Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przewrazliwionaa.

czy krwawienie z odstawienia oznacza jednoczesnie brak ciazy?????????????

Polecane posty

Gość przewrazliwionaa.

wiem wiem tabletki daja 99 % skutecznosci, ale mimo to sie boje...

w sumie z tego co mi widaomo to na poczatku moze w pierwszych miesiacach w ogole nie wystapic to krwawienie i nie oznacza to ciazy. Jedynie kiedy 2 razy pod rzad nie wystapic mozna podejrzewac ciaze. Ja dopiero zaczynam moja przygode z tabletkami i tez mam pewien problem. Za pierwszym opakowaniem krwawienie wystapilo 2 dni po przyjeciu ostatniej tabletki. Teraz juz jest 3 dzien a krwawienia nie widac. U Was dziewczyny kiedy wystepuje krwawienie?? To prawda ze po pierwszym opakowaniu wystepuje wczesniej??

Ja zawsze miałam w 4 dzien przerwy, potem przesunęło mi sie na 5 a teraz znów na4, także nie ma reguły że zawsze w ten sam dzień będziecie dostawać krwawienia z odstawienia krwawienia z odstawienia. Macie na to całe 7 dni

Wiecie co jest nalepsze, ze we wszystkich artykulach takich bardziej popularnonaukowych jest napisane ze krwawienie z odstawienia wystepuje zazwyczaj 2-3 dnia. Jak pytam dziewczyn na forum to jeszcze sie nie spotkalam z opinio zeby u ktores wlasnie wystepowalo w tych dniach. Zazwyczaj wlasnie wystepuje chyba 4 dnia przerwy

Gość przewrazliwiona.
to jestem chyba ksiazkowym przykladem bo u mnie 2-3 dzien wystepuje;) tzn tak bylo przez 2miesiace bo od 2biore tabletki. a czy to krwawienie macie takie bofite, jak miesiaczke? czy obfitosc zalezy od tego czy jest sie w ciazy?- wiem glupie pytanie:D a miewacie moze problemy z pecherzem i bolem podczas oddawania moczu? bo odkad zaczelam brac tabletki i kochac sie z chlopakiem to mam ten problem:/

Jezeli chodzi o pecherz to staraj sie wysiusiac przed stosunkiem i po stosunku. Mnie to pomoglo. A jezeli chodzi o obfitosc to wtedy zazwyczaj krwawienie miedzy opakowaniami jest skapsze i mniej bolesne badz wcale. Ja wlasnie za pierwszym opakowaniem mialam w 2 dzien a teraz 3 i jeszcze nie ma....yh

Gość przewrazliwiona.
bolo nue odczuwam, ale krawienie jeest jak podczas okresu, ale to chyba nie ciaza ? jeju jestem strasznie przewrazliwiona na tym punkcie, i tylko raz partner skonczyl we mnie. a robiac badanie moczu tabletki wplywaja jakos na wynik?

nie wiem czy wplywa,chyba przed robieniem badania musisz powiedziec, ze bierzesz tabletki,ale nie rozumiem czym sie przejmujesz przeciez dostalas krwawienia.

Gość przewrazliwiona.
myslalam ze krwawienie z odstawienia wystepuje zawsze, nawet podczas ciazy. czyli tez mialas problem z bolem pecherza? bo juz sie zaczelam nie pokoic, a raczej nie jestem chora, bo nie mialam wczesniej innego partnera a i on nie mial nikogo.

Niom,ale ja od zawsze mialam problemy zpecherzem. A jak sie kochasz to wiesz obciera sie czesciowo cewka moczowa i jak masz jakies bakterie w moczu. dlatego najlepiej isc do lekrza a jezeli to nie sa grozne bakterie to wystarczy ze prze stosunkiem i po stosunku oczyscisz pecherz. Ja chcialabym juz dostac to krwawienie z odstawienia.

Gość pisak
pierwszy raz biore tabsy ... 3 dzień bez tabletek i nic.... troszke się boje... chociaż mój partner nigdy we mnie nie kończył:/

Gość ona 20
A ja też właśnie skończyłam pierwsze opakowanie tabletek(yasmin) i moje krwawienie z odstawienia wystąpiło 5 dnia...a też przeżywałam bo sie bałam że coś jest nie tak...a wszystko przez to że w ulotce jest napisane ze zwykle krwawienie z odstawienia wystepuje 2- 3 dnia

Gość czula
DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!! macie na to 7 dni, o co kochane zaraz panika???????/ ja brałam 6 lat tabletki i wciąż dostawałam 4 dnia okres. I właśnie tak mówią, że jeżeli miesiąc w miesiąc dostajesz DO 4 dnia to jest wszystko w porządku!!!!!!!!

Gość Faseee
ja biorę drugi miesiąc, w pierwszym dostałam 3 dnia po odstawieniu, dziś mija 5 i nadal nie mam okresu...

Gość apsikkkkkkkkkkkkkkkk
ja biore juz 13 miesiac tabletki krwaiwnie z odstawienia mam 3 dnia tez sie czasami stresuje

Gość maleństwo19
Hej dziewczyny! Dziwi mnie jedna rzecz- piszecie, że bierzecie tabletki a i tak przerywacie stosunek i partner kończy poza Wami?? Po co?? Przecież tabletki właśnie od tego są, żeby nie doszło do zapłodnienia. Jeśli bierze się je zgodnie z tym co mówi ulotka, to naprawdę nie tak łatwo zajść w ciąże. Po co się stresować i odmawiać sobie przyjemności?? Ja kończę 5 opakowanie i mój partner za każdym razem kończył we mnie. I nie jestem w ciąży!

