokołów Podlaski.

Gość ale..ale...
pisze , ze to zależy od regionu kraju :P Nie mówiąc juz o zakresie obowiązków :P Ja miałam 2 maluszków ..cudowne dzieciaki a i tak dostawałam więcej niz powinnam , to znaczy niz było powiedziane :P Bo powinnam Tyle ile dostawałam :D;)

Gość heroska
3 zł na godzinę

Gość ale ...ale...
mamakuby--- to płacisz grosze :O i powinnaś sie cieszyć , ze masz takie szczęście ;) Szczęście , że masz właściwa osobę , bo kasa , to tylko kasa , a dziecko to największy skarb:)

Gość ijuz
heroska-:)

Gość Princess Ai
jezu az tyle!!?? moja mama opiekowała się trójką dzieci ale max dostawała 400 zł, gdzie wcześniej pracowała w żłobku no i wychowała mnie i czworo mojego rodzeństwa, jest wspaniałą mamą i była wspaniałą nianią, niestety odchowała dwa lata temu ostatnią niunie i zrezygnowała

Moja przyjaciółka płaciła 450 zł (małe miasto) opiekunce (pani po 40).Opiekunka zajmowąła się tylko dizeckiem(nakarmić ugotowanym już wczesniej jedzeniem,pobawić sie czy też póść na spacer) zajmowąła sie dzieckiem od 7-14. Ja miałam kiedyś opiekunke na tzw telefon płaciłam 5 zł za godzine.

1000 zł to wcale nie sa grosze chociaz wiekszosc kobiet woli isc sprzedawac w sklepie niz dzieci bawic moja szwagierka pod Warszawa bawi dwójke dzieci(2 lata i roczek) po 8 h dziennie pon-piatek dostaje 800 zł. Mieszkam w Warszawie i nie wim skad wy bierzecie te 2000 za opiekunke,tutaj standardem jest 1200.

Gość mami__
ja płace 300 zł koleżance, która i tak siedzi w domu ze swoim 5 -miesiecznym mauchem, od 10-do18, od pon do soboty

Wiem, że kasa to tylko kasa, ale zależy kto ile zarabia. Wiem, że to nie dużo w porównaniu z innymi miastami. Najważniesze że niania spodobała się małemu. Dodam że czasami przychodzi wieczorem np. w piątek jak chcemy gdzieś wyjść z mężem, albo jak mam wolne i coś załatwiam na mieście. :)

Gość ale...ale...
*poziomka--na warszawce to sa grosze :O Wybacz ale stawka w warszawce 1600 to norma a nie ewenement . Moja mama pracuje z dziećmi i wiem ile sie płaci :) więc podawane kwoty nie biorą się z powietrza . Ja zaś kilka lat temu dostawałam juz dobre pieniądze . Wybacz , lecz sie nie dziwie , ze ktoś woli iść pracować do sklepu , tam ma płacone świadczenia , nabiera doświadczenia , no i się rozwija , a praca z dziećmi to zupełnie inna bajka . Trafić na dobra opiekunkę , której zależy na właściwym rozwoju dziecka to prawdziwy skarb i szczęście . Pomijam kwestie finansowe , bo one dla mnie sa nie istotne jeśli chodzi o dzieci . To jest najcenniejszy skarb dla rodziców i jeślibym nie umiała zapłacić należycie opiekunce to wolałabym siedzieć w domu z dzieckiem , bez zamartwiania się czy ono jest szczęśliwe :)

Gość OPIEKUNKA POZNAŃ
OD 1400ZL OD 7-16 SOBOSTY WOLNE

ja płaciłam 4 zl za półtoraroczne bliźniaki gdy ktoś zawsze jest w domu, bez sprzątania tylko patrzenie na dzieci i podanie gotowego posiłku 4 godziny 3 razy w tygodniu i 4 zl za godz.male miasteczko