Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25-latkaaaa

O szczepionce przeciw HPV...... KTÓRA PANI JUŻ SIĘ SZCZEPIŁA???

Polecane posty

Witam. Czy któraś z tu obecnych Pań poddała się szczepieniu przeciw HPV? Co w ogóle o tym sądzicie??? Ja myślę, że warto ale... jakoś nigdzie nie piszą o żadnych \"wadach\" tej szczepionki? Ktoś może słyszał o jakiś skutkach ubocznych/wadach??? Kto orientuje się jaka jest cena takiej \"przyjemności\"???

a ja slyszalam, ze najlepsze efekty szczepionka ta daje jak sie jest dziewica.. wiec.... hm....

Gość lacznie cena to 1500zl
bo sa 3 szczepienia kazde po 500zl :) ale jeszcze sie nie szczepilam, narazie sie zastanawiam

No ja się kwalifikuję właśnie do takiej szczepionki... I zastanawiam się coraz bardziej, bo podobno poza tym, że najskuteczniejsza jest u dziewic, to najlepiej jeśli jest wykonana przed 26 rokiem życia.... ALE 1500 zł???!!!! Serio? NFZ nic nie zrefunduje??? :P

Chyba ja się zaszczepię. Chociaż koszt tak naprawdę jest wyższy, bo płacisz 500zł za każde szczepienie i tak jak na wszystko najpierw trzeba sie zaszczepić 3 razy, ale potem, co kilka lat też się trzeba szczepić. Tylko jakoś nikt mi nie odpowiedział, co ile;)

ja czytałam, że ta szczepionka działa max 5 lat ale najlepsze efekty dawałoy szczepienie się co 3 lata :O

No. Ale w sumie to i tak lepsze niż zgon, nie?:classic_cool: Fajniej umrzeć z przepicia i przećpania, niż na raka:P Mi juz i tak grożą różne inne raki, to po co mi jeszcze jeden?:O Chyba, że zachowam cnotę do grobowej deski:classic_cool: To tez jest wyjście, wiesz ile się zaoszczędzi na lekach, środkach antykoncepcyjnych, szczepieniach?:)

niekoniecznie - ja jestem dziewicą a tyle już musiałam wydać na różne leki ginekologiczne, w tym na tabletki anty.... :( no ale z rakiem to racja...

no ja też nie wiem do końca, bo jak będzie tak dalej, jak jest, to nigdy u mnie nie wystąpi ryzyko raka szyjki macicy.. :O