Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje z tym światem

ABORCJA - częściowo urodzone dzieci

Polecane posty

kakaaA.... ty nie rozumiesz. Aborcji dokonują kobiety własnie które mogą wszystko zapewnic dziecku tylko nie maja czau lub nie chca... te kobiety którym ma sie urodzic dziecko chore przeważnie je rodzą ponieważ one chciały dziecka ... nie jest one owocem wpadki.

Gość kakaaA
W takiej sytuacji ,która jest jakas chora przeciez jak ma usuwac to niech to robi jak dziecko jeszcze nie jest dzieckiem tylko kawąłkiem płodu czy zarodka.Gotowego do porodu noworodka usunięcie to morderstwo, zgadzam sie. Natomiast aborcja w takim stanie jakim jest teraz ze dopuszczalna jest w tych 3 przypadkach tylko uwazam ze powinno tak zostac Kosciół sie cos burzy ale naprawde niepotrzebnie.Niech zostanie tak jak jest.

kakaaA i własnie o to mi chodziło od pcozatku

Gość kakaaA
Wiem o co Ci chodzi ,tylko ze ja pisze o innych przypadkach a nie o aborcji na zdrowych dzieciach.Ja pisze o przypadkach oborcji która jest według mnie dopuszczalna we wczesnej fazie.

Gość kaaaka ty głupia dupo
ale temat topiku jest zupełnie inny,idź ty lepiej swojego biznesu pilnuj

Gość kakaaA
No cóż, widać ze poziom tego forum nie jest najlepszy skoro takie teksty jedni do drugich piszą.

Gość kakaaA
A TO PRZECIEZ FORUM KOBIECE. :O

Uwierz mi rzadko sie zdarza żeby kobieta z chorym dzieckiem planowanym oczywiście zrobiła coś takiego. Najczęsciej robią to kobiety które wpadły i często takie które mają już swoje dzieci, męża, dom.

okrutne....nie bronię nikogo i nie osądzam, ale czasem nie ma innego wyjścia, mam na myśli 3 punkty, które zawiera konstytucja, które zezwalają na aborcję...Taka decyzja nie jest prosta jak sądzę, ale takie kobiety nie mają lekko, zazwyczaj całe życie noszą to w swojej psychice i ponoszą swego rodzaju pokutę...Nie osądzajmy zbyt pochopnie.

Właśnie tak myślą ludzie a tak nie jest. Przeciwnicy rozsyłają plotki. Kobiety które dokonały aborcji cierpią przez całe życie ale tylko na filmach. W większości przypadków taka kobieta uważa swoją decyzje za słuszną i żadne wyrzuty sumienia nie wchodzą w gre. Ludzie tak mało o tym wiedzą i słuchają głupich przeciwników aborcji... Natomiast ci za aborcją też głupoty wciskają. Zeby wyrobic sobie o tym zdanie trzeba zobaczyc jak to się odbywa i porozmawiac z kobietami które to zrobiły. Wtedy dowiecie się całej prawdy. PS. Wyjeżdżam na tydzień więc mnie nie bedzie na forum.

Gość Fanatyczne bzdety jak sądzę
Pokażcie mi niekatolickie, nienawiedzone i nietendencyjne źródło takich rewelacji, to pogadamy. Zobaczcie, CO to jest za strona, jakiego typu wypowiedzi są tam umieszczane (np. artykuł o homoseksualistach przenoszących jakąś bakterię). To jest dla Was wiarygodne źródło informacji? Radzę ostudzić emocje do czasu poszukania rzetelnych informacji.

Poszukałam w google, rzeczywiście jest coś takiego! :( Boże, nie wierzę. Po prostu nie wierzę. JAK to jest możliwe?

W kwestii porównania okrutnego mordowania dziecka do okrutnego mordowania zwierzęcia (zwykle o wiele bardziej okrutnego i bardziej przerażonego stworzenia niż płód) zgadzam się absolutnie z asfsdfs i kakaaA. Poza tym dyskusja mnie nie interesuje, za to denerwuje więc idę stąd.

"Boże, nie wierzę. Po prostu nie wierzę. JAK to jest możliwe?" no to ci tłumaczą: że gorsze rzeczy są możliwe, co najwyżej ty tego nie widzisz

Gość Katelinka
zapomniałyście o jednym... aborcja jest dozwolona tylko do 3 miesiąca ciąży...

Gość Katelinka
a więc ten tekst to zwykła bujda kościelna

Jeśli faktycznie sa takie przypadki osoby ,które tego doknują zarówno lekarz jak i matka powinni odpowiadać jak za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem.W ogóle nie powinno się ich nazywać ludżmi.

