Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaman-ka

Chcę już urodzić!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość 39tc
Jutro zaczynam 40ty tydzień, a już bym chciała urodzić, tak się męczę. W dodatku pogoda jak w tropiku, raz upał, za chwilę deszcz, ciśnienie skacze jak opętane, duszno, gorąco, a każda noc to koszmar:( Czopa nie ma, skurczów żadnych, brzuch wysoko, nie wiem ile jeszcze mam czekać....? Sprzątam, jestem aktywna tak jak i całą ciążę, ale już tak ciężko....

Gość asdfg
nie przesadzajcie, ja nie zartuje z ta moja znajoma. a wszystko bylo ok z pozoru. ale zaczela robic wszystko zeby tylko juz urodzic

Gość garfcia
Ja jestem już w 39 tc. Byłam u lekarza 02.08, dzień wcześniej odeszła mi już część czopa ale nie było domieszki krwi dlatego mi się zdaje że jeszcze nie wszystko poszło, lekarz po badaniu uznał że rozwarcie na 1 palec i na jego oko, to najprędzej to bedzie tak ze dwa dni po terminie bo szyjka jest jeszcze zbyt długa, tak więc siedze nadal i czekam. Teraz jeszcze upał i już mnie kręci, brzuszek nadal mi się stawia, robi się to bolesne, mała raz jest leniwa raz bryka jak tygrysek. Chyba się już za bardzo nie mogę doczekać i dlatego tak bardzo mi się to ciągnie... Pozdrawiam wszystkie wyczekujące mamy i życzę szybkiego porodu bez komplikacji.

Gość Agaaa255
Witajcie dziewczynki :) Ja też jestem w 39 tygodniu ciąży. Termin mam na 11 i na 14 sierpnia. Dokładnie to samo co u Was. Zero skurczy, wszystko pozamykane, BRZUCH WYSOKO !!! A poród już za 7 dni jak to możliwe? Czy Wam chociaż brzusie opadły ???? Noc - istna katorga !!! Dzień - ból kręgosłupa, pachwin, kłucie w kroczu masakra. Poruszam sie jak słoń. Niewiem kiedy to nastąpi. KTG wykonane wczoraj nic nie pokazało - cisza ....

Gość smallgiel
Hej dziewczyny ja mam termin na 6 sierpnia czyli za trzy dni.Czasami mam twardnienie brzucha,ale w sumie tak mam od 2 miesięcy byłam na lekach.Odstawiłam 2 tygodnie temu.Mam nisko brzuch,ale w sumie czuje sie teraz lepiej niz przez całą ciążę.MAm nadzieję,że nie będe się długo męczyła...bo tez bym nie wyrobiła:(

Gość Agaaa255
smallgiel - ty Ty już napewno jestes bliziutko. Skoro opadł Ci brzusio, lepiej Ci się oddycha i wogóle to napewno to na dniach. No to co u mnie :/

Gość Agaaa255
Nie to co u mnie chciałam napisać :)

Gość smallgirl
Agaa25 na to podobno nie ma reguły.Można mieć wyżej brzuch i tez urodzić.Ja się tylko boje,żeby dziecko nie było za duże bo bede się męczyć:( 22.07.miała 3180kg

Gość Agaaa255
U mnie synek w 38 tygodniu ciąży 28.07.2011 na badaniu ważył niecałe 2800g, ciekawe jestem jak jest teraz :) smallgirl - wątpie żeby Twoja córeczka miała wiecej niż 3600 spokojnie napewno nie bedzie wazyc więcej.

Gość mama 1,5mies chlopczyka
dziewczyny nie spieszcie sie z tym rodzeniem... macierzynstwo jest cudowne ale naprawde korzystajcie z tego ze mozecie spac kiedy chcecie (chociaz wiem ze w koncowce rowniez ciezko o sen) jesc, isc do ubikacji wziasc kąpiel itd ja urodzilam 3 dni po terminie (zero objawow mialam) uslyszalam o masowaniu brodawek i tak lezac i masujac nagle uslyszalam "pękniecie czegos w sobie"--nie wiem jak to nazwac dokladniej :p ---no i wody mi odeszly i tak sie zacza nasz porod :) tez bardzo chcialam urodzic juz od 37tyg ale teraz zaluje ze nie korzystalam z tych przewilejow ze robie co chce kiedy chce... ciezko z dziecmi i malo snu tego brakuje najbardziej odpoczywajcie poki mozecie zycze duzo zdrowka dla was i maluszkow w brzuszku pozdrawiam

Gość garfcia
Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy na forum. Jak się czujecie? U mnie dalej nic, brzuszek mi się stawia, ciężko mi się ruszać a jeszcze mam remont w domu... Masakra... Tak bardzo bym chciała żeby malutka już chciała wyjść na świat, a tu niestety sie nie zapowiada, termin w niedziele, ale nic sie nie dzieje...

Gość Flicznotka
hmm tak czytam i czytam no i patrzac po datach to wy juz macie swoje malenstwa.ja jestem 4 dni po terminie i cisza...zadnych boli zadnych skurczy a moje malenstwo wypina sie i wypycha nozke caly czas.jak gdyby nigdy nic:)fakt jeszcze 2 dni temu robilam wszystko zeby go z siebie wyciagnac.PRZYSIADY, PORZADKI W DOMU,MOCNA KAWA,A CHLPOAK WLEWAL WE MNIE SPERME JAK DO BAKU I...NIC!!!te sposoby sa nieskuteczne bynajmniej w moim wypadku.w koncu porozmawialam z moim cudenkiem i powiedzialam ze jak mu dobrze to niech sobie tam siedzi!wiecznosc tam nie bedzie takze dam rade:)o kolejnym bobasku mysle juz za 3-4 lata wiec przede mna jeszcze kilkaset dni bez brzuszka:)musze nacieszyc sie teraz tym co mam:)pozdrawiam mamuski ktore z niecierpliwoscia czekaja na swoje malenstwa!dajcie im troszke wiecej czasu:)

Ja miałam termin na 10 września z OM a 19 z USG...10 nic sie nie dzialo wiec skierowali mnie do szpitala tam tez zadnej akcji porodowej w koncu po badaniu usg lekarz stwierdzil ze sa zielone wody i trzeba wywolywac rodzilam naturalnie ale i tak wszystko skonczylo sie cesarka,takze dziewczyny nie zawsze jest tak ze porod sie w ogole zaczyna ,trzeba kontrolowac dzidzie bo byc moze gdybym sie nie zglosila do szpitala moja mala urodzila by sie martwa.

Witajcie drogie Panie. Ja mam niepewny termin porodu, bo miesiączkowałam co trzy miesiące a o samej ciąży dowiedziałam się w 6. miesiącu jej trwania... Mój termin waha się od początku do końca maja. byłam tydzień w szpitalu ale nic... Nie chcą mi wywołać porodu a ja się boję o maleństwo :( Nie mam żadnych objawów, a termin przybliżony minął 15.05... lekarz powiedział że rozwarcie mam na 2,5 palca ale tak było przez 10 dni i nic... Nie wiem co robić, nie chcę zaszkodzić dziecku. Poradzicie coś?