Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elle 23

CO KUPUJECIE NA ALLEGRO? CO WARTO KUPIć? Z KOSMETYKóW.

Polecane posty

Gość Elle 23

J.w. Czy są jakieś produkty które kupujecie tylko na Allegro, czy jest coś co sie szczególnie opłaca kupić na Allegro?Jeszce nic nie kupiłam z kosmetyków...

To lepiej nie kupuj:O Zaraz Ci ktoś poleci jakieś Max factory, które kosztują 50-80zł, na Allegro za 28:O Myślę, ze każdy, kto ma rozum, nie jest tak naiwny, żeby w to uwierzyć. Akurat co do kosmetyków, nie opłaca się ryzykować. Nieoryginalny ciuch możesz wywalić, wadliwy towar wymienić, oddać, albo wyrzucić do śmieci, a jak dostaniesz uczulenia, czy zniszczysz sobie skórę, porobią Ci się przebarwiania, to już nic tego nie naprawi🖐️

Gość Khol do oczu arabski
ja kupuje...

Gość przeterminowane lub podrobione
:o

Gość Elle 23
Uh, a ja tam widzę że jest tyle kupujących różne kosmetyki... Zdaje sobie sprawę ze te niby perfumy to są podróbki, ale kosmetyki do pielęgnacji, do włosów itp które są tańsze może o 20-30% niz normalnie to chyba nie są jakieś lewe??

Gość Placentę np
bo jest o wiele tańsza na Allegro A poza tym nie bądźcie tacy podejrzliwi. Wystawcami na ALlegro są też sklepy, hurtownie kosmetyczne, fryzjerskie i nie sądzę żeby wystawiali jakieś niesprawdzone produkty. A uczulenia można dostać równie dobrze od kosmetyku kupionego w sklepie. Na pewno nie kupiłabym kosmetyków używanych, niektórzy sprzedają zużyte do połowy kosmetyki etc.

Gość alesssssandra
Ja kupuje selektywne kosmetyki ale tylko i wyłacznie próbki. Próbek się po prostu nie podrabia.

Gość joanna71
Ja kupowałam kremy i straszna lipa. Kupiłam thalgo za ponad 100 zł bo mi się kończył zakupiony w sklepie ( a raczej na strefie bezcłowej na lotnisku) Krem z allegro dotarł . Zapakowany i wszystko super. Ale jak go otworzyłam to taka podróba że szok. Pudełko było podobne ale krem nie miał zapachu jak oryginał i miał inną konsystencje. Potem zamówiłam krem guam który też kupowałam wcześniej u wyłącznego dystrybutoraza 82 zł Z allegro doszła do mnie totalna podróba nawet tubka miała napisy w innej trzcionce niż oryginał. Najgorsze , że cena była porównywalna. Możesz kupować ale ryzyko jest wielkie.

Gość Elle 23
O, o próbkach to bym nie pomyślała żeby kupić..., ale widziałam nieraz jak ktoś wystawia tzw free samples (które nie są do sprzedaży) na Allegro, niestety większość wystawiających to pracownicy drogerii itp, przykre, ale jednak :( A swoja drogą to widzę że droższe kosmetyki, profesjonalne to sporo nabywców maja. A mówią ze w Polsce bieda heheh :)

Gość Elle 23
Kurcze, to ja nie wiedziałąm że tak źle z tym ALlegro :( A myślicie ze produkty typu Placenta np zakupiona od kogoś z branży fryzjerskiej też będzie podróbką?? Drogich kosmetyków i perfum bym nie kupiła, ale te tańsze to chyba rzadko są podróbami. Hmmm

aha co do kosmetyków - ja nie kupuję, wolę iść i obejrzeć np. w rossmannie :) jakieś balsamy są nieco tańsze na allegro, ale doliczając przesyłkę nie opłaca mi się to. kupuję ciuchy, czasem buty ( raz trafiłam 2 numery za duże- tak facet zmierzył wkładkę ) :O

Gość wiktoriac
Ja sprzedaje kosmetyki i perfumy orginalne z Niemiec.Sama ich uzywam to wiem,ze sa dobre.Ceny w allegro zazwyczaj sa nizsze niz orginalnie.Zakupilam sobie kilka cieni kosmetykow iBraukmanna np.Cena orginalna to 60zł,nikt by nie kupil tego cienia za taka cene.Ja mam za niecale 20zl i to nie znaczy ze produkt moj jest nie dobry.Przeciwnie!Firma Braukmann ktora ma swoja siedzibe jedna w Polsce napisala do mnie,dlaczego tak tanio sprzedaje i zazadali zebym im pokazala czy produkt jest orginalny.To im napisalam ze skoro uwazaja ze tak tanio to niech sami sie przekonaja.Poza tym ja mam orginalne niemieckie napisy a oni maja przetlumaczone.Wiec nie rozumiem jesli ktos sobie kupil za duzo i chce sprzedac taniej to chyba nic w tym zlego i ma takie prawo.