Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alga50

Lifting eLOS

Polecane posty

Gość najgorsza inwestycja życia
jestem tą naiwniaczką, która dała się naciągnąć na pakiet zabiegów na oryginalnym sprzęcie synerona, oprócz strat finansowych, trwale uszkodziłam tkanki podporowe i łączne. jako osoba, która zostawiła w firmie "stratosferze;( " grubą kasę, dostałam kartę vip, oczywiście nigdy tam nie wróciłam, żałuję, że sprawa nie trafiła do sądu. nie pofatygowałam się do orzecznika. teraz już po wszystkim, nie udowodnię, że dziury i ubytki, które mam w twarzy to efekt zabiegów. mam zdjęcia, miesiąc po ostatnim z zabiegów, opadnięte powieki, lisia twarz, gigantyczne bruzdy i smutna, smutna twarz... wyglądam jakoś dzięki wypełniaczom, do końca życia muszę być na wypełniaczach, a miało być tak pięknie....

Gość nie polecam tego zabiegu_dada
Witam, Ja miałam dwa razy zabieg koncowka Refime oparta na technologi ELOS na maszynie Syneron, oryginalna maszyna, obejrzalam certyfikaty. Zabieg jest łagodniejszą wersja TRinity Niestety ten zabieg nie jest dla mnie, miałam mieć 6 zabiegów, po 2 przerwałam, buzia była przesuszona i taka wymęczona. Naprawdę bylam bardzo wystraszona wyglądem mojej buzi. Jeśli przejrzałabym dokładnie informacje na podanych przeze mnie stronach przed zabiegiem, nie zdecydowałabym się na zaden zabieg laserem na twarzy. Efekt ktory wystapil u mnie podano do dystrybutora Syneronu, nie widzialam oficjalnej odpowiedzi, ale otrzymalam informacje, ze moja reakcja nie ma prawa się zdarzyc i prawdopodobnie mogę miec uczulenie na żel którym smaruje się twarz przed użyciem Refime. Zaoferowano mi powtorzenie zabiegu z użyciem innego zelu, podziekowalam bo nie chce byc królikiem doświadczalnym:-) Poczytałam w necie i niestety zdarzają sie bardzo negatywne rezultaty po laserach m.in. postępujące zanikanie tłuszczu w twarzy (fatty tissue necrosis), proces ten jest nie do zatrzymania, osoby dotknięte tym ratuja się wstrzykiwaniem wypelniaczy. Doczytałam się na amerykanskim forum ze szczególnie osoby o delikatnej cienkiej skórze sa narażone na ten efekt. Dodam ze kilka miesiecy po zabiegu Refirme udalam sie do wysokej klasy specjalisty, poddalam sie zabiegowi wypelnienia policzkow preparatem. I bede kontynuowac, lekarz powiedzial ze mam sklonnosc do utraty tluszczu w policzkach, po opowiedzeniu mojej przygody z Refirme, nie skomentowal tego w zaden sposob, czy ta utrata ma zwiazek z tym zabiegiem czy nie. pozdrawiam i podaje ciekawe linki forum na którym pacjenci opisują negatywne rezultaty zabiegów laserowych i ipl. http://iplandlaserdamagesupport.prophpb ... tml#p20214 forum niemieckie na którym wypowiadają sie osoby po zabiegu Thermage, i u których nastąpił zanik tkanki tłuszczowej (fatty tissue necrosis) post z 2008 roku) http://bfriends.brigitte.de/foren/schoe ... ll-10.html wstrząsająca historia dziewczyny po zabiegu fraxelem: http://iplandlasersupport.blogspot.com/ ... awalk.html http://www.realself.com/review/do-not-d ... face-burns stronka FDA z baza danych dotycząca negatywnych rezultatów po zabiegach laserowych i ipl http://www.accessdata.fda.gov/scripts/c ... search.cfm

Gość byłaś mądrzejsza
bo przerwałaś, ja też widziałam zły stan mojej skóry ale ślepo powtarzałam zabiegi, proszę podziel się swoją wiedzą i powiedz czy po ipl też mogą zdarzyć się tego rodzaju smutne historie

Gość byłaś mądrzejsza
nie można otworzyć podanych przez Ciebie stron, napisz kilka słów o ipl

Gość dada jeszcze raz
podaje jeszcze raz link gdzie sa wpisy o nieudanych zabiegach laserowych i nazwy maszyn, mam nadzieje ze dadza sie otworzyc tym razem http://iplandlaserdamagesupport.prophpbb.com/ wejdz rowniez na polskie forum beauty w polsce, gdzie jest watek "Ulthera, Thermage - nieoperacyjny lifting" przykro mi ze kontynuowalas zabiegi, ale rozumiem, bo ufalas lekarzowi. nie mam innych doswiadczen z ipl, bo omijam "szerokim lukiem" lasery. popatrz rowniez na amerykanskim forum "realself" http://www.realself.com/reviews zycze Ci zebys mogla rozwiazac swoj problem.

