Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje z tym światem

ABORCJA - częściowo urodzone dzieci

Polecane posty

Gość Ewellinka
okrucieństwo nie do opisania:( 😭 nie potrafię wydusić z siebie żadnego odpowiedniego słowa:( Zanm osobę, która aborcji dokonała w 20 tygodniu, czyli prawwdopodobnie czuła już ruchy dziecka (ja czułam od 16 tygodnia). Nigdy nie życzę nikomu źle, ale takie kobiety los powinien ukarać niemożnością zajścia w kolejną ciążę...

Gość Ewellinka
ale jak można przejść przez bóle porodowe, urodzić i z zimną krwią oddać noworodka na rzeź? [jestem przerażona]

Może któraś z Was doczytała na innym forum lub stronie jaki jest sens takiego zabiegu? Bo nie rozumiem?

To niech sobie usunie, jak tylko się dowie a nie żywego czlowieka... Gdzie Ty tu widzisz postęp? To tak jakby teraz Twojej matce się odechciało macierzyństwa i postanowiłaby tak to załatwić,,żeby bachora nie było,, Kretyn!

Gość nie rozumiem nie rozumiem
po co te kobeity czekaja do koncowki ciazy i do tego jeszcze rodza te dzieci? wyjatkowo wyrafinowany sadomasochizm, najpierw przechodzic prawie cala ciaze ze wszystkimi "dobrodziejstwami", a potem urodzic dziecko tylko po to, zeby moglo byc torturowane :O przeciez to nie ma w ogole sensu :O

Gość a grzes piluje
musicie byc bardzo mlode skoro tak sie dziwicie jakbyscie odkryly ameryke. jeszcze nie tak dawno aborcja byla sposobem na leczenie niechcianej ciazy jak niechciany bol gardla katar czy inne dolegliwosci. usuwalo sie w legalnie w szpitalu do 8 tyg. za skierowaniem od lekarza. prawie kazda kobieta od ca 50 roku zycia ma na swoim koncie takie przezycie ale ze wzgledu na powszechna nagonke nie ujawni tego. czasy sie zmieniaj. poglady rowniez. a schabowego bedziemy jesc zawsze bo ludzie sa ssakami miesozernymi.

Gość jmbfjk
To jest poprostu okropne, zastanawiam się co musi czuć taka matka , która pozbywa się dziecka w ten sposób i jeszcze patrzy na to - jak to wpływa na ich psychikę. Dla mnie jest to poprostu nieludzkie. Jedni walczą o każdy dzień życia swoich dzieci a jedni je poprostu zabijają, przecież 3 trymestr ciąży to dziecko które jest zdolne do życia!!!

Ja również nie wiem po co czekać do końcowki ciąży skoro aborcję można przeprowadzić wcześniej. Tak na marginesie jestem za aborcją do 12 tygodnia:P

A coś Ty oferma taki złośliwy i ,,za aborcja,, ? Czyżby Ci się życie nie udało?

ja ostatnio czytalam artykul na temat takiego malucha, zabitego poprzez tzw. aborcje czesciowo urodzonego dziecka. Widzialam zdjecia :o Dziecko bylo zdrowe-zostala zrobiona sekcja zwlok, bylo rowniez pozbawione organow wewnetrznych(!!!)-czyli handel organami rowniez wchodzi w gre-kliniki aborcyjne jak widac zarabiaja tez na tym. Nie jestem za aborcja,ale rozumiem jak kobieta jest w ciezkiej sytuacji i usuwa ciaze we wczesnym stadium,ale to...to jest normalny porod, tylko zanim glowka wyjdzie na zewnatrz lekarz wysysa z niej mozg. Gdyby dziecko wyszlo cale, z glowka to byloby juz morderstwo.

Gość DariaMonika87
Łzy same zbierają mi się pod oczami, co musi czuć takie biedne dziecko? ufne porusza sie w łonie matki, kocha ją jest takie bezbronne newinne i zalezne... a potem smierć i to taka bestialska! Co musi czuć matka- morderczyni, przeciez te ruchy dziecka czuję.. Nierozumiem gdzie sumienie, gdzie ludzkie odruchy... Jak Ci lekarze tak moga... Brak słów, czemu bóg na to pozwala? Wierzę w sprawiedliwosć - krzywda wyrządzona innym zawsze powraca i to jest prawda.

Gość bo to jest rzeźnia
Podpisuj się pod słowami ..." co się dzieje z tym światem" Jak nisko człowiek może jeszcze upaść... :( ?

zreszta swiadectwem tego, ze dzieci poddane poznej aborcji sa juz na tyle uksztaltowane, ze moga przezyc swiadczy kilka osob, ktore przezylo wlasna aborcje. Sama nie moglam uwierzyc, ze dziecko ktore zostalo potraktowane kwasem tam w srodku, urodzilo sie zywe i ma juz ponad 30 lat

Gość bo to jest rzeźnia
Jak nisko kobieta-matka może upaść robiąc coś takiego ??? Jest tyle par,które chcą a nie mogą mieć dzieci... Taki noworodek ma ogromne szanse na to,że znajdzie rodzinę adopcyjną. Nie chcesz? - ODDAJ- NIE ZABIJAJ!!!!!

Gość do Aga Uk
?? Jak to zywe i ma 30 lat?

Dla mnie wiarygodnym źródłem nie jest raczej stronka gdzie nad artykułem znajdują się "Tapety religijne na Twoją komórkę!":D Aczkolwiek wie, że pewnie dokonywało się takich zabiegów. Dziwi mnie tylko dlaczego tak późno, to jest przesada. Jednak jako osoba myśląca racjonalnie wrażenia i szoku to na mnie nie robi.

ta laska, ktora przezyla aborcje byla "usunieta" w 7.5 miesiaca ciazy, wiadomo, kwas zrobil swoje, ale gdybym zobaczyla ja bez wiedzy o tym w jaki sposob przyszla na swiat to nic bym nie zauwazyla.

wiadomo, ze jej wystapienia sa czescia ruchu pro life, propagowanego przez organizacje chrzescijanskie,ale raczej Obama nie bedzie jej promowal przeciez :D

offerma odczep sie, to, że nie zbierają mi się łzy pod powiekami, nie ściska mi się serce oraz nie mam infantylnych myśli to nie znaczy, że jestem nieczuła i nie rozumiem tragedii. Jak ktos chce wyć nad aborcją lub plakać nad wierszykami czy piosenkami na jej temat to niech to robi, ale idiotki z siebie robić nie będę. Poza tym ten temat to nie nowość dla mnie, slyszałam o tej metodzie dlatego wrażenia to na mnie nie zrobiło jak to przeczytałam teraz.

Gość Wez tabletke na bol
głowy i przestan iinduktyrować

Sorry, ale takiej metody aborcji całkiem nie rozumiem. Nie wierze w to, że są kobiety, które się na coś takiego decydują i lekarze, którzy to robią. kakaaA - błagam nie pisz o zwierzątkach, bo mi serce pęka. Strasznie mnie boli fakt, że ludzie sa tacy bestialscy w stosunku do zwierząt. Nie mogę patrzeć na ich cierpienie i na to co ludzie z nimi wyprawiają.

Gość I zeby nie było
do autorki to się tyczyło .

Miss. M - ja właśnie też nie widze sensu takiego zabiegu. Może ktoś wytłumaczy?

a co cię offerma ja aż tak obchodzę? Nie Twoja sprawa jak bardzo jestem czuła i czy byłabym w stanie cos takiego zrobić. Nie każdy jest kretyńsko infantylny.