Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona...................4

grypa

Polecane posty

Gość zmartwiona...................4

co stosowac na grype nic nie dziala prubowalam wszystkiego a do lekarza nie pujde

ja na grype polecam Ci Tabcin! Mnie pomógł od razu zmniejsza goraczke bóle mięśniowe, kaszel, katar działa bardzo kompleksowo dlatego polecam:) jak wiadomo grypy jako takiej wyleczyc nie mozna, ale jej objawy owszem dlatego polecam ci tabcin :)

Gość babyyy
tez moge polecic ten lek wlasnie go biore i bardzo szybka zadzialal...czuje sie lepiej nie mam goraczki mniejszy kattar i nie bola mnie juz miesnie

zmartwiona i jak tam twoja grypa?? jak sie czujesz bo jesli masz duuza goraczke to czasem lepiej isc do lekarza pamietaj o tym

Gość natula27
pomocie mnie chyba lapie grypa tzn nie wiem taka slaba sie czuje i goraczke mam 37.4 i boli mnie wszystko chora jestem na bank ale niewiem czy to tylko przeziebienie czy grypa

natula27 a ta goraczka to tak nagle cie wziela czy chorujesz tak od kilku dni bo grypa zazwyczaj zaczyna si ebardzo nagle i gwaltownie a przeziebeinie powoli tak czy siak mozesz sie wybrac do lekarza a poki co wez lek bez recepty na te objawy o ktorych piszesz. ja polecam ci tabcin sama go stosuje i wiem ze szybko obniza temperature i zmniejsza bol glowy miesni i uczucie rozbicia wiec moze pomoze i tobie

Gość pchlasachrajka
wez gripex, scorbolamid i vit. C

a po co tyle tych lekow ja zawsze biore mniej bo i po co obciazac zoladek prawda? wystarczy mi w zupelnosci tabcin a wit C mozemy wypic w soku z cytryny :D

Gość natula27
mysle, ze masz rację....garść leków a dwie kapsułki to duża różnica dlatego ja wzięłam tabcin i nie brałam już nic innego dodatkowo i czuję się lepiej dlatego jestem przykładem, że wcale nie konieczne jest faszerowanie się garścią leków

Gość dorottea
no i super! widac mozna leczyc sie bez slynnego narzekania na watrobe tolko trzeba myslec... piekna pogoda dzis nic tylko wyjsc na spacer!

Gość
dzisiaj usłyszałam o młodym facecie (32 lata) który nie zaleczył grypy i umarł kilka miesięcy później przez powikłania O_o

Gość studentka biol
niestety takie sa przypadki...i nie ma sie co dziwic grypa potrafi na prawde sprawic problem naszemu organizmowi, w szczególności, jeśli mu nie pomożemy tzn zwlaczyć, zmniejszyć objawy tj. wysoka gorączka, osłabiony odwodniony organizm nie walczy tak skutecznie dlatego trzeba pamietać o tym zeby zmniejszyc do minimum objawy towarzyszące infekcji

zgadzam sie z toba (rozumiem ze studiujesz biologie tak?) oslabiony organizm nigdy nie zwalczy szybko choroby nawet lekkiego kataru jak bedzie oslabiony...

Gość studentka biol
tak studiuje biologie jestem na 3 roku i przyznam, ze kiedy czytam niektore wypowiedzi to i bez wiedzy ktora mamm z zakresu biologii moglabym sie zlapac za glowe...my chyba mamy taka mentalnosc, ze ciagle narzekamy chociazby na te leki, ze dzialaja za bardzo itp a wystarczy zastanowic sie kiedy i jakie powino sie brac a nie faszerowac sie bezsensu

prawda faszerowanie niepotrzebnie a wlasciwy dobor lekow to klkucz do sukcesu :) swoja droga juz widze te kolejki w aptekach po swietach i kazdy bedzie prosil o cos na przeziebienie

Gość studentka biol
hehe ja chyba tez sie musze ustawic bo fatalnie sie dzis czuje a nauka czeka, do tego dziecko w domu i nie mam szans na pochorowanie sobie w lozeczku musze sie szybko postawic na nogi!

masz dziecko:) gratuluje to musisz pracowac na szybkich obrotach masz tyle do pogodzenia

Gość studentka biol
dziekuje slicznei tak mam dwuletniego staśka to cudowne dziecko ale nie lubi kiedy mama choruje i strasznie rozrabia....eh nic poradzic tylko spokojnie dojsc do siebie, na szczescie dzis czuje sie lepiej

domyslam ze jestes juz zdrowa i biegasz z synkiem! :) tylko uwazajcie na siebie bo pogoda troche zdradliwa... ja mam w swojej domowej apteczce zawsze cos na przeziebienie bo nei mam czasu chorowac!

Gość studentka biol
a zdrowa zdrowa :D dzis nie biegalam ale za to moj kochany mezus poszedl dzis na wiosenny spacerek ze stasiem :) wrocili z takimi slicznymi rumiencami do domu... moje chlopaki:)

Gość fhtrhutr
mnie tam sei zdaje ze grypa to wirus, a wirusy sie zwalcza antybiotykiem ,a zadna z pierdol bez recepty nei zaweira natybiotyki, wiec raz dwa do lekarza

Gość gosiaczekrrrrr
na grype sie nie bierze antybiotykow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!raz na zawsze zapamietac!!!!!!!!

Gość nbmibjhcbcjdkbcjdkgbfvulirfv
xmmkdhskffdbd

Gość mknjgftyjkiouiytdcbkomknjbhvg
plmkjnbhgvcfghuytreewsdghjk

znam jedna osobę co ma wodę w płucach i musi sterydy brac a wszystko sie zaczęło od grypy