Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie przyszlej mamy

Jaki rozmiar ubranek dla noworodka???

Polecane posty

Gość pytanie przyszlej mamy

Gość agh.....
ja mialam 1 spioszki nr 50, 2 body tez. ale wiecej 56 i 62. moj 56 nosil ok 1miesiac, moze 1,5. a tak ogole to polecam mnostwo spioszkow i tylko body, zadnych koszulek, spodni, bez sensu, wszystko sie sciaga!

Gość poradzcie...
MUSISZ MIEC NA 56 I 62 MOJ SYNEK URODZIL SIE DUZY WIE NIE KOTRYCH RZECZY NA 56NIE UBRALAM ALE TO ZALEZY JAKI URODZI SIE TOJ DZIDZIUS:)

Gość w ciąży
ja mam mnostwo ubranek na 56....az mi szkoda ze tak krociutko posluzą..Fakt-jedne 56 sa wieksze od drugich :) trudno jakos sie tego trzymac.. ale generalnie sa to malenkie ciuszki.. A mam pytanie-----> Mam mnostwo sztuk body (zaopatrzylam sie za wskazówkami doswiadczonych mam, ze to wygodne i praktyczne), tylko ja mam te body bez rozpiecia wzdluz tylko przez glowke-ale otwor mozna zrobic bardzo szeroki---- czy dam rade jako totalnie niedoswiadczona mama zakladac cos takiego noworodkowi???w pierwszych dniach i tygodniach po urodzeniu???? I druga sprawa- czy body rozciagnięte na cialku nie bedzie uwierac kikutka pepowiny>??? jak to wyglada w praktyce????Moze lepiej polspioszki obsuniete pod kikutek i do tego bluzeczka/koszulka.???

Gość smutna mamaaaaaaaaa
Ja mialam rozne body, rozpinane i naciagane przez glowke, wg. mnie obojetnie jakie, oba pelnia swoja funkcje, te rozpinane troche wygodniejsze ale napewno dasz rade z obiema. Ja tez bylam TOTALNIE niedoswiadczona mama, a teraz to pelna profeska, maluch nie jest az tak kruchy, to taki maly czlowieczek i nie peknie ci w rekach napewno!!! Ja body zakladalam normalnie na kikut pepowiny, nic nie uwiera bo kikut malucha nie boli!!! To poprostu obumarle cialo, ktore wkrotce odpadnie, wiec nie przejmuj sie .

Gość w ciazy
ktos ma jeszcze moze takie zdanie jak smutna mamaaaaaaaaa to by bylo optymistyczne:)

Gość ja mam tez duzo
ubranek na 56. bedzie dziewczynka, wiec moze nie za duza. w rodzinie ur sie dziewczynka 55 cm i 3kg, ma 2 miesiące a nadal w 56 trzeba zawijac rekawki. zalezy wiec od dziecka. szwagierka ma synka - ur sie 56cm i 4 kg, w 56 pochodzil ok 2 tyg

Gość tak naprawde
ja tez mam takie zdanie.tylko ja wole te body przez glowke, bo mniej roboty niz z zapinanymi. z pepkiem nie mialam problemu,odpadl na piaty dzien,nawet nie zdazylam sie zaczac nim zajmowac , w czwartej dobie wyszlamze szpitala rozmiar ubranek u mnie na dziewczynke, po dwoch tygodniach te na 56 robia sie przykrotkie bo mala ma bardzo dlugie nozki i stopki

Gość a ja kupilam
body na 56 rozpinane po calosci, bo jakos sie boje zakladac przez główke takiemu malenstwu. na 62 mam juz przez główke

Gość ddgfd
Mój siostrzeniec w ogole nie chodzil w rozmiarze 56, od razu 62.

Gość a ja kupilam
usg w 33tyg ciazy u mojej siostry wykazalo ze bedzie miala duzego synka, a ze wczesniej nie robila wyprawkowych zakupów to kupila od rozm 62, ja osobiscie bede miala dziewczynke wiec sądze ze az taka dyza nie bedzie, choc w rodzinie 2 bobaski dziewczynki ur sie 57cm i 60 cm

Gość a ja kupilam
usg w 33tyg ciazy u mojej siostry wykazalo ze bedzie miala duzego synka, a ze wczesniej nie robila wyprawkowych zakupów to kupila od rozm 62, ja osobiscie bede miala dziewczynke wiec sądze ze az taka dyza nie bedzie, choc w rodzinie 2 bobaski dziewczynki ur sie 57cm i 60 cm

Gość kko
A my spodziewalismy sie duzego dzidziusia i ku zaskoczeniu urodzil sie w 36 tyg majac 51 cm i 2900 kg , ubranka 56 -o wiele za duze, z newborn dopiero wyrasta a minal juz prawie miesiac, napewno nie radze kupowac sweterkow z kapturem-wogole to tylko "kota" na wyjscie z domu z kapturem a reszta bez, najlepsze jak dla mnie body z krotkim rekawkiem+ pajacyk, ew spiochy i body z dlugim rekawem,