Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tturystka

ranking najlepszych iur/agencji turystycznych

Polecane posty

Gość Madzia J.
ale szczerze to nie wiem które z tych biur obsluguje call center - na ich stronce jest to - aczkolwiek jeśli nie ma to gdzieś było bowiem czytałam niedawno ich oferty i natknęłam się na taką informację.

Gość Madzia J.
Co do tematu dyskusji to można oceniać wg wielu wyznaczników. Jak pisali w artykule pewnym: (...)Pomimo to, pokazał on jednak ciekawą tendencję, iż każde, nawet najlepsze biuro może mieć gorzej zorganizowane imprezy - wystarczy chwilowe pogorszenie jakości obsługi w jednym hotelu, awaria autokaru, niemiły przewodnik, by zebrać baty od uczestników wycieczki. (...)Głosowanie turystów na "nie" pokazało, iż nie ma "świętych krów", a jeżeli klient jest niezadowolony, to narzeka bez względu na renomę biura, z którym wypoczywa. także wypoczywajmy miło, wspominajmy jak najlepiej to i opinie pewnie będą dobre;)

Gość przemekkkk
ale szczerze to nie wiem które z tych biur obsluguje call center - na ich stronce jest to - aczkolwiek jeśli nie ma to gdzieś było bowiem czytałam niedawno ich oferty i natknęłam się na taką informację. no i które biuro to obsluguje, bo jak jeleniogórskie to moze jakas znajoma pracuje akurat w blizejslonca, bo ja z J.G. jestem :)

Gość zuzia u.
do madzia j. wiesz, w pewnym sensie zgadzam sie z Tobą, ale nie skorzystała bym z oferty biura chocby byla bardzo promocyjna jesli mialo by tyle negatywnych opini co 'najlepsze' biuro tych pozytywnych, dlatego sądze że dyskusje o wrażeniach z wycieczek oraz współpracy z biurami podróży są jak najbardziej wskazane

Gość komis
a z agentami (np turystycznymi ) jest jak z komisem samochodowym czy autogielda, mozesz przegladac sobie oferty bardzo wielu modeli/rodzajow/firm i wybrac co Ci najbardziej odpowiada, a nie ze idziesz do salonu a tam same skody

Gość malostka
dlatego wybór jest najważniejszy a jeszcze jak wchodzą w to opinie na temat danego pośrednika czy też biura podróży to tym lepiej. Patrząc na takiej bliżej słońca -> na nokaut.pl także są, opinie oraz komentarze obecne - więc sprawdza się potem taki portal jako pośrednik w wykazach jak np rankingi internetowe czy też te, które sporządzają gazety.

Gość nokaut1
skoro mozna oceniac telewizory, laptopy, czy sklepy je sprzedajace to takze wystaw swoja ocene o biurze tur czy agencie, bo takie te sa na stronie nokauta, tylko z tego co zauwazylem bedac tam i sprawdzajac komentarze to tworcy portalu musza troche dostosowac system oceniania do roznego rodzaju sklepow, bo ten co jest kiepsko sie odnosi np przy ocenie biur podrozy, ciezko jest to tymi kryteriami dobrze ocenic, taka jest moja opinia,

Gość diodacuss
i tak prawdziwa wartość danej wycieczki nie zależy w 100 % nigdy od takiego portalu a jest to zaznaczam "jakaś tam część" całości.

Gość malecka
takie portale czy takze fora internetowe sa miejscem gdzie mozna poznac opinie np o wycieczkach osób które tam byly, ktore znaja osoby które byly, czy które mialy juz kontakt z takimi ofertami, generalnie sa to opinie ludzi którzy nie sprzedaja tego, wiec sa w miare 'fer'

Gość malecka
uwazam tez ze oceny w punktach od 1 do 5 sa bez sensu, nic nie mówią, bo jest tam za mala skala zeby to jakos ocenic, a pozatym dla jednego 4,5 to wiele a dla inego nie wiele, z tej okazji ja bazyje raczej na komentarzach a nie na ocenie hotelu na 4,5 wystawionej przez jedna osobe

Gość malecka
i jeszce cos na dobranoc dodam :) oprócz wypowiedzania sie o najlepszych/najgorszych agecjach czy biurach powinismy na tym watku skupic sie takze na sposobie oceniania, bo nie sa one jednorodne a juz napewno nie wsyztkie sa wiarygodne

Gość Zawiedziony turysta
nie polecam biura Sahel z Sousse. W grudniu 2008 położyli wycieczkę na Saharę - kosztuje to masę kasy (ok 400 zl za osobę) a im nie chcialo sie nawet ulozyc programu na te dwa dni w zimie!!! pojechalismy wedlug programu letniego i nie zdazylismy jednych z wazniejszych rzeczy zobaczyc! pozniej napisze wiecej.

Gość Stasiek
co do agencji to fajną ofertę ma sunclub. ja konkretnie leciałem z placu bankowego i wszystko było fajnie. może jedzenie w bułgari nudne ale tak to git :) mają dużo tour-operatorów. Łapcie namiary :) plac bankowy 2 22 635 50 00 Pozdrawiam Panią Gosię z tego biura :D

Gość Yaro
Niestety moje doświadczenia z biurami podróży są przykre - może po prostu pech.Najgorzej wspominam Biuro Bliżej Słońca - takiej niekompetencji nigdzie indziej nie spotkałem .Niemiła obsługa kilka razy ,zmieniana cena - po rezygnacji problem z odzyskaniem zaliczki - tragedia .Nikomu tego biura nie polecam - typowi oszuści i naciągacze !!!.

Gość tolkapi
W Warszawie centrum ofert last minute na świętokrzyskiej - niesamowite oferty wyławiają z rynku.

Gość BlizejSlona=Shit
Temat rozpoczęła i pociągnęła ta sama osoba. Myśli sobie baba która nic nie ogarnia w turystyce że reklamę sobie na kafeterii strzeli. Pani Joanna i Bliżej Słońca - nie idźcie tą drogą. To jest śmieszne:D

Gość Gosialodz88
Mnie najbardziej odpowiada agencja travel shops (ma biuro w łodzi na struga, ale jest też strona). Mają w ofercie największe biura, a jeżdżę wyłącznie z nimi. Zwykle najpierw przeglądam wycieczki w necie, a później w biurze weryfikuję - doradzą, którą warto wybrać (ostatnio nastawiłam się na jeden z hoteli na Zakynthos, ale na podstawie opinii klientów biura, którzy już tam byli, odradzono mi to miejsce - mrówki w pokoju :) Warto więc czasem zasięgnąć porady, a nie jedynie patrzeć na ładne zdjęcia