Gość kto doszedl swoich praw
proszę o in formacje co należy robić, czy jeśli poddałam się serii zabiegów w 2011 nie jest za późno by walczyć o odszkodowanie? mam dowody w postaci email z firmą, w której miałam zabieg, gdzie zgłaszam swoje wątpliwości, zdjęcia po ostatnim z zabiegów (porażka), i ubytki w skórze, które na nowo wyszły, pomimo uzupełnienień radiesse, ponieważ skusiłam się na 1 ipl, nie wierzyłam, że zwykły ipl, może uruchomić stare zniszczenia na nowo, a jednak:(

Gość do dada
dziękuję, że podzieliłaś się swoim doświadczeniem, jestem pełna szacunku, że potrafiłaś przerwać tę spiralę zniszczenia, nie dałaś się zaślepić obietnicy nowej skóry jak po liftingu, zapewne dzięki temu zniszczenia nie były tak wielkie jak u mnie , poddającej się zabiegom co 3 tygodnie od stycznia do lipca, teraz skojarzyłam, że jedna z dziewczyn, zatrudnionych tam próbowała mnie ostrzec, wyraziła to nie wprost, wtedy to do mnie nie dotarło, ona oczywiście nie mogła wprost, działałaby tym na szkodę własnej pracodawczyni.

Gość trochę prawa
Aktem regulującym prawa pacjenta, w tym prawo do świadczeń odpowiadających wymaganiom aktualnej wiedzy medycznej oraz uzyskiwaniem informacji o świadczeniach jest ustawa z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta (Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz. 417 z późn. zm.; dalej jako: u.p.p.). Zgodnie z art. 9 ust. 2 u.p.p. pacjent ma prawo do uzyskania od lekarza przystępnej informacji o swoim stanie zdrowia, rozpoznaniu, proponowanych oraz możliwych metodach diagnostycznych i leczniczych, dających się przewidzieć następstwach ich zastosowania albo zaniechania, wynikach leczenia oraz rokowaniu. Zgodnie z art. 16 u.p.p. pacjent ma prawo do wyrażenia zgody na udzielenie określonych świadczeń zdrowotnych lub odmowy takiej zgody, po uzyskaniu informacji, o których mowa wyżej. Zgodnie z art. 4 ust. 1 u.p.p. w razie zawinionego naruszenia praw pacjenta sąd może przyznać poszkodowanemu odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę na podstawie art. 448 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93 z późn. zm.). pytanie jest : czy sprzęt, na którym miałaś zabieg, jest z kategorii medycznych? bo jeśli operatorem maszyny nie był lekarz tylko dziewczyna przyuczona do tego...

Gość dada jeszcze raz
Wiiem ze mozna napisac do FDA skarge jako pacjent, ktory zostal poddany zabiegowi z uzyciem jednej z maszyn lub lekow zarejestrowanych przez FDA. Ja nie napisalam skargi choc maialm 2 zabiegi na maszynie Syneron zarejestrowanej przez FDA, jak napisalam wyzej, przerwalam zabiegi i moje skutki uboczne to przemeczony wyglad twarzy i bardzo wysuszona skora (np. mialam pomarszczenia pod oczami wygladalo to jak pomarszczona skorka starego jablka, nie wyszlo to od razu ale po tygodniu od drugiego zabiegu, odstep miedzy zabiegami mialam 4 tygodnioy, wyleczylam skore RETIMAX 1500 masc ochronna z wit A, kupiona w Polsce, jhest tania 3 zlote, uzywalam jej przynajmniej 2 razy na dobe, zuzylam 10 opakowan, ale pomoglo. Po 3 miesiacach od ostatniego zabiegu wstrzyknelam w policzki perlane) Zaluje ze nie porobilam zdjec i nie wyslalam do FDA, teraz juz niestety nie mam dowodow, zeby wyslac skarge. Zamieszczam tekst ze strony i linka: https://www.accessdata.fda.gov/scripts/medwatch/medwatch-online.htm Mozna rowniez napisac list do FDA: mail to: MedWatch The FDA Safety Information and Adverse Event Reporting Program Food and Drug Administration 5600 Fishers Lane Rockville, MD 20852-9787 "MedWatch is the Food and Drug Administration's (FDA) program for reporting serious reactions, product quality problems, therapeutic inequivalence/failure, and product use errors with human medical products, such as drugs and medical devices. If you think you or someone in your family has experienced a serious reaction to a medical product, you are encouraged to take the reporting form to your doctor. Your health care provider can provide clinical information based on your medical record that can help FDA evaluate your report. However, we understand that for a variety of reasons, you may not wish to have the form filled out by your health care provider, or your health care provider may choose not to complete the form. Your health care provider is NOT required to report to the FDA. In these situations, you may complete the Online Reporting Form yourself. You will receive an acknowledgement from FDA after your report is received. You will be personally contacted only if we need additional information.

Gość jak ratować twarz
mam podstawy by wielu "specjalistom" nie wierzyć, kto jest uczciwy, kto potrafi uzupełnić ubytki i uratować twarz? Podzielcie się doświadczeniami. a tak przy okazji czy są znane wam przypadki wygranych pozwów w tej dziedzinie?

Gość a ja polecam
może mam właściwy typ skóry ale w 6 miesięcy po ostatnim z 5 zabiegów jestem cały czas zadowolona szukam teraz czegoś co poprawi powierzchnię skóry - fraxel czy ematrix???

a nie myslalyscie o bioradzie? opinie sa super pozytywne w warszawie maja w corpofit.pl

Gość anka_kjsdjwhed
witam, przeszłam serię zabiegów laserem i jestem raczej zadowolona z efektów - pewnie to zależy od rodzaju skóry. A co do fraxela i ematrixa to słyszałam że lepszy jest ematrix i też jest elosem czyli dla niego duży plus :)

Gość Nika51
Witam wszystkie Dziewczęta :)ja mam tylko pytanie, czy okres karmienia, a dodam, że moja Córeczka ma 19 m-cy i to nasze karmienie jest bardziej przytulankowe, ale czy stanowi przeciwwskazanie do zabiegu Elos? Bo chciałam się wybrać :) Dziękuję i pozdrawiam,

Gość zagladam tu po latach
opisywalam swoja historie zniszczenia w wyniku zabiegow na sprzecie synerona. od tamtego czasu nie odwazylam sie na zaden zabieg wysokotemperaturowy, za wyjatkiem raz ipl, po ktorym skora zaczela tak zle wygladac, ze powiedzialam stop. kochane dziewczyny, prawda jest taka, ze tego procesu postepujacej katastrofy nie da sie zatrzymac. wszystkie z Was, ktore zastanawiaja sie czy wejsc na droge prawna, zachecam, ja nie podjelam tych krokow i zaluje, nawet jesli nie zadoscuczyniono mi za wyrzadzona krzywde, mialabym poczucie spokoju bo przynajmniej walczylam. jak ratuje swoja skore: mezoterapie, juvederm voluma, radiesse, osocze bogatoplytkowe, sa to bardzo duze koszty, na ktore niestety jestem skazana, bo jesli nic nie robie przez dluzszy czas, dziury i zapadniecia w twarzy od razu wychodza. Kochane bardzo mi przykro, ze nas to spotkalo. i mam pytanie, czy sprzet synerona jest z kategorii medycznych? bo zabiegow nie wykonywal lekarz, tylko przyuczona studentka i wlascicielka firmy, ktora wczesniej pracowala w korporacji....

Gość gość
Wreszcie ktoś przestał zachwalać. Jak próbuję przestrzegać to jestem ignorowana i wyśmiewana

Gość gość
Do gość powyżej Zapewniam Cię, że to co robisz ma sens nawet wtedy, gdy uwierzy Ci jedna osoba np. ja. Gdyby nie takie osoby jak Ty pewnie dzisiaj pisałabym na tym forum jako poszkodowana. Dzięki i pozdrawiam :)

Gość gość
Miałam 2 zabiegi Elos (w krótkim odstępie),jakieś 4lata temu ,potem jakieś 2 lata temu 2 zabiegi Fraxelem i faktycznie po jakimś czasie zauważyłam zanikanie tkanki tłuszczowej na jednym policzku (dość znaczne wgłębienia) ale dopóki tu nie weszłam nie wiedziałam czemu tak się dzieje ,ale po tym co przeczytałam myślę że to właśnie efekt któregoś z w/w zabiegów.Miesiąc temu zrobiłam zabieg fotoodmladzania Elos i IPL,dziwię się jak czytam że robicie te zabiegi w seriach ,gdyż mój lekarz nie proponował mi powtórki ,pytałam nawet ile powinnam zrobić tych zabiegów ale nic nie odpowiedzial ,więc zrozumialam że jeden wystarczy ,nie wiem co o tym myśleć.

Gość gość
czy ktoś robił depilację technologią elos ?