Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojownicza Xenia

Jak byście się zachowali gdyby TERAZ wybuchła wojna?

Polecane posty

Gość wojownicza Xenia
foleta ale podczas drugiej wojny swiatowej używali bomb i tak nie mysleli. Czyzby zmądrzeli?

trudno powiedzieć bo nie znamy siebie w takich sytuacjach, nie wiem też co byłoby najpilniejsze... ale sądzę że zabezpieczyłabym swoich podopiecznych, żeby były bezpieczne (moje zwierzęta) i poszła walczyć inna opcja nie mieści mi się w głowie, no chyba że miałabym dziecko, to wtedy musiałabym ochraniać je

Gość Gnuś filmowiec
prewencja tzn zapobieganie, jak sie zgodzimy na tarcze to prewencyjnie "we wlasnej obronie" nas zaatakuja, juz tak zrobili w 39, tez tp robili "prewencyjnie"

Tak Amerykanie w Japoni.Póżniej nikt się już nie odważył na taki krok wiedząc jakie były skutki.To samo w Wietnamie z napalmem.Do dziś żyją ludzie poparzeni tym paskudztwem.

co chcesz, juliuszu? nasz prezydent obecny ma bardzo dobre warunki: jest niski jak najlepsi przywódcy

Gość wojownicza Xenia
Gnuś debile:O juliusz prezydent ma też swoich doradców;)

wojownicza Xenia-> też mi pocieszenie :o , nie to zdecydowanie nie jest dobry okres na wojnę :p ( już widzę obrazę za to ,że nam wypowiedziano wojnę :D żartuję )

Gość wojownicza Xenia
ee ja myśłe ze on ma w sobie tyle nienawisci i zawzietosci ze zaraz bysmy tą wojne wygrali

ale co zawojowali, to zawojowali choć osobiście nie mam nic przeciwko temu żeby każdy agresor tak kończył

Gość Gnuś filmowiec
ja tam mysle ze ruscy sie nie beda cackac, moga zademonstrowac na polsce swoja siłe, moze nie odwaza sie zaatakowac anglii, francji czy niemiec, ale polske jak najbardziej. I tak nikt nie stanie w naszej obronie, wypna sie, bo nie beda narazac dla nas swoich panstw

mamy liczną moherową armię , mobilne konfesjonały , siedemnasty dywizjon zmechanizowanej pielgrzymki spod Torunia , radio zagłuszające wroga :D

Gość wojownicza Xenia
rosja już demonstruje swoja sile na tych malych panstwekach w kolo niej mysle ze na nas nie mieli by juz sily(znaczy tak bobie wmawiam bo z glebi serca przyznaje ci racje)

Gnuś---ale zobacz ilu Polaków jest zagranica.Niby psiocza na kraj ale nie wierzę by w chwili gdyby Polska tego potrzebowała nie staneli w jej obronie!!!Zauważ,że My zawsze potrafimy się zjednoczyc w chwili zagrożenia.

Gość wojownicza Xenia
*sobie a slyszeliscie cos o tym ze rydzyk chce zalozyc swoja partie?

Gość Gnuś filmowiec
i bataliony młodziezy wszechoplskiej:)

Gość zależy jaka wojna
najlepsze sa wojenki z równym przeciwnikiem - tak jak było w Jugosławi albo wojenki partzanckie. Wielu facetów jeździ od jednego konfliktu do drugiego bo lubia to - władze jaka daje broń, kumple, rabunek, brak odpowiedzialnosci , mozna sobie pogwałcić i rabować bezkarnie, można zginąć i mozna zabijać - masz władze prawie absolutna a to uzależnia

Gość wojownicza Xenia
"mozna zabijać" -bez przesady, aż tak bezkarnie zabijac nie mozna, jak trafia na cywilów to maja kapę jak stąd do helsinek

Gość Gnuś filmowiec
e tam, w afganistanie tluka cywilow i co? nikt oprocz ich rodzin sobie z tego nic nie robi tak naprawde. Czasem od biedy jakis sad wojskowy, ale np amerykanie prawie za to nie odpowiadaja. W ogole to jestem dziewczyna, bo mozna miec watpliwosci przez nick:) akurat przegladalam sobie brombe i tak mi sie napisalo:)

Gość wojownicza Xenia
a wiecie ze jeśli wybuchła by woja wszystkie pielęgniarki (oczywiscie z odpowiednia kategorią) poszłyby na front? Ale by byly jazdy. Jak myslicie: zbuntowałyby się i zażądały podwyżki przed akcją?

Gość wojownicza Xenia
Gnuś a ta ostatnia akcja co niby polacy zaatakowali jakichś cywilów przez przypadek?

Gość Gnuś filmowiec
no wlasnie o tym mowie, o tych sadach wojskowych, to sa pojedyncze przypadki, wiesz ilu cywilow ginie przez amerykanow i naszych zolnierzy tez? tylko to nie wychodzi na jaw, czasem jakis przeciek jak to.

Gość wojownicza Xenia
acha, no chyba ze tak:)

Gość podczas wojny
za odmowę wykonania rozkazu jest kara smierci więc chyba by zrezygnowały :p

Gość wojownicza Xenia
pewnie i tak na znak protestu urządzily by biale miasteczko