Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrospaczonaaaaa

te straszne dolegliwosci!!!!!-Czy to nerwica??? POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość zrospaczonaaaaa

Witam wszystkich Nie wiem czy mam opowiedziec o mojim problemie w skrucie czy sie ze wszystkim rozpisywac!! No to moze tak ...... Mam 24 lata jestem zona i matka 14miesiecznego synka .....i jestem strasznie samotna:( Od jakis 2 miesiecy zaczely sie problemy rodzinne zdrowtne itp.... I od jakiegos miesiaca sie zaczelo!!!! Moje bole, codzienie inny np.. bol plecow,bol reki,bol glowy,bol piersi ,bol gardla ,bole nog zawroty glowy,uczucie zimna na przemian z goracem i straszny strach obawy czy jestem chora na co hjestem chora..... nie daje z tym rady!!!!Po calym dniu takiej nerwuwki jestem wykonczona nie mam na nic ochoty Mam straszne schizy mam 1000 mysli na minute(negatywnych) Niestety nie mam z kim o tym porozmawiac Nie mam komu sie wyzalic!!!!! Dodam ze wizyta u psychiatry albo psychologa jest raczej nie mozliwa bo mieszkam za granica a znajomosc mojego jezyka jest komunikatywna ale nie na tyle zeby pogadac z lekarzem psychologiem o mojich problemach:( Jak narazie biore 3-4 walidole dziennie wycisza mnie troche ale jest mi dale zle:( Czy ktos moze mi pomuc????? Moze chociaz dobrym slowem ....pocieszeniem.......

Gość pchlasachrajka
zrob badania kalu bo mozesz miec po prostu gliste ludzka, ktora daje objawy czesto mylone z nerwica

Gość z nadzieja
wyglada to na nerwice ,pociesze Cie kochana ,ze z tym sie zyje i nie umiera i mozna to cholerstwo opanowac..... wejdz na Moja nerwica tam jest mnostwo osob z podobnymi objawami,;pozdrawiam!❤️

Gość zrospaczonaaaaa
mogla bys mi podac linka na ta stronke????

Gość jesli jestes w anglii
lub irlandii to znajdziesz polskiego psychologa!:)

Gość zrospaczonaaaaa
nie nie mieszkam w angli Juz szukalam polskojezycznego psychologa w mojim miescie niestety nie ma:(

Gość pchlasachrajka
po co od razu zakladac ze to nerwica, zrob najpierw podtsawowe badania, ten kal, mowie Ci ze bardzo czesto objawy sa wtedy mylace, bo glista strasznie dziala na psychike.

Gość zrospaczonaaaaa
A skad ta mysl z ta gilzta????? Mialas cos takiego???? Jakie sa tego obiawy??? I jak sie to leczy???

Gość pchlasachrajka
tak, mialam wlasnie gliste a wczesniej wielu lekarzy mowilo ze mam nerwcie. Generlanie ona powoduje oslabienie, starszna nerwowosc, kaszel, ktory lekarze czesto myla z tym na tle nerwowym, leki itp. Leczenie nerwicy jest bardzo trudne i dlugotrwale, dlatego najpierw proponuje zrobic badanie kalu i wykluczyc gliste ludzka. Ja sie leczy tabletkami, po prostu musisz ja wydalic. Sama to przerabialam i wiem, ze najlatwiej zrzucic wszystko na nerwice.

Gość zrospaczonaaaaa
a jak sie mozna zarazic ta glista???? I czy np. jezeli ja ja mam to moge nia zarazac innych???????

Gość pchlasachrajka
czlowiek zaraza sie nie poprzez zjedzenie np zle umytych owocow lub warzyw, kapiel w jeziorze itp. Generalnie mozesz zarazic innych domownikow, ale tylko wtedy gdy nie jest przestrzegana higiena, tzn kiedy uzywacie tych samych recznikow, kibelek nie jest dobrze sprzatany. Droga kropelkowa nie zarazisz.

Gość zrospaczonaaaaa
cool!!!!!!!!! Teraz juz mam kolejna schize ze mam robala i ze na bank zarazilam moje dziecko:(:(:(:( Moj maly ma problemy z biegunkami!!

