Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2424242442emi

tampony i problem

Polecane posty

Gość 2424242442emi

kupilam sobie najmniejsze tampony z aplikatorem i nic:(nie moge sobie zalozyc:(zmarnowalam 4 i nic:(nie wchodzi:(mam wrazenie ze jestem za waska:(co robie zle

Wydaje mi się, że masz wewnętrzne opory przed tamponem, bo nigdy go nie używałaś. Przede wszystkim musisz się rozluźnić, innej rady nie ma.

Gość Vanilla_Ice
Moim zdaniem nie masz się czym przejmować. Ja kiedyś też chciałam używać tamponów. Kupiłam najmniejsze jako, że byłam dziewicą i też nie mogłam ich włożyć, a gdy już mi się udało bolała mnie pochwa i cały czas czułam ten tampon. W końcu ich nie używałam. Chyba najlepiej poczekać do czasu aż straci się dziewictwo, wtedy z tamponami nie będzie problemu. No chyba, że jednak uda ci się go włożyć. ;) Rozluźnij się, spokojnie.

Gość pchlasachrajka
stan spokojnie w lazience, unies jedna noge i postaw ja na wannie, w takiej pozycji bedzie Ci najlatwiej go wlozyc. A aplikator wbrew pozorom utrudnia wkladanie tamponu osobom poczatkujacym.

ja też na początku miałam problemy z włożeniem tamponu do pochwy ale z czasem się to zmieniło, poprostu trzeba uwarznie przejrzeć instrukcje znajdującą się w środku:) pisałaś że jak włożyłaś to czułaś ból czyli to znaczy że powinnaś go głębiej umieścić w pochwie i nie bój się o błone dziewiczą bo podczas okresu jest ona wystarczająca elastyczna, oczywiście używaj najmniejszych rozmiarów tamponów jeśli jesteś dziewicą:D pozdrawiam

Gość wertrert223
ja chyba wsadziłam go sobie kiedyś w, hm, cewkę moczową, bo piekło jak cholera i sam wyszedł jak poszłam się wysikać :/ od tamtej pory więcej nie próbowałam ...

Gość tasiemiec
w jaka cewke moczowa?? ty wiesz jak zbudowany jest uklad kobiecy dzieciaku??? nie rozsmieszaj mnie;/ a pieklo cie dlatego, ze obtarlas sobie pewnie scianki pochwy..pewnie za sucho mialas..... ja nigdy nie wkladam tampona z noga oparta o cos, bo wtedy pochwa sie wygina i ciezej mi zaaplikowac tampona.... wkladam go od tylu...

Gość O matko kochana
A ja sie zastanawiam co bede przezywala podczas swojego pierwszego razu,skoro nawet tamponow nie moge zalozyc bo mnie to boli...czuje opor,jakbym byla zbyt sucha..A przeciez juz bardziej wilgotna niz w trakcie okresu,byc nie moge :O

myslisz sie....jestes najbardziej nawilzona tylko w 2 i 3 dniu.... potem mniejsze krwawienia i wieksz esuchoty..... ja tez czesto czuje opor przy wkaldaniu wiekszych tamponow..ale to naturalne.....probowalam tych ob z otoczka,ale one za latwo wchodza wiec wyprobuj takowe.

Gość O matko kochana
Probowalam Ob pro comfort czy jakos tak...ale nie moge niestety ich uzywac.Mysle,ze tylko mini dalabym rade wlozyc.Ale ta mysl mnie przeraza...przeciez to tylko malutki tampon...a co dopiero meski sprzet ;)

pochwa jest bardzo rozciagliwa..nalezy miec odpowiedni stosunek do wkaldania tamponow tak jak i do facetow.. to wcale nie boli :P nic a nic :P

Gość O matko kochana
Skoro wkladanie tamponow sprawia mi trudnosci to wlozenie meskiego freda chyba bedzie koszmarem ;)

bo nie umeisz wkladac tampono jeszcze,nie ejstes poprstu przyzwyczaojna..... przjdzie ci.. a tym bardziej z meskim czlonkiem :P ams zna to czas..spoko oko :)

Gość Nieszczęśliwa77
A ja używam tamponów Tampax z aplikatorem i są jak najbardziej OK - aplikator jest plastikowy.

ojj powiem ci ze męski wacuś wszedł mi łatwiej niz tampon ;) także nie masz sie co stresowac. jak bylam dziewica nie moglam uzywac amponow, ile ja sie nakombinowałam zeby go wlozyc.... jak juz po kilku probach sie udało to pozniej wyjac nie mogłam i siedziałam w ubikacji 2,5h bo tampon sie powiekszyl a blone dziewicza miałam taką ze nie chciała go wypuscic spowrotem... ;( jak sobie to przypomne co ja przezyałam to mnie ciarki przechodzą ;/ ze sprzatem faceta bedzie łatwiej... ;) to jest inna sytuacja wiec bedzie ok ;) mi ktos poleciła :napiejerw facet-> później tampony ;) i pozniej juz nie bylo najmniejszego problemu :) 3m sie 🌼

nienawidze tampaxow..jakeis dlugie, zwykla wata.....zwykly syf i jeszcze drogie na dodatek ;/ i nie wymiarowe jakies;/ powiedzialam sobie ze juz nigdy ich nie ebd euzywac....

Gość Bekadełko
Jak wam wsadze mojego wielkiego freda, to juz nie bedzie zadnych problemow z aplikacja tamponow :-)

Gość od zawsze często
serio pomaga żel nawilżający do higieny intymnej. np Intimel - 10 zl