Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masseczka

znacie przepisy na domowe maseczki do twarzy ??

Polecane posty

Gość masseczka

Znacie domowe przepisy na maseczki do twrzy ??

Gość masseczka
a na co i jaką znasz ?

płatki owsiane z mlekiem(taka papka) można dodać kilka kropel oliwy z oliwek lub wycisnac tab witaminy A+E. -buzka jest taka fajna , oczyszczona, odzywiona i mieciutka fajny jest peeling z cukru, torche soku z cytryny i kilka kropel oliwy

Gość masseczka
peeling z cukru powiedz cos więcej na ten temat i przepis dokładny

trudno mi tak ilosciowo powiedziec bo ja robie tak na oko, jak na samą buzke to tak ze 3 łyzeczki cukru, soku z cytryny tak z łyzeczke i kilka kropelek oliwy z oliwek. Roscierasz na buzce , pocierasz chwilke i pozniej splukujesz. Tylko nie przesaadz z oliwka bo bedziesz miec zbyt tlusta buzke, ja sobie taki peeling na cale ciałko stosuje.

Gość masseczka
acha a cos na trądzik znasz

myślę że te płatki owsiane byłyby dobre na trądzik bo oczyszczają tylko może pomieszaj je z jogurtem naturalnym. Powinno być ok :) w ilościach takich żeby Ci gęsta papka wyszła. A co do trądziku to mi sie poprawia cera po maseczce z Avon z serii Clearskin -maseczka oczyszczająca z glinką ( zawsze mam po niej super buzke) i ewentualnie ten żel na wągry z tej serii bo wysusza troche buźke co dobre jest na wypryski.

a może znacie jakąś dobrą maseczkę na przetłuszczającą lub mieszaną cerę??? :D

Gość masseczka
ok dzięki za porady

rineczka- ta z Avon Ci polecam albo ten żel na wągry, on ma w sobie chyba troche peelingu. On fajnie wysusza co jak na tłustą cerę dobrze działa a maseczka naprawdę super (właśnie mi sie skończyła...) jeszcze uzywam maseczki z avon zlote piaski arizony spa bo super uczucie jak rozgrzewa i taka fajna buzka (mimo ze tej firmy nie lubie i nie lubie ich kosmetykow bo maja brzyskie opakowania...) albo garnier taka ogórkowa w saszetkach tez z glinka chyba jest (ale jakos cudów u mnie nie zdziałała...) hm...albo z dermiki "maseczka przed randką" odlotowo pachnie...i daje jakoś kopa ten milusi zapach mhmm... :)