Gość pchlasachrajka
nie panikuj, od kiedy maly ma biegunki i czy ma inne dolegliwosci ? przez bezposredni kontakt z dzieckiem nie bylabys w stanie go zarazic, wiec nie powiazuj tych rzeczy ze soba.

Gość zrospaczonaaaaa
miesiac temu mial niby grype zoladkowa biegunka trwala 9 dni i lekarz stwierdzil ze jest bardzo agresywna:/ dwa tydodnie pozniej znowu to samo lekarz stwierdzil ze grypa zoladkowa biegunka 8dni ja w tym samym czasie mialal to samo tylko ze u mnie trwalo 1 dzien!!!!

Gość pchlasachrajka
zrob malemu morfologie i OB, jesli dzieje sie cos zlego u niego to OB sie podniesie. I oboje zrobcie sobie dla swietego spokoju badanie kalu. Jesli maly wymiotuje to pilnuj zeby sie nie odwodnil. A sama biegunka to jeszcze nic groznego, takze spokojnie. Po prostu oczyszcza organizm z toksyn, ale podstawowe badania warto zrobic, chociazby po to zeby mniej sie denerwowac z tego powodu.

Gość zrospaczonaaaaa
dzieki serdeczne za porady ja sobie napewno zrobie badania z malym poczekam jeszcze bo narazie jest ok Sciskam cie mocno i dziekuje:*

Gość pchlasachrajka
nie ma sprawy :)

po piewsze zrób koniecznie badania na tarczyce TSH, FT3 i FT4,chorująca tarczyca daje tez często takie objawy jakie Ty podajesz,mówisz,ze jestes 14 miesięcy po porodzie i mogłas miec jakies poporodowe zapalenie tarczycy to sie często zdarza. Po drugie mozesz mioec niedobór potasu i magnezu wiec koniecznie zbadaj potas i magnezoraz witb12. Oprócz tego walidolu bierz 2 razy dziennie magnez i wit B complex są bardzo przy nerwicach niezbedne i szybko sie je traci!!!!!! Ja mam nerwice od 2 lat wiec wiem jak daje w kosc,ale mam tez kłopoty z tarczyca i u mnie to sie razem nakłada na siebie wiec wogole mam niezłe jazdy. Zrób koniecznie te badania a dopiero pózniej mysl o nerwicy.

Gość pchlasachrajka
nika28, ale autorka tematu ma bole z roznych dziedzin, tarczyca bardziej powoduje problemy z laknieniem i utrzymywaniem wagi i oslabienie przy niedoczynnosci. A bole na ktore skarzy sie autorka raczej maja inne podloze, ale pewnie ze nie zaszkodzi skontrolowac i tych hormonow.

niedoczynnosc tarczycy daje tez rózne bóle wiem o tym napewno bo sama je niestety miałam,bóle nóg,pleców,bóle kosci ,fatalny obnizony nastrój i rózne inne ciekawe rzeczy

Gość zrospaczonaaaaa
dzieki nika 28 za porady U mnie w rodzinie wiekszosc kobiet ma problemy z tarczyca Nie wiem czy to genetyczne ale postaram sie o skierowanie na te badania a swoja droga czy ginekolog moze mi wystawic takie skierowanie????? Czy piers moze bolec przez hormony????? We wtorek mam wizyte u ginekologa w zwiazku z moja bolaca piersia Czy to wszystko ma jakis zwiazek ze soba???? Dodam ze ja mam bole lewej czesci mojego ciala tzn..... Boli mnie lewa reka,lewa strona plecow ,lewa piers Do tego mam paskudne uczucie ze caly czas mam cos w przelyku np...kosc albo osc No i jakis czas temu (2tygodnie) bardzo bolala mnie szyja i byla opuchnieta jak przy swince Lekarka stwierdzila ze to od przeziebienia?!

koniecznie zrób badania na ta tarczyce bo jezeli kobiety w Twojej rodzinie maja problemy to masz bardzo duze prawdopodobieństwo tej choroby. Tak od hormonów mogą byc bóle ale nie tylko od hormonów....zrób tez całą morgfologię najlepiej. Te bóle lewej częsci ciała mozesz miec tez od kregosłupa,masz moze skrzywienie,które powoduje ucisk na nerw i bóle no,ale to wszystko musi stwierdzic lekarz wiec koniecznie badanka i do lekarza no i pamietaj o tym oznaczeniu potasu.

ok Dzieki serdeczne ❤️ troche sie uspokojilam bo od paru dni to chodze jak bym byla na jakim haju tak mam juz nerwy zwichrowane No ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok Dzieki i pozdrawiam

Gość Mieszana
Landrynko, wyluzuj i tak jak Ci szachrajka radzi zrób małemu i sobie badania na pasożyty. Dziecko może coś polizać, miał problemy i mógł Ciebie zarazić. Mój nie wiadomo skąd? miał włośnicę, też całą rodziną dostaliśmy tabletki i przeszło. pozdrawiam.

Gość odstaw te dragi
i się nie schizuj bo mnie po prostu się wydaje że masz depresję poporodową i wpadasz w jakąś hipochondrię jak dla mnie to syndrom "bycia za granicą" nie donajdujsze się w nowej sytuacji, urodziłaś dziecko siedzisz w domu i choroba staje się ucieczką przed problemami

Gość odstaw te dragi
nie odnajdujesz się miało byc

Nie no depresja po porodowa nie wystepuje raczej 14 miesiecy po porodzie :/ syndrom za granicy raczej tez nie jestem juz tu troche i sie zdazylam zaklimatyzowac Poprostu za duzo na raz mi sie na leb zwalilo i zostalam z tym nestety sama:( I wstyd sie przyznac ale nie daje rady Ale ja nie mam w nikim oparcia czuje sie taka samotna Jedyna osoba dla kturej musze dac z tym wszystkim rade jest moje dzieckonie zostawie go samego Musze byc dla niego To jest moja jedyna motywacja do istnienia dalej......Straszne byc takim samotnym Nie miec sie komu wyzalic ....do kogo mordy otwozyc Bo przeciez wszyscy maja tyle spraw na glowie Szkoda tylko ze jak ktos z mojego otoczenia ma jakis problem to ja musze byc zawsze dla niego tym smietniczkiem do wyzucania problemow,smutkow.... I ja glupia nigdy nikomu nie odmowie zawsze pociesze ,pogadam podniose na duchu.... Prawdziwych przyjaciul poznaje sie w biedzie.... Ja stwierdzam ze nie mam niestety przyjaciul:( i znowu mnie zaczelo wszystko bolec i kreci mi sie w glowie jak bym niezle popila :/ Ide sie polozyc moze zasne Dobrej nocki:*

Cytrynowa landrynko...możesz miec nerwice i ona moze dawac takie paskudne objawy,ale najpierw prosze cie wyklucz tamte choroby w/w wtedy bedziesz miała jasnosc i pewnosc co masz leczyc. Ja mam i chorą tarczyce i nerwice lękową wiec doskonale wiem jak biedulko się czujesz. ja co prawda wychodze juz z tego,ale cięzko było......pamietaj bierz ten magnez 2 razy dziennie i koniecznie wit b complex . Jezeli to nerwica to troche objawy Ci sie złagodzą i nie pchaj w siebie tyle tego Validolu lepiej wypij 2 razy dziennie melise.

wiesz ja zrobie te wszystkie badania tzn..... postaram sie aby moja lekarka sie na nie dala przekonac Tylko wiesz co mnie doluje i dobija to czekanie ...... na badania, na wyniki no iten strach co te wyniki pokaza! Ja mam w glowie najgorsze choroby jakie moga byc! I tego sie tak bardzo boje i to mnie tak strasznie doluje i wykancza no i dodatkowom to ze nie mam w nikim oparcia..... Dzisiaj jest nawet nie zle Ale dopiero jest srodek dnia a dla mnie sa najgorsze wieczory Jak moj maz i synek juz spia to ja mam oszalec 1000 mysli na sekunde No ale mysle ze dam rade byle do wtorku we wtorek mam wizyte u gina I mam nadzieje ze wykluczy najwieksza z mojich obaw....Ale juz o tym nie mysle bo znowu mi zaczyna w glowie wibrowac Zycze milej i udanej niedzieli pozdrawiam Buzka:*