Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fyifi

181cm i 93kg, co myslicie?

Polecane posty

Gość fyifi

jestem normalnq fajna dziewczyna , rownolmiernie zbudowana , znajomi mowia mi ze nie dali by mi w zyciu 93 gora 80, faceci w sumie sie za mna ogladaja , mama swojego tez, dopinguje mnie , dzieki niemu stracilam 10 kg, on mnie kocha taka jaka jestem ale ja sie nie lubie , chcialabym wazyc 70 kg mysle ze do mojego wzrostu to by pasowalo, dodam ze ciezko jest i nie jestem bruba bo zre na umor ale nie moge cwicwyc , grozi mi odwazstwienie siatkowki przy wysilku, wiec stopniowo diety i glodzenieie sie... mama juz dosc uchodzenia za grubasa bo zre na umor :( od 4 lat nie zjadlam normalnego posilku ciagle na diecie a slysze komentaze ze trzeba nie zrec to sie jest szczupluym... mama dosc dobrze ze moj mis mnie wspiera

Gość fyifi
ktokolwiek ?

Gość fyifi
nie za bardzo mam jak :/ powiem tak mam 181cm 93kg wymiary 102cm-88cm-100cm... czy to faktycznie az tak duzo?

Gość spaślak z ciebie

No właśnie jak nie będziesz jadła normalnych posiłków, to już nigdy nie schudniesz... Wiem, jak wygląda takie "odchudzanie" u kogoś, kto nie je śniadań, siedzi w pracy/szkole itd., a potem wraca do domu, a do tego zero ruchu i wolny metabolizm. Połowa mojej rodziny jest przy kości. Nie wiem, ile masz lat, i nie chcę Ci źle wróżyć, ale moim zdaniem nie schudniesz nigdy. A nawet jak schudniesz, nie będziesz nigdy szczupła. Ale to nie jest koniec świata. Po prostu się tym przestań martwić. Tylko może więcej juz nie tyj, bo jednak te ponad 90kg to jest sporo. Znam faceta, który ma ok. 190cm wzrostu i waży ok. 90kg i szczerze mówiąc jest grubiutki. Jak na kobietę, to jest trochę za dużo, nawet ze względu na zdrowie🖐️

Gość czepialska**
możesz to napisać jeszcze raz, tylko z uwzględnieniem interpunkcji i ortografii ??

Gość fyifi
wiesz to jest latwo powiedziec nie tyj, kiedys bylam szczupla gralam czynnie w siatkowke, zaczely sie problemy z oczami, przy wysilku nawet srednim zagrozenie utrata wzroku, nawet rodzic normanie nie bede mogle, przytylam dobilam do 90... ale nie moge wogole cwiczyc wystarczy szybki spaczer czy bardzo intensywny sex i gorzej widze :( no ale coz jestem gruba i to moja wina

Gość duzo duzo
zrzucic 23 kg nie tak łatwo wymaga to wielu wyrzeczen i zmiany przyzwyczajen przede wszystykim czeka Cię wizyta u dobrego dietetyka, dobrze dobrany uklad cwiczen i chęci wszystko to sprawi, ze za jakis czas ( daje Ci 10 miesiecy -12 ) i osiągniesz sowj cel Twojemu misiowi się podobasz , ok, ale tu chodzi tez o Twoje zdrowie......jestes młoda to jeszcze ok, ale przychodzi pewien wiek, kiedy taka tusza jest uciazliwa i nastepstwem jej jest masa roznych chorób chyba wiec warto sie zastanowic nad poprawąwygladem, bo napewno się to opłaci ;)

Gość fyifi
ps. mam talie psé; siedze we francji wiec ciezko z naszymi literami i literki sie chrzania bo klawiatura inna

Gość fyifi
powtarzeam jeszcze raz ze ja nie mloge cwiczyc czy to jest takie niepojete?

Skoro facet akceptuje Cie taką jaką jesteś to przynjamniej jeden problem z głowy:) Próbuj tabletek, kremów, lekkie spacerki-może coś pomoże. A może pilates? Ładnie modeluje sylwetkę a nie jest męczący, o ile taki wysiłek jest dla Ciebie bezpieczny.

