Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anyanka

krępujące pytanie

Polecane posty

Gość anyanka

Cześć dziewczyny. Nigdy wcześniej nie występowałam z żadnymi pytaniami na tego typu forach, ale jedna sprawa strasznie mnie nurtuje no i...trochę wstyd o to pytać. Z góry przepraszam jeśli temat był poruszany...Chodzi o biegunkę i tabletki. W ulotkach piszą o ciężkiej biegunce, ale co to właściwie jest ta "ciężka biegunka"? Czy ktoś mógłby mi ją jakoś zdefiniować?:P Bo miałam dziś biegunkę (PRZED wzięciem tabletki) a później trochę bolał mnie brzuch ale już się nie załatwiałam... Czuję się głupio o to pytając, ale czy mogę się czuć bezpiecznie?

Gość Justyna*26
na twoim miejscu dziś i jutro kochałabym się z gumką dodatkowo

jeśli biegunkę miałaś przed wzięciem tabletki,a potem już nie było problemu to oczywiście nie masz sie czym martwić i jestes bezpieczna. wydaje mi się że ta ciężka biegunka to przypadek polegajacy na bardzo częstym przymusie chodzenia do toalety w celyu wypróżnienia sie,zwłaszcza kiedy przyjmie się tabletke,bo tabletka wchłania się około4 godzin a biegunka moze wypłukac z organizmu część substancji które mają chronic przed niechcianą ciążą,bądź nawet całą tabletkę jesli trafi sie aż tak cięzki przypadek biegunki.biegunka po prostu może zmniejszyć wchłanianie,a przez to obniżyć skuteczność antykoncepcyjną. mam nadzieję ,że chociaz troche pomogłam;P

Gość anyanka
Dziękuję, tez mi się wydawało, że jeśli biegunka wystąpiła przed wzięciem tabletki to nie powinno to mieć wpływu na zabezpieczenie, ale ten tajemniczy termin "ciężka biegunka" trochę mi namieszał w głowie;)