Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktośmi

gdzie w biblii jest 10 przykazań i ojcze nasz?

Polecane posty

Gość ktośmi

możecie dać mi namiary gdzie to jest bo za cholere nie moge na to trafić...

Gość to może tak
10 przykazań jest wybrane z egipskiej księgi umarłych ... chrześcijanie nawet tego nie umieli wymyśleć sami...

Gość to może tak
Nawet 10 przykazań, zaczerpnięto bezpośrednio z egipskiej `Księgi Zmarłych'. Co w Księdze Zmarłych napisano jako "Nie ukradłem" stało się "Nie kradnij," "Nie zabiłem" - "Nie zabijaj," "Nie skłamałem" - "Nie dawaj fałszywego świadectwa", itd. :p ważne że kradzione :D mniejsza z tym przez kogo

Gość oceniacz poziomu topikow
ten topik zalozyla osoba ktora nie potrafi poslugiwac sie ani slowem pisanym ani google ma potrzeby poznawcze ale nie potrafi ich zaspokoic albo ksiadz, ktory na nastepnym kazaniu powie, ze nikt nie ma pojecia gdzie sa zapisane podstawy naszej wiary

ylko czy tak naprawdę są one naprawdę nasze?? Wiele z tych rzeczy zostało zaczerpniętych z innych miejsc i innych ksiąg a nawet religii

Gość to może tak
Nawet 10 przykazań, zaczerpnięto bezpośrednio z egipskiej `Księgi Zmarłych'. Co w Księdze Zmarłych napisano jako "Nie ukradłem" stało się "Nie kradnij," "Nie zabiłem" - "Nie zabijaj," "Nie skłamałem" - "Nie dawaj fałszywego świadectwa", itd. skazowali wcześniejszy mój wpis :D

Gość to może tak
skasowali ;)

Gość
a co za różnica skąd zaczerpnięte? w 10 przykazaniach nie ma przecież niczego złego. zresztą Kościół je oczywiście przeinaczył

Gość to może tak
niewidzialne wpisy :(

nikt nie mówi że jest cos złego...a Kościół wiele rzeczy przeinacza, i moim zdaniem mówi tylko o tych fragmentach które pasują do jego z góry założonej koncepcji...wystarczy Biblje przeczytać.

Dokładnie. Żenada to dość delikatne określenie. Mamy nadzieję że nie zaczniesz zadawać tutaj pytań ile jest 2 razy dwa. :o

Gość przedniedzielne podniesienie
:p