Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieczka

poród we wrocławiu

Polecane posty

Gość Kasieczka

jaki szpital polecacie we wrocku? chodzi mi przezdewszystkim o to, zeby dziecko po porodzie mogło byc przy mamie cały czas a nie tylko do karmienia. Moja corcie urodziłam na 1 maja, ale tam zlikwidowali porodowke a bylam bardzo zadowolona. Gdzie jeszcze indziej warto rodzic? Bardzo prosze o rade

nie otwiera sie ... Blok Operacyjny Klinika Ginekologii i Położnictwa 50-368 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Chałubińskiego 3 , tel: 071-7842347 Ginekologia, Położnictwo 2.Blok Operacyjny ZOZ MSWiA Szpital we Wrocławiu 50-233 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Ołbińska 32 , tel: 071-7984600 Ginekologia, Położnictwo 3.Blok Operacyjny Ginekologii 4 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką SPZOZ 50-981 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Rudolfa Weigla 5 , tel: 071-7660200 Ginekologia, Położnictwo 4.Blok Porodowy Klinika Ginekologii i Położnictwa 50-368 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Chałubińskiego 3 , tel: 071-7842347 Ginekologia, Położnictwo 5.Centralna izba przyjeć Szpital Specjalistyczny im. A. Falkiewicza 52-114 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Warszawska 2 , tel: 071-3428631 Ginekologia, Położnictwo 6.Centralna Sterylizacja ZOZ MSWiA Szpital we Wrocławiu 50-233 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Ołbińska 32 , tel: 071-7984600 Ginekologia, Położnictwo 7.Gabinet cytologiczny Karłowickie Centrum Medyczne "KAR-MED" Sp z o.o. - Filia 51-138 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Lindego 19 , tel: 0713251094 Ginekologia, Położnictwo 8.Gabinet Położnej Srodowiskowej NZOZ "RONDO-MED" Sp. z.o.o. 53-333 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Powstańców Śl. 118/122 , tel: 071-3676026 Ginekologia, Położnictwo 9.Gabinet położnej śodowiskowo rodzinnej Dolnośląskie Centrum Medycyny Profilaktycznej i Bezpieczeństwa Pracy "PRO-MED" Sp. z o.o. 51-124 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Kamieńskiego 73 a Ginekologia, Położnictwo 10.Gabinet położnej środowiskowej - rodzinnej Specjalistyczny Zakład Profilaktyczno - Leczniczy "PROVITA" 51-317 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Bierutowska 63 , tel: 071-7845721, 071-3456420 Ginekologia, Położnictwo 11.Gabinet położnej środowiskowej - rodzinnej NPZOZ Praktyka Lekarza Rodzinnego Małgorzata Panek 53-433 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Stalowa 50 , tel: 071-7923002 Ginekologia, Położnictwo 12.Gabinet położnej środowiskowej - rodzinnej Oddział Wrocław - Śródmieście - Polskie Centrum Zdrowia Instytut Medyczny - Przychodnia Specjalistyczna 50-329 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Katedralny 8/9 , tel: 071-3222691 Ginekologia, Położnictwo 13.Gabinet położnej środowiskowej - rodzinnej Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Praktyka Lekarzy Rodzinnych A. Szadura, J. Piotrowski 50-525 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Gliniana 32/34 , tel: 071-3670446 Ginekologia, Położnictwo 14.Gabinet położnej środowiskowej - rodzinnej Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "ORMED" Przychodnia Nr 1 53-659 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Wejherowska 28 bud.nr 4 , tel: 071-3447612 Ginekologia, Położnictwo 15.Gabinet położnej środowiskowej-rodzinnej Dolnośląskie Centrum Medycyny Profilaktycznej i Bezpieczeństwa Pracy "PRO-MED" Sp. z o.o. 51-149 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Koszarowa 5 Ginekologia, Położnictwo 16.Gabinet położnej środowiskowo - rodzinnej Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej " Przychodnia - Nowy Dwór" Sp.z.o.o. 54-438 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Nowodworska 91a , tel: 071-3579611 Ginekologia, Położnictwo 17.Gabinet położnej środowiskowo rodzinnej Dolnośląskie Centrum Medycyny Profilaktycznej i Bezpieczeństwa Pracy "PRO-MED" Sp. z o.o. 50-001 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Kniaziewicza 2-3 , tel: 071-3436971 Ginekologia, Położnictwo 18.Gabinet położnej środowiskowo- rodzinnej Dolnośląskie Centrum Medycyny Profilaktycznej i Bezpieczeństwa Pracy "PRO-MED" Sp. z o.o. 50-019 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Piłsudskiego 43 , tel: 071-3443786 Ginekologia, Położnictwo 19.Gabinet położnej środowiskowo-rodzinnej Praktyka Lekarza Rodzinnego - Małgorzata Zasada - Prokopowicz Niepubliczny Zakład OpiekiZdrowotnej 51-210 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Bora Komorowskiego 6 , tel: 071-3243190 Ginekologia, Położnictwo 20.Gabinet położnej środowiskowo-rodzinnej Praktyka Lekarza Rodzinnego Teresa Stawińska 51-210 Wrocław woj. dolnośląskie, ul. Bora Komorowskiego 6 , tel: 071-3243001 Ginekologia, Położnictwo

