Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polinkaaa

Choroba mamy a karmienie piersią???Jaki antybiotyk???

Polecane posty

Gość polinkaaa

Kochane napiszcie prosze czy podczas karmienia piersia bralyscie antybiotyk??? Mam angine i lykam Zinnat 500 2xdz.Synek ma 7 m-cy i karmie go jeszcze w nocy i nad ranem piersia.Nie chcialabym odstawiac go jeszcze od piersi.

Brałam chyba Duomox podczas karmienia,miałam tez zastrzyki dobrane tak ,żebym mogła karmic synka wówczas 4miesięcznego. Zdrówka Ci życze.

Właśnie tydzień temu złapała mnie angina a również karmię piersią mojego 4-miesięcznego synka. Lekarka przepisała nam antybiotyk Duomox oraz Trilac i aerozol do gardła Hasco sept. Wszystko zażywałam zgodnie z wytycznymi, ja doszłam do zdrowia a synkowi nic nie było!! Nie warto przestać karmić bo dziecko zyskuje tylko cenne przeciwciała do walki z chorobą!! Życzę dużo zdrówka!!

Acha, wiem że jeszcze jeden antybiotyk jest dozwolony - Augmentin. Na ulotkach tych lekarstw są takie informacje: Duomox Przed zastosowaniem leku należy się poradzić lekarza. Niewielka ilość amoksyliny jest wydzielana z mlekiem matki. Ryzyko wpływu na dziecko jest znikome, z wyjątkiem możliwości działania uczulającego. Augmentin Przed zażyciem leku należy poradzić się lekarza. Preparat Augmentin może być stosowany w okresie laktacji, ale należy pamiętać, że istnieje ryzyko wywołania uczulenia u niemowląt przez jego śladowe ilości wydzielane do mleka kobiecego.

Gość polinkaaa
baaaaardzo Wam dziękuję

Bezpieczniejszy dla dziecka duomox niż zinnat (choć lege artis w anginie powinien być zinnat przepisany, ale duomox powinien wystarczyć), więc jeśli masz możliwość poproś lekarkę o zmianę recepty.

Gość gość 24
Witam. Proponuje wejść na stronę laktacyjny leksykon leków, tam są podane wszystkie składniki leków i ich dokładny opis zarówno dla pań w ciazy jak i mam karmiących.