Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziura budżetowa

lekarze chcą po 12 tysięcy

Polecane posty

Gość mogę być pseudoelitą
ale zarabiam wystarczająco ,żeby mi się wygodnie żyło i nie muszę żebrać przed ministerstwem o podwyżkę i żalić sie na forum 🖐️

wszyscy starali by sie kilka razy bardziej gdyby chociaz podwoic ich place... tzn nie wiem jak lekarze ale pozostali chyba byliby bardzo usatysfakcjonowani

Gość dziura budżetowa
A ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? patrz na mój nick...to raz podwyżki muszą być dla wszystkich grup społecznych...to dwa aby mogli dostać wszyscy....pieniądze trzeba rozsądnie rozdzielić. jak zaczną umierać dzieci, to wszystko dostanie ta grupa sp., która może temu zapobiec... I powiedz mi, gdzie tu miejsce na zazdrość???

Gość w komuniźmie było
wszystkim po równo :D

Gość pseudoelito....
to po co śledzisz ten topik??? tyle zarabiasz co dziś lekarz czy ten nauczyciel, więc nie pozoruj.

Gość do --- redika
pedagogów jak psów? ciekawe podejście w końcu przychodni+szpitali więcej w każdym mieście i nie sądzisz,że każdy "rozsądny" w twoim mniemaniu lekarz już dawno wyjechał? anestozjolodzy np. ze dwa lata temu ;) ale czy to taką przyziemną dziewuchę jak ty obchodzi? poza tym sprzątać nie będą, bo za wysokie kwalifikacje mają, a jak odejdą ze szkoły mogą i tobie miejsce pracy zabrać :) bo głupiutka jeszcze jesteś, a oni doświadczenie mają :)

Gość dziura budżetowa
tropiku...wiesz co? nie zazdroszczę ci..szczerze...wręcz troszkę współczuję...ale najważniejsze, że ty sama czujesz się szczęśliwa

Gość TAAAAAAAK
Nauczyciel w warszawie protestuje a lekarz wystarczy, że od łóżka sobie pójdzie. Oj ludzie kiedy logicznie będziecie myśleć?

tak lekarze chyba doslownie na wage zlota ;/ ale za co oni chca te pieniadze....u nas nie zdarzaja sie zbytnio ani katastrofy lotnicze ani nic tego typu...nie ma z tego co wiem przypadkow rodem z chirurgow z facetem jedzacym glowy barbie malych dziewczynek z wrosnietym obok jajnikow jadrem lubdzi przebitych slupem itp. nie maja tak strasznie duzo do roboty ...wiadomo jak sie bliznieta syjamskie trafia albo ofiary porzarow ale to przeciez jeszcze nie wypadki na miare stanow...nie wiem oni chca coraz wiecej ...a inni maja zarabiac krocie ?

Gość dziura budżetowa
tropiku....kto i ile dostanie podwyżki zależy od tego, jakie skutki przyniesie strajk: odejdą nauczyciele - będziemy mieć w przyszłości tumanów zamiast np. lekarzy czy prawników odejdą lekarze od łóżek - pomyśl sama ( skutek natychmiastowy) Nie chce mi się już więcej tłumaczyć tobie o co chodzi, nie rozumiesz to trudno, widać efekty chodzenia do szkół drogo opłacanych

Gość o jakim to doświadczeniu mowa
to teraz zajrzałam do tego tematu i nie mogę tego ogarnąć mym skromnym rozumem , nie to co światły nauczyciel , czym może nauczyciel z piętnastoletnim stażem zaświecić pracodawcy ?

Gość dziura budżetowa
widać jakie macie kiepskie pojęcie o kwalifikacjach nauczycieli, ci co odeszli jakoś nie trafili do sprzątania, znajdują pracę i w urzędach , i jako tłumacze j.obcych, i w labolatorium, i otwierają prywatki....tlko ktoś bardzo ograniczony myśli, że nauczyciel może tylko uczyć....przepraszam wszystkich, którzy są tylko w błędzie, ale wydaje mi się, że większość próbuje celowo zdykredytować środowisko pedagogiczne...bo nie wierzę, że aż z takiej niewiedzy. chyba pora spać...dobranoc

Gość dobranoc nie podoba
się droga wolna dołącz do wielu wysoko wykwalifikowanych kolegów tłumaczy, pracowników laboratoriów, urzędników, otwierających prywatki 🖐️ miłych snów o podwyżce :p

Gość dziura budżetowa
Tak jak prawdziwi lekarze nie odejdą od łóżek pacjenta, tak i prawdziwi nauczyciele nie zrezygnują z nauczania - proste. Jeżeli chodzi o podwyżki - to widać, jak bardzo tobie na tym zależy, żeby inne grupy społeczne ich nie otrzymały...zawsze to jakaś szansa na większą pulę dla strajkujących lekarzy, a prościej byłoby im po prostu zmienić pracę na bardziej zarobkową.

A czy ktoś widział albo słyszał o biednym lekarzu ? - no chyba, że o Judymie.

Gość kaviii
a mi sie juz chce rzygac strajkami: - lakarzy - konowaly cholerne - jak mi ktos zagwarantuje ze przestana brac lapowki to i niech im 200 procent podniosa ale pozniej za lapowke reke odciac -a wogole szkoda o nich pisac - gornikow: ostanio slysze wypowiedz jednego w tv: "bo my chcemy godnie zyccc" - na to dzienniekarz: "a ile pan zarabia?" a gornik: "yyy ee yyy do reki to tak 4 tysiace"....... szkoda komentarza!!!!! - nauczycieli: strajkuja bo jeszcze jako taka maja sile przebicia.... a co z reszta grup społecznych jak: urzednicy, bibliotekarze, sprzedawcy itp - ci ze nie maja sily przebicia (bo kto sie przejmie ich strajkiem) to niech zarabiaja 800 za reke... niech taki lekarz z gornikiem sprobuje za to "godnie" zyc wrrrrrrrrrrr