Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda i bezradna

pomozcie!!! chodzi o przeciekajacy zlew a dokladnie rure

Polecane posty

Gość mloda i bezradna

zauwazylam ze kapie mi z tej rury spod zlewu, podejrzewam ze to moze byc uszczelka (dobrze mysle?). jak mam sobie z tym problemem poradzic? jak wymienia sie uszczelke:/ jak kupuje sie odpowiedni rozmiar? skad mam wiedziec jaki ma byc:( jestem kompletnie zielona:(

Gość myślę że rozwiązaniem
będzie mężczyzna. Jakikolwiek, w miarę dostępny. Brat, sąsiad, dawno nie widziany kolega, listonosz. On będzie dumny z siebie, że doradzi (naprawi?), uratuje bezbronną królewnę w opałach a ty zadowolona, że zrobione. Tylko wyraź odpowiednie zadziwienie i uwielbienie, będzie git ;) Bo tak to cholera wie, co z tym zlewem - może przytkany syfon, może uszczelka, może pakuły?

A próbowałaś coś dokręcić ? A jakie to są rury -plastikowe, czy żeliwne ? Jeśli plastikowe -to muszą być takie nakrętki ,jak je odkręcisz to w środku są uszczelki .Bierzesz taką jedną idziesz do sklepu z armaturami i zlewami itd.. kupujesz 2 szt.I tak jak je wyjęłaś ,tak wkładasz, dokładnie zakręcasz i sprawdzasz, czy leci , czy nie.Ale najpierw spróbowałabym je dokręcić.Każda kobitka, która ma trochę pojęcia technicznego nie powinna mieć żadnych problemów z wymianą, czy ustaleniem przyczyny. POWODZENIA. Aktualnie mam podobny problem w domu, mam \"chłopa\", i co z tego !?, ano nic, na razie jestem cierpliwa i czekam na większą powódz, albo sama ją sprowokuję, to może się wezmie za robótkę.

Gość mloda i bezradna
z chlopem bedzie teraz trudno;) sprobuje tak jak napisala jolkaza, sa to plastikowe rury wiec mam nadzieje ze dam sobie rade:) rura zapchana nie jest bo nie dawno czyscilam ja kretem

Gość mloda i bezradna
mozesz ktos mi jeszcze podac cene takiej uszczelki?

Gość mloda i bezradna
jeszcze raz wielkie dzieki:)

Gość mloda i bezradna
mam jeszcze jedno pytanie, czy uszczelki kupie w sklepie typu saturn?

wszędzie tam,gdzie są sprzedawane armatury, zlewy,klozety,umywalki itp.

Gość mloda i bezradna
w katowicach. hmm mysle ze w silesi powinnam znalexc jakis taki sklep

Przykro mi, ale nie znam Katowic , ja jestem ze wsi Warszawa, a więc pozdrawiam .

Gość mloda i bezradna
juz wiem, na 100% w ikeai bedzie

Gość nie wiem czy
uszczelki będą w Ikei, raczej wątpię. Idź do sklepu typu Castorama, Praktiker. A jeśli chodzi o to jak to zrobić żeby mężczyzna z ochotą i przyjemnością robił różne prace domowe polecam książkę "Kobiety sa z Wenus mężczyni z Marsa" Browna. Tytuł (i zresztą okładka też) są debilne, ale książka naprawdę jest mądra i uczy wielu praktycznych rzeczy męsko-damskich ;)

Gość mloda i bezradna
eh:/ a jak to odkrecic? myslalam ze pojdzie gladko a tutaj jeden wielki problem:( chodzi mi o to co jest zaraz pod zlewm gdyz tam uszczelka sie zniszczyla, proboje to odkrecuc, krece i krece , i tak krecic sobie moge a to sie nie oderwie:(

trzeba odkręcić tą nakładkę, jeśli to się kręci i nie idzie dalej spróbuj nią poruszać , może się zassała.

czy ty przypadkiem nie usiłujesz odkręcić tej części zlewu co jest zamontowane sitko ?

Gość mloda i bezradna
wlasnie ta czesc probowalam odkrecic- nie dalam rady (teraz juz wiem dlaczego) i na szczescie przybyl przyjaciel z pomoca (nigdy bym nie wpadla na to ze to jest przymocowane sruba do tego sitka). no i okazalo sie ze po prostu to bylo za luzno przykrecone do sitka i dlatego mi kapalo. i teraz jestem o jedno doswiadczenie madrzejsza:) juz wiem jak sie rozkreca rury pod zlewem;)

Właśnie szkoda, że była duża przerwa w kontakcie na forum, bo miałam ci powiedzieć ( napisać ),że tą część odkręcić trzeba śrubokrętem. Ale skoro masz już to z głowy to dobrze.Ale mimo wszystko byłaś dzielna i tak trzymać.Pozdrawiam.

Gość mloda i bezradna
ah, jestem juz zalamana ta rura. z tamtego miejsca przestalo ciekna ale zaczelo z drugiego , jak jest to takie kolanko to teraz cieknie przy jego gornej czesci:( probowalam to dzisiaj dokrecic mocniej ale nic:( ja to mam pecha:( a moj przyjaciel (mezczyzna:)) pewnie teraz z trudnoscia znajdzie czas

spróbuj odkręcić i jeszcze raz dokręć, a może coś się poluzowało. Ja też klnę na te plastiki.Ja mam zlew dwukomorowy i tych nakrętek plastikowych na rury jest 5 szt.Dla świętego spokoju zacznij pomału i bez nerwów sprawdzać po kolei, może natrafisz na tę felerną nieszczelność. Faktycznie ciężko jest dawać rady na odległość jak się tego nie widzi.

Gość mloda i bezradna
juz wszystko ok:) wczoraj znowu przybyl moj przyjaciel - zlota raczka i tak to wszystko podokrecal (oj a musial sie nakombinowac) ze jak narazie nic nie cieknie:)

Gość gość
w takim wypadku przyda sie pogotowie kanalizacyjne, sprawdz www.firmakanex.pl

Własnie, pogotowie kanalizacyjne pomoże, proszę dzwonić do http://www.hydrokret.pl/ Pomogli nam w naszym domu nie raz, a mieszkamy juz pod Warszawą. Szef w restauracji też ich raz wzywał, bo kibelki się zatkały, przyjechali expresowo, sprawe załatwili i knajpe moglismy o czasie otwierać.

Gość Adam_Kucyba
Lepiej wezwij fachowca. Wykona pracę profesjonalnie, bo sama raczej sobie nie poradzisz. Skąd jesteś? Jak z okolic Wrocławia, to zachęcam do skorzystania z usług firmy jotka. Naprawią dosłownie wszystko i to za niewielką cenę. Nie ma się co zastanawiać. https://jotka-hydraulik.pl

Gość gość
Możliwe, że zepsuła się uszczelka i będzie trzeba ją wymienić. Ciężko powiedzieć nie widząc tego na żywo. Jeśli jesteś z Wrocławia możesz skontaktować się z www.aqua-kret.pl. Na pewno będą w stanie naprawić usterkę.

Gość Marlena

Ja wezwalam kiedyś fachowców niby zapchany zlew a wszystko było zapchane tyle tłuszczu wylatywało w studni nie pamiętam numeru ale strona www.pogotowie-kanalizacyjne-krecik.pl