Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qrka wodna

pierwsza zupka - prosze o porade

Polecane posty

Poradzcie mi prosze jak zrobic pierwsza zupke? Tak po prostu na wodzie? Marchewka, kartofelek, co jeszcze na poczatek?

a to ma byc taka wielosklądnikowa zupka? bo jesli tak to ja dawalam marchewke, ziemniaczka, pietruszke, kawalek selera i kawalak buraczka czerwonego ( zeby anemi nie bylo) :) ale najpiewr dałam pojedynczo to wszystko zeby wiedziec ze nic nie jest jej po niczym musisz do zupki dac takie warzywa jakie dziecko juz jadlo.

MaMani dzieki a jakos doprawialas ta zupke, byla tak po prostu na wodzie? Na poczatek sprobuje marchewke i ziemniaczek, potem zaczne dodawac:)

ja malej daje mleko na mineralce wiec ugotowalam jej warzywka tez na mineralce i nie dodawalam zadnych przypraw. dopiero jak doszlo miesko to zaczelam dawac odrobinke soli.

no to juz wiem, super:) dzieki:) na razie slabo mojej Zosi idzie jedzenie lyzeczka, wiec chcialam jej ta zupke zmiksowac, czesc podac lyzeczka zeby sie uczyla a reszte w butelce

wiesz co? zmiksuj bardzo doklądnie na taka wodnista papke ale podaj łyzeczką. Moja dlugo nie umiala jesc lyzeczka dlawila sie jedzeniem nawet myslalam ze to cos z przelykiem a jak podawalam butelka to wypijala ale postawilam na swoim i dawalam wszystko lyzeczką no i teraz je swietnie! tylko naprawde dobrze zmiksuj. ja wiem ze lepiej dawac mniej rozdrobnione bo wtedy sie rozwija przelyk itd ale nie takiemu babelkowi! Pierwsze posilki musza byc wodniste zeby wląsnie dziecko opanowalo sztuke jedzenia lyzeczka :) potem mozna robic gęstsze papki a jesczez pożniej "wieksze kawalki"

Gość miki mause
ja gotowałam od poczatku na włoszczyżnie plus kawałeczek piersi z kurczaka, jarzynki z ryżem czy ziemniaczkiem, na początku bardziej wodniste, teraz dorzucam listek laurowy i odrobinke soli jodowanej, zwr,óć uwage że dla starszaków potem są już dosalane posiłki, i nie zapomnij obowiązkowo o łyżecce masełka bo tłuszcz jest bardzo ważny w diecie dzieckahttp://babyonline.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_artykul,2492.html poczytaj sobie:)

Gość miki mause
wiesz musisz zlikwidowac spacje po artykuł nie wiem dlaczego wskakuje przerwa, polecam:)

Gość miki mause
ooo i do bardziej ziemniaczanej zupki teraz dodaje, oregano, bazylie czy majeranek tak do smaku, małemu bardzo smakuje,