swinkowaaa 0 Napisano Styczeń 17, 2008 czy 2500 Euro to rozsadne wynagrodzenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to zalezy od wielu rzeczy Napisano Styczeń 17, 2008 brutto czy netto, jaka funckja, praca, wyksztalcenie, ile lat doswiadczenia w danej funkcji, w jakim rejonie bedziesz mieszkac pracujac i jakie masz oczekiania wzgledem mieszkania i standardu zycia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to jest rozsadne wynagrodzenie Napisano Styczeń 20, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rty Napisano Styczeń 21, 2008 zalezy tez ile godz dziennie pracujesz. ale ogolnie to jest raczej rozsadna placa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość henk1 Napisano Luty 10, 2008 Tak, minimalne wynagrodzenie to 1280 euro a średnio Holender ma 1500-1800 netto mówię tu do wykśztałcenia średniego czyli MAVO,MBO. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Henk po mbo zarabia Napisano Luty 11, 2008 tyle holender po 40 stce, a nie starter. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość henk1 Napisano Luty 11, 2008 Znam dobrze płace w Holandii i wiem,że minimalna płaca to 1280 euro .Znajomy holender ma 1680,monterzy ok.1400 netto.Malarze na stałej umowie 1300-1500 na starcie.Dobry gipsiasz na czarno wyciągnie ok 1000 euro na dzień,ale to ciężka charówa.Polacy mają z biura pośrednictwa 5,50-8,50 netto a niektórzy wręcz brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Henk po mbo zarabia Napisano Luty 12, 2008 Henk, ja tez swietnie znam place w Holandii:) I to wcale niekoniecznie jest tak jak mowisz i duze znaczenie ma tez wiek (i przede wszystkim wyksztalcenie oczywiscie). Ja skonczylam tu HBO, pracuje niecale 2 lata i mam 1980 euro netto. Co do minimalnej sie zgodze. Takze krotko mowiac: wszystko zalezy od wyksztalcenia, wieku i doswiadczenia. Narodowosc nie ma tu nic do rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach