Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karafiol

Znacie autorów i tytuły tych piosenek? Posłuchajcie

Polecane posty

Gość onuca
jedynka to Gigi D'Agostino - I'll Fly With You

Gość karafiol
Dzięki:)

Gość karafiol
Dzięki wielkie:)

Gość karafiol
Ale widzę, że się na muzyce znasz, jak mało kto:)

Gość karafiol
Co to znaczy W.S. ??? Kto ma zrozumieć, że o nieodpowiednie miejsce na takie topiki? Ja czy onuca? No i na koniec, to jest najlepsze miejsce na takie topiki. Nigdzie ale to nigdzie , na żadnym forum nie uzyskałbym tak szybko odpowiedzi na takie pytania:)

Gość karafiol
Do mnie mówisz o tym zadawaniu pytań? No ciekawe jak wpiszę w google piosenkę, nie znając ani jej autora ani tytułu. Jak mi to wytłumaczysz to obiecuję, że się poprawię:)

Gość karafiol
A tak przy okazji, to się zastanawiam, właśnie z jakich lat są obie te piosenki. Ludziska tu pytają o o wiele głupsze rzeczy, typu, czy od zjedzenia sernika można zajść w ciążę:) I od tego jest forum, wolność wypowiedzi:)

Gość onuca
gigi 1999 nightcrawlers 1995

Gość karafiol
Dzięki jeszcze raz onuca. Powiedz, bardzo lubisz i interesujesz się muzyką?:)

Gość onuca
lubić lubię:classic_cool: znać się nie znam mam swój gust i upodobania kawałki , które były popularne bądź są raczej kojarzę w razie niewiedzy pomaga net:P

Gość karafiol
Wiesz co...bo ja mam jeszcze taką jedną piosenkę, która bardzo mi się podoba ale niestety nie mam nawet jej nagrania. Ona trochę różni się od tych powyższych. To jest jakieś połączenie muzyki klasycznej i popularnej. Dla mnie jest bardzo wzruszająca. Na przemian śpiewają dwa głosy damski i męski. Ten damski dość piskliwie i przenikliwie. To jest taka dość romantyczna i nastrojowa piosenka...hmm Ale niestety dawno jej nie słyszałem i nie mogłem nagrać dyktafonem...:(

Gość karafiol
Ta piosenka ma taki raczej ..nostalgiczny nastrój. Hm..niestety nie pamiętam jakie instrumenty są w niej..jeśli w ogóle, bo nie wykluczam że tam jest tylko śpiew...ale nie jestem pewien. Ten przenikliwy damski głos jest napewno charakterystyczny. Nie jakiś taki przesadnie świdrujący ale ..wyraźnie wysoki i przeciągły:) Kurcze, pewnie nic z tego nie będzie:) O to jest mniej więcej tak, że chyba najpierw śpiewa kobieta a po niej jakby powtarza to samo mężczyzna albo jakoś dopełnia to co ona śpiewa... W sumie to nie jest chyba bardzo stare, takie z lat 90 lub nawet nowsze wydaje mi się, bo wcześniej tego nie słyszałem:)

Gość karafiol
hmm w pierwszej chwili wydało mi się to nawet trochę podobne, widzę, że udało mi się przekazać Ci o jaki nastruj mniej więcej chodzi ale..tamto jest coś innego. Jest bardziej klasyczne, wzniosłe, łzawe. Teraz wydaje mi się, że w ogóle ta kobieta tam nie tyle śpiewa co tak poduluje głosem i raczej nie ma tam instrumentów typu gitara czy perkusja, prędzej skrzypce...

Gość karafiol
moduluje głosem (a nie poduluje)

Gość karafiol
taaak. coraz lepiej mi się przypomina. Chyba tamten utwór to całkowicie należy do muzyki klasycznej:)

Gość karafiol
nie wiem czy momentami nie ma tam czegoś podobnego do tej piosenki Rubika. Oczywiście tamta jest po angielsku ale jest też takie jakby zjeżdżanie głosem, najpierw kobieta, potem to samo mężczyzna

Gość karafiol
Ty wiesz, że chyba właśnie o tą piosenkę mi chodzi tylko w innym wykonaniu.. Takim bardziej kalsycznym, wzniosłym, przeciągłym:)

Gość karafiol
tekst wydaje się momentami jakby ten sam:) ale to nie dokładnie to, tak jakby inne wykonanie:)

Gość karafiol
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):) WLASNIE TO!!!!!!!!!!!!!!!:):):):) uDAłO SIę!:)

Gość karafiol
Jesteś niesamowita:):):) A Ty jak byś opisała tą piosenkę komuś:)?

Gość onuca
ja jesten TEN onuca:P a na kafe pojawiały się wpisy typu tiri la la kaman kaman:P ten kawałek nawinął się po wspomnieniu o panu z tlenioną czuprynką:D