Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katkaaaa

tabletka wzieta po 12 h

Polecane posty

Gość katkaaaa

hej :) mam pytanie, zapomnialam wczoraj tabletki (biore o 18) wzielam rano 0 7, wiec juz po 12h. wyczytalam na ulotce - zasada 7 dni, ze powinnam wiac 2 opakowanie od razu. Czy naprawde to jest konieczne? (jestem teraz w polowie opakowania)

jak jesteś w połowie opakowania tzn w 2 tygodniu brania tabsów to nie musisz brać 2 opakowań pod rząd.radzę zabezpieczaćsię dodatkowo przez tydzień i już (co prawda ulotka nawet o tym dodatkowym zabezpieczeniu nie mówi, ale lepiej tak zrobić). jeżeli to jest już3 tydzień to weź2 opakowania pod rząd.

Gość Izabela1234
witam Nawiazujac do tabletki po 12 H mam troche inny problem :( wzielam tabletki po 12 godzinach (dokladnie w 13 godz) i po 3 dniach regularnego brania od tego pechowego dnia wspolzylam z chlopakiem. W ulotce jest napisane ze trzeba sie skontakotwac z ginekologiem i zrobilam to i uslyszalam od niego ze mam sie do niego zglosic po prostinol :( a wy co o tym sadzicie ?? czy jest mozliwosc ze zajde w ciaze jak tylko godzine przkroczylam od dopuszczalnego czasu pominniencia ?? mial ktos podobny problem ??

Gość Izabela1234
był to 13 dzien brania talbetki a dzisiaj jest 16 dzien i dzis wspolzylam

czyli końcówka 2 tygodnia. więc nie jest źle. wiesz najbezpieczniej, o ile można tak mówić, jest zapomnieć tabletki właśnie w 2-gim tygodniu. ja bym nie histeryzowała. w końcu to był 2-gi tydzień i do tego wzięłaś po 13 godzinach, a więc jakby nie patrzeć prawie się zmieściłaś :P nie brałabym postinoru, to dość duże zamieszanie w organizmie powoduje. nie jestem jednak lekarzem i nie chcę kwestionować jego zdania. myślę że powinnaś się do niego przejść, choć teraz to już na ten postinor i tak za późno, bo 72 godziny już chyba minęły! radzę przez kolejne 4 dni się zabezpieczać dodatkowo, bo nie wiadomo czy trochę się skuteczność nie osłabiła.

Gość Izabela1234
po tym jak zapomnialam wziac tabletkę,bralam 3 dni regularnie tabletki i dzisiaj wspolzylam,bo zle mnie chyba zrozumialas

aaaaaaa właśnie sobie z tego zdałam sprawę :O kurcze jaki głupol dziś ze mnie :) już się poprawiam. czyli czas na postinorek mamy. ale zastanawia mnie jedno, dlaczego współżyłaś dziś bez dodatkowego zabezpieczenia (bo rozumiem że o takiej sytuacji mówimy) skoro wiedziałaśże 3 dni temu zapomniałaś tabsa?

Gość Izabela1234
hmmm no coz moj chlopak nie lubi wspolzyc z prezerwatywa i jakos mnie przekonal.Wiem,ze popelnilam duzy błąd,ze go posluchalam,no ale tak jakos wyszlo:( Myslisz,ze musze wziac prostinol???

Gość Izabela1234
Mam jeszcze jedno pytanie, czy ma znaczenie ,ze to jest moje pierwsze opkakowanie???

:O tylko tyle powiem. nie możecie tak robić!to że on nie lubi z gumką nie zwalnia go z obowiązku jej użycia właśnie w takich sytuacjach! na następny raz proszę zapytaj go czy lubi wstawać w nocy przebierać małe płaczące dziecko! i sobie też zadaj to pytanie jak prawie cię przekona do takiego seksu! no dobra koniec moralizowania :) idź do lekarza, ja nie mogę ci odpowiedzieć co masz zrobić. osobiście nie wzięłbym go, ale ja jestem w nieco innej sytuacji (właśnie skończyłam brać anty, czekam niecierpliwie 6 miesięcy i zaczynam staranka) i dla mnie ciąża nie byłaby tragedią a wręcz przeciwnie :) to że jest to pierwsze opakowanie troszkę komplikuje sprawę bo nie wiadomo czy twój organizm już się na dobre przyzwyczaił do tabsów. rada jest jedna idź do lekarza, porozmawiaj raz jeszcze i zrób to co on ci powie. :)

Gość Izabela1234
dzieki za rade:) no to nie pozostaje mi nic innego tylko udac sie do lekarza.A Tobie zycze,aby starania sie udaly:))) pozdrawiam:)

Gość izabela1234
Mam jeszcze jedno pytanie,nie mam pojecia w sumie gdzie jutro w sbt udac sie do ginekologa:/ wszystko jest pozamykane,a lekarz ogolny nie chce wypisac recepty,bo dzisiaj probowalam;/ myslisz ,ze w szpitalu powinni mnie przyjac bez rejestracji,zeby przypisac recepte,czy moze byc problem???