Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona*Aia

Badanie okulistyczne

Polecane posty

Gość Zaniepokojona*Aia

Zadzwoniłam do prywatnego gabinetu okulistycznego, żeby umówić się na badanie wzroku. Pani powiedziała, że teraz badanie jest bezpłatne, bo refunduje je NFZ. Idąc tam jutro muszę się czymś okazać, tzn. czy jestem studentem czy pracuję?Problem jest taki, że jestem osobą pracującą. Pracę podjęłam kilka dni temu i nie mam jeszcze książeczki ubezpieczeniowej ani umowy. Jeśli będę musiała się czymś okazać, a przecież nie mam czym, to uwierzą mi na słowo, że pracuję i przeprowadzą badanie? Proszę o pomoc:)

Nie uwierzą Ci na słowo. Weź zaświadczenie z zakładu pracy, że jesteś tam zatrudniona

powinnas wziasc ksiazeczke ubezpieczeniowa - a jesli takiej nie masz to porps w firmie - od razu powinni Ci ja dac. umowa nie jest dowodem ubezpieczenia. ewen taki kwitek z ostatniej wyplaty - ale tez tego nie masz wiec zostaje ksiazeczka chyba, ze jeszcze studjujesz to wystarczy legitymacja

Gość Zaniepokojona*Aia
No to mam problem, bo pracuję poza miejscem zamieszkania. Księgowa jest u nas z doskoku i już Jej nie ma a jutro już badanie :/ ta babka przez telefon nic nie mówiła żebym coś wzięła, może to badanie jest dla każdego i nie trzeba będzie nic mieć? załamka:/

nic Ci nie powiedziala bo to oczywiste, ze jak sie idzie do lekarza to trzeba miec dowod ubezpieczenia

tak - ksiazeczka jest z zusu, ale przwaznie zaltwia to zaklad pracy, czyli kadrowa stepluje ja w zusie i daje pracownikowi

Gość Zaniepokojona*Aia
no to jutro nie mam po co się tam wybierać:/ kuuurde:/

Gość Zaniepokojona*Aia
dziękuję wszystkim za odpowiedź:)Pozdrawiam:)

Gość Zaniepokojona*Aia
OK, juz wszystko wiem. Do tego badanie potrzebna jest tylko książeczka i PESEL:)