Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swieczka

Depilacja bikini..

Polecane posty

Mój problem polega na tym ze gole sobie okolice bikini..i te odrastajace wloski juz mi wychodza poza \"linie\" roznosza sie.. jest ich coraz wiecej.. poprostu wyszły za granice bielizny.. co ja mam zrobic?szykuja mi sie wakacje na Majorce ..przeciez ja nie wyjde w stroju kąpielowym;(: jestem załamana;( depilacja laserowa u kosmetyczki ani pęseta nie wchodzi w gre; (błagam pomóżcie;( ktos mi napisał na ze: wlosy nie \'rozchodza sie\' tylko jak golicie te delikatne obok, to one sie wzmacniaja i staja sie coraz silniejsze no to pewnie prawda.. ale co ja mam teraz zrobic??jestem załamana ;(

no co Ty nie powiesz :o każdy ma tamte okolice mega wrażliwe..ja zrobiłam raz, wyłam z bólu i się pogodziłam z maszynką+kremami osłabiającymi odrastanie..

Gość Vanilla_Ice
Jak dla mnie głupie jest takie użalanie się nad sobą i mówienie, że jest się delikatną. Albo chcesz pozbyć się tych włosów, albo nie! Zdecyduj się co wolisz. Jeśli chodzi o rozchodzenie się włosów to zależy w jakim jesteś wieku, bo jeśli jesteś młoda to może jeszcze nie wszystkie włosy ci wyrosły dlatego masz ich coraz więcej. Ja używam pensety. Wyrywam włosy nie tylko z okolic bikini, depiluję sobie całe miejsce intymne! I jestem bardzo zadowolona. ;)

vanilla_ice.. pipke i bikini penseta??? jezusiu....to ile ty czasu na to poswiecasZ?5 godzin???

Gość Vanilla_Ice
:D No wiesz jak mi się nie chce wszystkiego wyrywać to trochę sobie podgalam. Najczęściej pensety używam do wzgórka łonowego i okolic bikini, wargi już częściej golę maszynką. Poza tym ja nie mam jakiegoś bujnego owłosienia. :) Mam wrażenie, że od tego wyrywania z czasem wyrasta coraz mniej włosów, a na pewno są zdecydowanie słabsze. Teraz to niektórych już nie muszę wyrywać, tylko delikatnie wyjmuję. :)

Gość kosmetyczka 123
Witam ! W gabinetach kosmetycznych można usunąc włosy za pomocą pewnego kosmetyku Epilar system! Po szóstym razie depilacji i zastosowania Epilaru owłosienie jest duuuuuuużo mniejsze a w efekcie koncowym pozbywamy się go na zawsze!

Gość Vanilla powiedz
Vanilla_Ice , a nie wrastają ci włoski przez tę pęsete?

Gość tasiemiec
zabieg kosztuje od 400 do 600 zl a serii minimun 4 musi byc,a i tak slyszalam ,ze male efekty sa :(

Gość Vanilla_Ice
No właśnie nie wrastają. Czasem się tak zdarzy, ale bardzo rzadko. Ja już wolę sama się depilować bez względu na to jak szybko odrastają i ile czasu mi to zajmuje. Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym miała obnażyć się przed jakąś obcą kobietą, a ona będzie dotykać moich miejsc intymnych i wyrywać stamtąd włosy. Może dla niej to normalne i już się przyzwyczaiła do takiego zajęcia, ale ja mimo wszystko bym się nie odważyła.

Gość SweetOlcia
ja ostatnio odważyłam sie na depilacje depilatorem:/ fakt ze na bolalo strasznie ale efekty sa dlugotrwale i jak narazie nie musze sie o to specjalnie martwic. poza tym chyba lepieju raz sie wycierpiec i na jakis czas pozbyc sie problemu. tak wogole to po maszynce mi jakies krostki wychodzily i mialam cale okolice bikini czerwone wiec juz wole ten depilator. a od razu mowie ze wloski mam naprawde bardzo grube :(

sweetOlcia.....ale niestety po wargach depilatorem nie da rady przejechac:( czego zaluje bardszo:(

Gość Sephorette
Ale pensetą można wyrywać włosy z warg.

Gość 12345emmo43
a koniecznos w dzisiejszych czsach depilowac wlosy na wargach czy wystarczy wszedzie dookola?? czy to zalezy od upodobania?

Gość ja chodze do kosmetyczki
na wosk tzw. brazylijskie bikini czy na lyso calosc, moim zdaniem warto troche pocierpiec

Gość ln n
zostawaim wargi