100/80/100 to nawet ładnie jeśli tłuszczyk rozkłada się kobieco. zawsze wydaje mi się że nie trzeba się odchudzać z powodu tego że ktoś inny przy tym samym wzroście mniej waży, ważne jest ogólne wrażenie estetyczne.

Gość fyifi
no wlasnie w sumie nie wiadomo co jest bezpieczne bo lekarz mi powiedzial ze jak juz przy szybszym marszu gorzej widze to nie jest ciekawie :( przy dietach owszem trae wage ale bardzo wolno a chcialabym jednak dziecko za rok gora dwa wiec wypadalo by pozbyc sie tych 20 kg , bo jak pozniej bog wie ile utyje to beda jaja :(

Gość fyifi
z tego co wiem co mowia mi znajomi moglo by byc mniej tluszczyku ale wrazenie estetyczne podobnoz robie bardzo dobre

Gość fyifi
dietetyk mi powiedzail ze do mojego wzrostu powinnam wazyc najlapiej 75kg max 85

u mnie np. przy 180cm musze trzymać wagę w granicach 60-65kg bo jeśli ją przekrocze w jedną czy drugą stronę już nie jest dobrze, taką mam budowe, że akurat to jest optymalne. no teraz waże ponad 80kg ale to inna bajka

Gość krowaaaaaaaaa
wez sie w garsc i schudnij, cwiacz jak ci sie wrok pogorszy to najwyrzej kupisz okulary nowe bo wygladasz jak slon pewnie :/ w sumie to nawet bym widziec nie chcial bleeee i nie pierdol ze oslepniesz bo takie rzeczy od cwiczen sie nie zdarzaja!jestes gruba i szukasz wymowek ! acha i tluste cielsko nigdy nie daje dobrego wrazenia

Tak, ładnie, tylko że 80cm w talii to jest granica, poza którą kobiety mają 5 krotnie większe zagrożenie chorobami układu krążenia, np. miażdżycą, czy zawałem serca... Moim zdaniem ten sport to tez jest wymówka. Nie możesz się ruszać,? Spoko. To stosujesz dietę odpowiednią do Twojego trybu życia. A nie tłumaczysz wszystko sama przed sobą.. Kilka lat musiałam brać hormony, po których się bardzo tyje, do tego mam niedoczynność tarczy i tez nie jestem zdrowa osobą, a cała moja rodzina jest dość gruba. Ale jak komuś zależy, żeby schudnąć to to zrobi i już. Moja mama zawsze mówi, ze ja jem i jestem chuda, a ona nic nie je (jassssssne) i nie może schudnąć. I się nie dziwię. Gdybym się odżywiała jak ona, byłabym kwadratowa.

Gość fyifi
wiesz ja nie mowie ze nie chudne ale sama diteta idzie to wolno 2-3 kg miesiecznie max, a cwiczyc naprawde nie moge, jak nie wierzycie to poczytajcie sobie o odwarstwieniu siatkowki i o bardzo wysokim cisnieniu w galce ocznej

Gość fyifi
ps. mama rowumiec ze jak kobieta ma 2 metry to tez ma miec gora 80 cm w tali? 80 cm to maja moje kolezanki co maja 160-170cm wzrostu

Gość fyifi
moze wy macie jakas diete ktora mi pozwomli szybciej zrzucic wage?

Gość fyifi
wiesz ja probuje racjonalnie jade na diecie 700 kcal ale pomimo tego trace gora 3 kg miesiaczne i to jak jem bardzo bardzo malo... nie cwicze bo boje sie o te oczy bardzo, no niby spaceruje ale po 30 min spaceru takiego szybszym krokiem widze gorzej i potrzebuje ok 2 godzin zeby wrocilo to do normy :( wszystko jest nie tak :( chcialaby dietke taka zebym ogla chociaz et 4-5 kg miesiecznie zrzucic

Gość iiiiiiiiiiii
gruba krowa i leniwa do tego