Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackMarket

oszczedzanie z Credit Union za granica

Polecane posty

Gość BlackMarket

Chce zalozyc konto oszczednosciowe w Irlandii i polecono mi wlasnie to towarzystwo. Chcialabym co miesiac miec sciagana z konta pewna sume pieniedzy, przez okres 1,5 - 2 lat. Niestety sie za bardzo w szczegolach nie orientuje :/ Macie moze jakies doswiadczenia w tym temacie?

Gość vika77ie
Tak,mam doswiadczenie,jesli chodzi o Credit union,nawet w poniedzialek rozmawialam z moja prawniczka na ich temat.Jesli zalezy ci wylacznie na oszczedzaniu pieniedzy to nie polecam credit union,maja zwykle,licho oprocentowane konto,wiec nie zarobisz absolutnie nic.Pokutuje wsrod Irlandczykow obiegowa informacja jakoby to byl najlepszy bank(bo kiedys,10 lat temu dawali najnizej oprocentowane pozyczki dla mlodych malzenstw itp)teraz tez daja,stym ze niezawsze ten procent jest najkorzystniejszy na rynku.Ja wybralam do oszczedzania nowy produkt banku Halifax,Flexi saver,mozesz wplacac i wyplacac kiedy chcesz i do 10000 euro ma ponad 5% zysku.Tak wiec jesli nie potrzebujesz kredytu to omijaj Credit Union,gdyz naprawde nie maja nic do zaoferowania.pozdrawiam

Ja zalozyl konto w Credit Union w sobote :) A poza tym zalozyl konto w listopadzie w Halifax i dali mi naprawde dobre oprocentowanie tylko,ze pieniadze moge wyplacic tylko dwa razy w roku nie tracac oprocentowania.Poza tym nie mozna wplacac wiecej niz 300 euro miesiecznie,ale i tak mysle,ze jest to calkiem korzystne konto.

Gość gość
1COBK4mwik2RiFrcdNujvV7M