Katalinka ----> dowolona do 3 miesiąca? Owszem. W POLSCE. A nawet gdyby w USA tez była, to co? Myślisz, że nie znajdą się chętni za kasę zrobić to później? Co Ty dziecko jesteś :O

Poczytajcie w necie i sami się przekonacie że to nie bujda. Aborcja jest dozwolona do 3 miesiąca ale nie wszędzie... poza tym w podziemu i w polsce takie zabiegi się wykonuje. Wystarczy zapytac.

A co do dyskusji o zwierzętach. Dobrze to też jest straszne. Ale ten temat jest poświęcony aborcji więc jeżeli chcecie pogadac jak cierpią zwierzęta to stwórzcie osobny temat.

Gość taka mamuśka
powinna być po zabiegu sterylizowana. A na pamiątkę, przy wyjściu z kliniki powinna dostać nagranie, gdzie klatka po klatce mogłaby sobie oglądać efekty swojej decyzji. Kurwa, aż mam nadzieję, że piekło naprawdę istnieje :o

Gość Monika_K
A ja zamiast sluchac "durnych" księży a także by mi nikt nie zarzucil mówienia o rzeczach których nie znam kupiłam sobie Biblię. Zaczytałam się. Stary Testament.... Nowy Testament itp.... Polecam lekturę. I utwierdziłam sie w moich poglądach... To jest zabójstwo, zawsze i od poczęcia. Zadne ludzkie gdybania na nic się nie zdadzą i uzasadnienia "że zawsze tak było". To że kiedys tak bywało i to tylko wśród niewierzących lub slabo wierzących, to nie znaczy, że mamy tak samo postępować. Jesteśmy w końcu mądzejsi, wrażliwsi, bardziej uczeni itp. Wiem już, że Bóg ukarze na sądzie ostatecznym wszystkich morderców, bo życie zawsze od Boga pochodzi, to zawsze jest CUD. Nie słucham Rydzyka, nie patrze na demoralizatorów księży, wierzę w Boga i Jego sprawiedliwość.

Gość ofermm a
skąd tutaj takie oburzenie? co wy myślicie że to co dzieje się wewnątrz kobiety jest mniej drastyczne i taki płód to umiera z powodu utraty chęci do życia? i miażdżenie główki płodu dopiero wydaje wam się drastyczne gdy ta główka jest na zewnątrz. co z oczu to z serca, tak? aborcja jest takim samym bestialstwem dokonana wewnątrz jak i po wywołaniu akcji porodowej na zewnątrz. płód w 12 tygodniu ma już ręce, nogi, mózg i bijące serce i jak chce się go zabić to rozrywa się go na strzępy żywcem. to jest zupełnie tak, jakby człowieka przywiązałć jedną liną do słupa a drugą do samochodu i ruszyć z piskiem. pali się go też kwasem albo stosuje inne równie brutalne metody. no ale dopóki tego nie widać to wśród "nowoczesnych i wykształconych" pań jest to tylko "zabieg" a nie bestialskie morderstwo dokonane na człowieku. i jeszcze mi jedna z drugą bezczelnie powie że jak nie mam macicy to się nie powinienm "wtrącać". a ja jestem człowiekiem i nie mogę się nie wtrącać jeżeli w niby cywilizowanym społeczeństwie w XXI wieku dokonuje się bestialstw na miarę czerni kozackiej z wieku XVI. bo wbrew pozorom metody stosowane w obozach koncentracyjnych były bardziej humanitarne. tyle że były masowe. a aborcja łączy to wszystko. jest i masowa i niesłychanie okrutna.

Gość karalepa
co za brednie! cielaczek ma wyzynane jelita. zwierzeta nie maja takiej swiadomosci jak ludzie to po pierwsze po drugie tysiace miliony cielaczkow rodza sie i sa zjadane przez inne zwierzatka, chceszs powiedziec ze to nie fair? owszem przemyslowe chodowanie i zabijanie zwierzat to jest niezbyt dobre, dawniej w bardziej naturalnych wrunkach ludzie nie mieli takiego dostepu do zwierzyny bo trzeba bylo ja upolowac, ale raz w miesiacu miesa trzeba pojesc tak czy inaczej. Sam nie jadam miesa codziennie bo nie ma takie potrzeby i niezbyt podoba mi sie to przemyslowe zabijanie ale co zrobic ktos kiedys dal ciala i stworzyl METROPOLIE w ktorych pobudowal FABRYKI i SLUMSY dla niewolnikow ktorzy musza sie dobrze odzywiac aby pracowac. Marudzenie i wegetarianizm sa tak samo porabane jak i masowka.

Gość Iwusha
To jest po prodtu okropne i nie ludzkie!!!

Nie mogę uwierzyć w to co przeczytałam-to już takie dziecie lepiej do adopcji oddac:(