Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca.

Jak pozbyc sie celulitu?

Polecane posty

Gość Pytajaca.

Hej mam pytanie... czy ktoras z Was pozbyla sie celulitu? Jesli tak to jakim sposobem? Jakies balsamy, kremy, cwiczenia? Piszcie wszystko co wiecie na ten temat. PS mam tylko na posladkach. :]

Gość pozbyc zupełnie może niekoniec
niekoniecznie ale gdy stosuję balsamy superregularnie dwa razy dziennie przez przynajmniej 2 tygodnie to nogi są szczuplejsze i wygładzone tylko że naprawdę trzeba robic to regularnie i bez żadnych "dziś nie mam czasu, albo dziś mi sie nie chce" sam intensywny masaż od kolan w górę pobudza krążenie krwi i limfy, ujędrnia, odnawia skórę i zmniejsza obrzęki, dobrze jest też masowac się gąbką pod prysznicem, robic co dwa dni peelingi, lub masowac sie szczotką z wypustkami (drewnianą lub plastikową) kupiłam taką w Rossmanie za 10 złotych i to najlepszy zakup na cellulit, zawsze masuję nią nogi pod prysznicem lub nasmarowane olejkiem, nic tak nie likwiduje tego nieprzyjemnego mrowienia czy swędzenia obrzmiałej skóry przed okresem...

Gość peeling kawowy

Gość Pytajaca.
Dzieki. :)

Gość _______________
Peeling kawowy to najlepszy kosmetyk jaki udalo mi się na sobie wypróbować. Rzeczywiście skóra jest gładka i bardzo jędrna. Jak nie spróbujecie, to nie uwierzycie. A po pillingu olej rokitnikowy - ma właściwości regeneracyjne skóry właściwej, czyli warstwy pod naskórkiem. Olejem rokitnikowym smarujemy skórę i zaraz potem ścieramy go do sucha papierowym ręcznikiem, który działa jak pilling. Ponieważ olej rokitnikowy wysusza skórę, to nakładamy na nią maścią ochronną z witaminą A albo jakiś kremem natłuszczający i też ścieramy papierowym ręcznikiem. Po kilku tygodniach widać wyraźnie proces regeneracji skóry, która staję się bardziej elastyczna i mniej pomarszczona – młodnieje, zaś wszelkie zmiany chorobowe wyraźnie ustępują.