Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artemida...

co z wózkiem podczas podróży samolotem?

Polecane posty

Gość artemida...

czy płaci się za niego? czy jest na pokładzie?

Gość tak placi bo jest bagazem

za wózek nie płacisz, ja na święta leciałam do UK, nie oddaliśmy wózka podczas odprawy bagażu, dopiero przy wejściu do samolotu(leciałam tanimi liniami easyjet), facet wziął od nas wózek, jak lecieliśmy do UK to wózek oddali nam razem z bagażem, ale jak wracaliśmy to wózek czekał na nas przy samolocie. wszystko zależy od nich, ale nic nie płaciliśmy dodatkowo.

Gość czasem oplaca sie
kupic wozek w miejscu czasowego pobutu i zostawic przy powrocie, bo koszty przewiezienia wozka bywaja wieksze niz cena nowego

Gość nie placi sie
co za bzdury powyzej

Gość no to jak...
...masz wozek za 10zl albo jak...

Gość nie tyle zalezy
od linii ktora lecisz, co od przychylnosci obslugi przyjmujacej twoj bagaz :/ ja lecialam jedna linia w obie strony, raz placilam, a spowrotem juz nie :/

Gość ktos wie
Moaj siostra leciala kilka razy z wozkiem i normalnie wzieli od niej wozek toz przed tym jak wsiadla do samolotu i oddali zaraz po przylocie. Lot transatlantycki.

Gość a zajrzyjcie w regulamin
linii lotniczych ktorymi bedziecie leciec bo tak kazdy mowi co innego

a co z nosidelkiem dla dziecka? mozna wziazc na poklad samolotu?

Gość do artemidy
artemida jetes moze z okolic szczecina?

ja tez juz lecialam i moglam do miec az do samolotu, a potem od razu pod samolot podstawili. jesli chodzi o nosidelko to w jedna strone moglam wziac do samolotu, ale to bylo wygodne :) bo malutki siedzial w nim zapiety, natomiast jak lecialam z polski to juz niestety mi go wzieli i fifi byl do mnie przypiety. wozek wieziesz za darmo plus 5 kg dla dziecka bagazu

polecam zawsze jednak sprawdzic co oferuje dana linia lotnicza; w wiekszosci przypadkow za wozek sie nie placi, zabieraja przed wsiadaniem do samolotu, oddaja po, chociaz raz zdarzylo sie ze oddali mi razem z bagazem, to czasem zalezy od zwyczajow lotniska; dodam ze mialam wozek typu dol skladany + dopinane nosidelko; dziecko 5mcy na kolanach, za wozek nigdy nie placilam, lecialam liniami LOT-u i Lufthansa

Gość dziecko moze
miec swoj bagaz do 15 kg

Gość artemida...
jestem z W-wy (ktos pytał)

Gość kazdy sobie
Jak ktos juz dobrze radzil, sprawdzcie regulamin danej linii lotniczej, bo to tylko od danego przewoznika zalezy ile mozna zabrac bagazu dla dziecka ponizej 2 lat i co z wozkiem. Latalam juz roznymi liniami i jak dla mnie British Airways sa najlepsze, niemowle moze zabrac tyle samo bagazu co dorosly (co niestety w liniach Ryanair nie bylo mozliwe), i z wozkiem, czy fotelikiem dla dziecka nie ma problemu.

to nieprawda ze dziecko do lat 3 nie moze miec bagazu! wszystko zalezy od linii; jak juz pisalam wczesniej lecialam LOTem i Lufthansa, na niemowle 5mcy przyslugiwalo mi chyba 10kg, juz dobrze nie pamietam; wiekszosc porzadnych linii lotniczych przewozi dla dziecka, nawet jesli to jest niemowle, wozek, bagaz normalny i bagaz podreczny; zawsze trzeba jednak sprawdzic co oferuje dana linia