Gość olaklak
czesc, ja tydzień temu urodziłam swoją pierwszą córeczkę. Rodziłam w Trzebnicy, bo na Kamieńskiego nie chcieli mnie przyjąć do szpitala. Opieka w Trzebnicy rewelacyjna, położne wspaniałe, opikuńcze , ciągle przychodzą i pytają o samopoczucie. Ja już na sam poród trafiłam na świetną połóżną, która kazała tylko słuchać co do mnie mówi i zapewniała ,że jak będę robić to co mówi to pójdzie szybko. I faktycznie urodziłam w 1,5 godz licząc od od odejścia wód i pierwszego skurczu. Po porodzie opieka również super. Położne bardzo pomagają przy dziecku, można je o wszystko pytać. Same przychodzą , nawet w nocy i pytają czy sobie radzimy. Poza tym w szpitalu jest czyściutko , sale są 2 osobowe i na dwie sale przypada prysznic i toaleta. Ja akurat leżałam sama i miałam sama do dyzspozycji wc i natrysk, także naprawdę SUPER. Jeśli mogę Wam polceić lekarza- to polecam dr Anna Orzeszko, która pracuje w tamtym szpitalu a oprócz tego przyjmuje w CM LIM w galerii dominikańskiej we Wrocławiu. Jest świetnym lekarzem. pozdrawiam Was Mamuśki !!!

Gość squbana
Ludzie kochani! za nic nie idzcie do szpitala na Ołbińskiej. Moja siostra lezy tam na chirurgi, miala wycinany wyrostek. 1 oszczędzają na papierze toaletowym- w żadnej toalecie nie ma papieru, a pacjenci sobie swoj osobiscie zakupiony trzymaja koło łózka 2 posiłki są koszmarne, ale wole już o tym nie wspominać- dzieki bogu ze po wyrostku nie wolno jeść:) 3 pielegniarki przychodzą raz na ruski czas, przykro to pisać, ale siostry wymioty wylewają jej 70letnie koleżanki z pokoju.... 4 i najlepsza sprawa: dzwonie tam dzis bo po telefonie do siostry mialam zle przeczucia, bo nie chciala ze mna gadac, mowila ze potwornie sie czuje i nie ma sily, wiec pytam sie tej pindy czy moge porozmawiac o pacjencie, a ona ze nie bo moze ona jest kierowniczka, a ja PAPIEZEM.....

Gość teraz to pojechalas po bandzie
Przeciez do szpitala zawsze idzie sie ze swoim papierem toaletowym :D A posilki juz najczesciej nie sa przygotowywane w szpitalach, tylko zatrudniane sa firmy kateringowe A pielegniarki nie przychodza co chwile, bo na takim wielkim oddziale sa cale 2 sztuki :P PS. Nie jestem lekarzem ani pielegniarka, nie mam w rodzinie zadnego lekarza ani pielegniarki.

Gość też zainteresowana
też nie wiem, gdzie rodzić. Termin niedługo. Tymczasem szpital Falkiewicza jest zamknięty do 5 września, czy ktoś może to potwierdzić? jakie macie doświadczenia z Wrocławiskich szpitali? KObiety, które tu rodziły. Gdzie rodzić??

Gość mama_wrocławianka
Ja rodziłam w klinice na Chałubińskiego. Poród ok, położna troszkę hersztowata, ale słuchałam jej grzecznie i było dobrze :-) Porodówka w porządku całkiem, położniczy oddział tak sobie. Sale 4-osobowe, tolaety i prysznice na korytarzu. Dziecko może być z mamą całą czas, a jak chcesz się wykąpać albo zostawić na noc, to zawozisz dziecko do pielęgniarek. Proponuję nie oddawać tam dziecka za często, bo panie się średnio interesują, dzieci płaczą , a one oglądają telewizję i skubią słonecznik. Dokarmiają dzieci sztucznym mlekiem. Fajnie jak są studentki, one są bardzo pomocne. Ale ogólnie jestem zadowolona, rodzilam 2 lata temu. Następne dziecko chcę urodzić też tam.

Gość też zainteresowana
dzięki za wypowiedź, czy ktoś jeszcze ma coś do dodania?

Ja też rodziłam na Chałubińskiego, poród wspominam super, chodziłam, brałam prysznic, studentki pomagały turlać się na piłkach. Sam poród w pozycji kucznej, z udaną ochroną krocza. Na położniczym kiepskawo, położne obojętne, żarcie ohydne ;) Ale to już dla mnie sprawa drugorzędna. Aaaaa i jest przemiła kobitka z poradni laktacyjnej :)

Gość przestancie_________
nie ważne ze są piękne sale do porodu, czyste kible... o najważniejszych kwestiach nie piszecie.

ja zgadzam sie z Olaklak:)tez rodziłam w Trzebnicy i wszystko było ok ,no ale to było juz 3 lata temu prawie

Gość mkk
ja miałam cesarkę 1,5 roku temu w Trzebnicy i też wspominam dobrze...Położne sympatyczne i oddane, a lekarze tez w porządku...

Gość soyka22
DOULA- Przyjaciółka do porodu Poród dla kobiety jest najważniejszym wydarzeniem w życiu. W okresie okołoporodowym kobieta oraz jej partner potrzebują wsparcia, pomocy i porady . Wiem jak ważna jest obecność zaufanej osoby w takiej chwili jak poród i że nie zawsze można liczyć na pełną uwagę położnych lub wsparcie męża, dlatego chętnie będę dla Ciebie i z Tobą przechodzić przez najpiękniejsze chwile jakimi są narodziny dziecka. Towarzyszę kobiecie w ciąży, w czasie porodu i okresie połogu. Prowadzę edukację i instruktarze dotyczące całego okresu ciąży porodu i połogu oraz pielęgnacji noworodka. Kontakt: Położna Magdalena , tel. 727-527-054

Gość hania31
Witam, Wszystkim przyszłym mamom z czystym sercem polecam położną Grażynę Bliger(Wrocław i okolice).Położna z wieloletnim doświadczeniem.Odbiera porody domowe i asystuje przy porodach w szpitalu.Można umówić się na wizytę domową i porozmawiać. TEL: 507 875 933. Pozdrawiam