Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takisobie

Jak to jest z tymi prezerwatywami?

Polecane posty

Gość takisobie

Witam. Ostatnio kochałem się z moją dziewczyną. W czasie stosunku lekko zsunęła mi się prezerwatywa (tak że była nadal na mnie. chodzi mi o to że zjechała tak może z 1 cm w dół). Poprawiłem ją i kochaliśmy się dalej. I teraz moje pytania. Czy żeby mogło dojść do wpadki to gumka musi sięzsunąć całkowicie? Jak skończyliśmy to zauważyłem że powyżej prezerwatywy na penisie mam mokre plamki. Skąd one się wzięły? Czy mogła to być sperma która w jakiś sposób się przedostała w górę prezerwatywy? Kochaliśmy sięw 1 dzień po okresie. Jakie jest ryzyko zajścia w ciąże? Moja dziewczyna ma cykle ok 31 dniowe. I czy jeżeli gumka nie pęknie lub nie zsunie sięto daje 100% ochronę przed ciążą? Pozdrawiam

Gość wiele lat z prezerwatywą
Na początek przyjmij założenie, że nie istnieją żadne środki antykoncepcyjne stuprocentowo skuteczne. Prawidłowo stosowana prezerwatywa daje dość wysoką skuteczność. Tak, sperma może przecisnąć się górą zwłaszcza jak nie wyjdziesz zaraz po wytrysku, tylko jeszcze chwilę będziecie się zabawiać po wytrysku. Przy wychodzeniu koniecznie prezerwatywę musisz przytrzymać u nasady dłonią - zapobiegniesz zsunięciu. Ale te mokre plamki równie dobrze mogły być po prostu śluzem dziewczyny. W czasie, który podałeś jest małe prawdopodobieństwo, aby zajść w ciążę. Podejmując współżycie zawsze należy brać pod uwagę możliwość ciąży nawet, gdy stosujemy środki o wysokiej skuteczności typu tabletki. Sama od wielu lat stosuję prezerwatywy i jestem zadowolona.

Gość takisobie
Dzięki wielkie za odp. Właśnie tak podejrzewam że to śluz. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam