Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arlettawik

Co sądzicie o tym projekcie??

Polecane posty

Nie podoba mi się w nim to ,że dużą powierzchnię domu stanowi poddasze. Wszystkie sypialnie mają skośne ściany. Poza tym latem w takim domu jest potwornie gorąco.

Projekt bardzo fajny, faktycznie tylko dla 4osobowej rodziny. Jak dla mnie ma dwa minusy: -na parterze brakuje jednego pokoju,ktory moglby slużyć za gabinet(ale jeśli tego nie potrzebujesz to ok) -ja chyba wolałabym wersję podpiwniczoną. Tutaj niby jest pomieszczenie gospodarcze, ale jednak piwnica się czasem przydaje.

Gość Arlettawik
Dzieki za opinie. Poddasze to nie jest strych i w takiech domach ze skosnymi scianami nie jest wcale gorąco

Gość ja mogę tylko powiedziec tyle
1.bardzo małe sypialnie, ja ma w domu pokój, który słuzy jako gabinet, ma 14m2 i w życiu nie zmieściłoby się w nim podwójne małżeńskie łóżko, nie mówiąc o jakichkolwiek meblach. niestety na tych projektach meble, które wsadzają nijak się maja do ich rzeczywistych wymiarów, a jesli jeszcze do tego tam będą skosy to to jeszcze pomniejsza powierzchnię 2. kuchnia 10m2 to nawet nie kuchnia tylko aneks kuchenny, moja ma 11m2 i brakuje mi miejsca na wiele rzeczy mimo, iz mam jedną ściane zabudowaną pod sam sufit szafkami 3. łazienka tez jest przekłamana bo na takim metrażu w życiu nie zmieści się narozna duża wanna, prysznic, bidet, wc i dwie umywalki niestety główną wadą takich projektów jest właśnie to, że mebelki, które widać są pomniejszone i na obrazku wygląda to tak, że wszytsko jest fajnie , przestrzeń, a w rzeczywistości potem okazuje się, że nic się nie mieści moja rada to pomierzyć pokoje, w których się aktualnie mieszka i zobaczyc co się tam mieści, pamietajhąc tez o tym, że jeśli nie planuje się ogrzewania podłogowego to niektóre ściany będą zajęteprzez grzejniki czyli nic przy nich się nie ustawi a ogólnie domek z zewnątrz mi się bardzo podoba, zwłaszcza wykończenie ścian i pasujący kolor dachu :-)

Ja mieszkam na ostatnim piętrze i mimo, że nie mam skośnych ścian , latem temperatura sięga 30 stopni. Przecież dach strasznie się nagrzewa (chyba, że między nim a ścianą jest coś co izoluje ciepło np. wata). Poza tym zgadzam się z przedmówczynią , że te pokoiki na piętrze mogą być strasznie \"nieustawne\" . Jedna sciana skośna, na drugiej okno, na trzeciej drzwi i gdzie tu miejsce na jakiś mebel ?? 10m2 jak na zwykły pokój to dosyć mało a co dopiero na taki ze skośną ścianą.

Gość Arlettawik
dziekuje za wszystki wypowiedzi, nie mamy z mezem pieniazków zeby postawic wiekszy ( na ten tez narazie nam brakuje :-)) Chodzi o to zeby był mały,przytulny i tani w wykonaniu, jest jesscze drugi projekt który bierzemy pod uwagę http://pprojekt.pl/projekt243-iskierka.html Co prawda równiez jest tu mała kuchnia ale to nie :-)

Gość Arlettawik
up up up

Gość ja polecam ogrzewanie podłogow
bo przy małej powierzchni rzeczywiście oszczędza duzo miejsca (brak grzejników) i zrezygnowałabym z WC na dole na rzecz powiększenia kuchni (możnaby to WC może wsadzić tam gdzie jest pomieszczenia gospodarcze) a na górze zrezygnowałabym z garderoby żeby powiększyć małżeńską sypialnię (szafy można wsadzic do sypialni)

a ja bym zrezygnowała z tego wc na rzecz powiekszenia wiatrołapu -tym nardziej ,że masz tam troche drzwi-wejsciowe ,od garażu i do domu ...2,7 m -bedzie bardzo niewygodnie ...Masz tam jeszcze dwa kominy...są drogie -mówię o tym od kotlowni i osobny do kominka -bo pewnie są jeszcze jakieś wentylacyjne...Super jest wyjscie z jadalni-salonu na taras i w ogle ta otwarta przestrzeń na dole .Ściany działowe na górze -zmieniłabym stanowoczo ;) Pozdrawiam

a co Twojego domku...podoba mi sie bardzo nawet go ogladalismy z mezem...ale nie ma wlasnie tego pokoju na parterze...a nam jest bardzo potrzebny pokoj...a co poddasza..jak dla nas poddasze jest czescia sypialna wiec w dzien i tak tam pewnie nikt nie bedzie siedzial...

i nie rezygnuj z ubikacji na parterze...nikt przeciez nie bedzie latal na gore zeby sie zalatwic...dla was to moze i byloby do przyjecia..ale co jak beda goscie..glupio zeby na gore i na dol latali do toalety jesli chcesz mozemy poklikac na temat budowy

Gość latająca z motylami
paskudztwo te kolumny to juz tylko na głebokiej wsi budują

Gość rzeczywiściew ten z kolumnami
lekko wioskowy, ale jak wam sie podoba to ok

Gość do blizej słonca
nie podoba mi się w tym projekcie to, że sciany boczne sa praktycznie bez okien. No i te kolumny:/ wiem lepiej: a twój domek????? niby ok, ale te klomby od strony tarasowej... no koment:D

tam beda okna...to bedziemy zmieniac...nie wyobrazam sobie kuchni bez okna..a mnie sie podobaja te kolumny...bede chciala jeszcze przy tych kolumnach postawic taki maly \"plotek\"po obu stronach...

Gość wiem lepiej
tak będziemy robic okiennice i w tym domku tkwi cały urok:) bez okiennic wydawałby mi si.e ten domek jakis pusty:) odradzali mi ten domek ze wzgl. własnie na układ tarasu, ze niemodny, itd... jak to ktos napisał klombu;) ale to zmieniamy i już:) dajemy tylko taki półzadaszony taras drewniany:) Oprócz okiennic bedą rolety zewn., ale tylko wtedy będziemy ich używać jak nas nie będzie na dłużej - cele ochronne:) pzdr

wlasnie wkurza mnie to bo mowia to jest modne a to nie modne!!glupota!!to co kto lubi tak sobie zrobi...nie budujemy dla kogos!!tylko dla siebie..jak komus sie nie podoba niech nie patrzy

wiem lepiej-a gdzie jest kotłownia??Bo w tym pomieszczeniu gospodarczym nie ma komina ...Wiem, wiem ,pytania blondynki :DAle w pierwszym momencie pomyslałąm,ze to tylko domek letni-no chyba ,że to dom letni ,albo ja blondynka .Ukąłd w srodku jest fajny tylko ten wiatrołap -hm...znów wydaje mi sie mały :) pOZDRAWIAM

No ten wiatrołap jest większy:) A niemyślisz o powiększeniu salonu ?27 m to troche mało ,tym bardziej ,że jest razem z jadalnią ... Pozdrawiam

Gość no jest jest
ale przeciez w tym domku "wiem lepiej" jest komin....wiec nie ma problemu