Gość czula
i dobrze robisz!!!!!!!!!!

Gość Madzia845
Mam pytanko-we czwartek wzięłam ostatnia tabletkę z drugiego opakowania, a w niedzielę dostałam normalnie krwanienia, w poniedziałek nie było już go prawie wcale, a dzisiaj nie ma go w ogóle, powinnam sie martwić?Bo zaczynam. We czwartek jak wzięłam ostatnia tabletkę to po 4 godzinach zwymiotowałam.Oprócz tego ciągle kręci mi się w głowie, ale raczej spowodowane jest to osłabieniem organizmu, bo tydzien temu załapalam jakąś wirusówkę:/Niepokoi mnie troszkę to tylko 2-dniowe krwawnie.

Gość nie lubię idiotek
do cholery... CZYTAJ ULOTKI! i pytaj lekarza!, a jeżeli nie umiesz o tym rozmawiać z lekarzem, to znaczy, że powinnaś czytać książki i się uczyć a nie myśleć o seksie głupia pindo!

Gość Madzia845
Po pierwsze to trochę szacunku w stosunku do innych osób. Forum jest po to, żeby wyjaśniać swoje wątpliwości, a nie bluzgać innych-tak najprościej. Nie wszyyscy sa tak "wszechwiedzący i mądrzy" jak Ty.

Gość inez1
a ja mam takie pytanie,problem. licze ze mi pomozecie i nie wygonicie:) otóż. yaz biore od okolo 8 miesiecy. na poczatku brania wszystko bylo w miare ok, krwawienia normalne i zadnych tam jakichs plamien czy inych niepokojacych skutkow ubocznych. problem sie zaczal 4 miesiace temu.mniej wiecej od 4 miesiecy moje krwawienia z odstawienia wygladają dośc dziwnie - bo jak w jednym miesiącu krwawienie jest prawidłowe, ma normalną barwe i ilośc to w nastepnym miesiacu jest bardzo skape, ma dziwna ciemna,wrecz brazowa barwe i bardziej przypomina plamienie niz krwawienie. i tak jest na przemian. jeden miesiac normalnie a drugi dziwnie, potem znow normalka,a potem znow lipa. czy wam zdarzaly sie tak dziwnie wygladajace krwawienia??? czy to wogole normalne zeby sie tak robilo??? bo kurcze już dostaje nerwicy i niezlego stracha czy wszystko ok. nawet mi ciaza przez mysl przechodzi (wiem ze przy regularnym braniu to raczej niemozliwe), no ale kiedy pojawia sie cos tak dziwnie wygladajacego to i rozne mysli przychodzą. a wolalabym nie musiec leciec do apteki po test:( czy wam tez sie zdarzaly tak roznie wygladajace krwawienia na przemian z normalnymi i czy to powod do obaw??? licze na wszelka pomoc i z gory dziekuje

Gość to objaw ciąży

Gość inez1
czyli jednak musze robic test??:(

Gość co tak drastycznie
straszycie dziewczyne od razu ciaza... skoro bierze tabletki i wnioskuje ze robi to regularnie no to ciaza mysle jest do wykluczenia.. mi si etak wydaje ale niech sie jescze ktoras wypowie

Gość panna22
ja tez mam podobny problem co Inez1 biore Syndi 35 od 5 miesiecy i dwa dni temu dostalam okres i po raz pierwszy jest on skapy i ma brazowa barwe...jak dotad wszystkie miesiaczki zaczynaly sie w 5 dmiu od odstawienia i byly normalne, ta zas zaczela sie dzien wczesniej i jest bardzo skapa...nie wiem co o tym myslec czy to normalne przy braniu tabsow?? ciaze raczej wykluczam bo tabletki biore regularnie i (moze jestem glupia) ale z moim chlopakiem zawsze stosujemy gumki, ale juz sama nie wiem co o tym myslec i licze na wasz pomoc w rozwianiu moich watpliwosci...

Gość megggg
Dziewczyny,mialam dokladnie tak samo jak jedego misiaca @ duza to 2 @skompa i tak na zmiane.Tez nie wiem dlaczego i najgorsze jest to,ze potem jak miala przyjsc duza to nie zrobilam przerwy w tabsach,bo wiem,ze raz na jakis czas mozna choc troche i tak plamilam i potem po skonczeniu nastepnego opakowania gdy zrobilam przerwe ,@ nie przyszla WOGOLE i 7 dnia wzielam normalnie tabletke i biore juz 10 dni.

Gość tro0lcia07
Wiem że wątek stary ale jeszcze nie dawno sama go przegladałam :) dziewuszki pociesze was troszke miesiac temu zaczełam brać tabletki anty yasminelle i przed rozpoczeciem duza sie naczytalam min ze np nie wystepuje krwawienie po pierwszym opakowaniu i dlatego powiedziałam mojemu misiowi ze podczas brania 1 pudełka robimy przerwe od igraszek bo chce dokladanie wszystko zaobserwowac i w razie czego nie wkrecac sobie ciazy (kiedys juz bylam w urojonej;) i bardzo dobrze zrobilam bo w sobote wziełam ostatnia tabletke dzis 4 dzien odtsawienia i dopiero male plamienie dosta;am! tazke niczym sie nie martwie i po prostu wiem ze to przyczyna tabletek :) takze brak plamienia czy tez malutkie jak w moim przypadku moze wykluczac ciaze :D