Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwqy

wszy. prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość
Sora Forte jest ok - to bardziej taki perłowy żel niż szampon. Pamiętaj tylko, że po kuracji wszystko, co jest w domu, np wszelkie szczotki, grzebienie trzeba ugotować, ewentualnie kupić nowe. Z kocami, miskami, koldrą jest podobna sytuacja. Najlepiej zamknąć wszystko w szczelnych workach na około 2 tygodnie.

Gość gość
Jeśli szukasz dobrego preparatu, to u mnie świetnie sprawdził się http://wszawica-sora.pl/ . Jest bardzo wygodny i bezpieczny w użyciu, w dodatku błyskawicznie pomógł.

Gość gość
Tak - szampon Sora Forte z http://wszawica-sora.pl/ dziala bardzo dobrze. U mojej corki szybko pozbylismy sie problemu,a musielismy dzialac szybko, zeby nie zarazila jeszcze dwojki mlodszych dzieci. Wiadomo, troche strachu bylo, ale juz jest po problemie ;)

Gość gość
Niestety Sora nie może być stosowana u alergików i malutkich dzieci, bo jak córka złapała w przedszkolu a mieliśmy wtedy drugie 8 miesięczne dziecko, to pediatra zaleciła nam inny, bardzo skuteczny środek który może być stosowany u malutkich dzieci, kobiet w ciąży i alergików.

Gość gość
Od samego pisania i myślenia o wszach mnie wszystko swędzi...to się nazywa moc psychiki. Raz się zdarzyło, że faktycznie miałam wszy i pomógł Pedicul Hermal, akurat byłam wtedy w ciąży. Bezpieczny lek, wygodny w nakładaniu. Mąż się zajął aplikacją i poradził sobie bez trudu. Krótki instruktaż z aplikacji jest na stronie wszopedia.pl. Tutaj też można sobie oblukać, czy w pobliskiej aptece można to dostać aktualnie.

Gość gość
gdy moja córeczka złapała w przedszkolu, od swojej koleżanki wszy zaaplikowałam jej hedrin raz w sprey na suche włosy, na szczęście pomogła juz pierwsza aplikacja tego preparatu na włosy

Gość gość
gość 2015.07.13 Tak - szampon Sora Forte z http://wszawica-sora.pl/ dziala bardzo dobrze. U mojej corki szybko pozbylismy sie problemu,a musielismy dzialac szybko, zeby nie zarazila jeszcze dwojki mlodszych dzieci. Wiadomo, troche strachu bylo, ale juz jest po problemie ;) Też stosowaliśmy u syna szampon i płyn, po wszach ani śladu!

Gość gość 123098
a gucio ten szampon -nie reklamuj dziadostwa.tak sobie myślę że specjalnie ktoś z firm farmaceutycznych wycofał dobre preparaty abyśmy jak najwięcej kupowali na te całe wszy a one dalej się rozmnażały.Kiedyś był skuteczny pipi famili i uje wycofali.teraz tylko sie wszawica mnoży i tyle.Już myslę żeby krople dla psów stosować bo męczę się z tym dziadostwem od miesiąca i ciągle nowe:-(

Gość renataiii
Fajnym rozwiązaniem na takie problemy są gumki jakie Sanity wypuściło jakiś czas temu, one się nazywają Cichowsza. Wsuwa się normalnie we włosy dziecku, upina kucyka czy jakkolwiek tam się chce i tyle. Gumki są nasączane naturalnymi olejkami i aromatami, które działają odstraszająco na wszy. Z czymś takim na głowie praktycznie ryzyko że wszy się pojawią we włosach jest bliskie zeru.

Gość rekkl
Nasza córka miała noszone gumki Cichowsza w czasie jak mieli w klasie problem z wszami. Udało się rzeczywiście córę ochronić, żadna wesz się nie przypałętała, a wiadomo jakie one potrafią być skoczne. Wcale nie trzeba nie wiadomo jak blisko przebywać z nosicielem, żeby też się stać pożywką dla wszy. Wiem coś o tym bo jako dziecko niestety musiałam dość uciążliwe leczenie i tępienie wszy przeżyć.

Gość boost55
Córka wyjeżdżała na kolonie niedawno i przed wyjazdem kupiłam jej gumki do włosów (różowe i niebieskie) Cicho Wsza. Lepiej nie ryzykować, bo córka ma bardzo długie, piękne, gęste włosy, a na koloniach jest różny poziom higieniczny, najczęściej średnio – kiepski. Dzieciaków cała masa wyjeżdżała. Fajny produkt i bardzo tani moim zdaniem.

Gość gość
Są specjalne środki, szampony na wszy. Zerknijcie sobie - www.aptekamini.pl/category/dziecko-wszy Ogólnie w każdej aptece bez problemu kupicie jakiś preparat. Często w szkołach panuje wszawica i wtedy jakoś zaradzić trzeba.

Ja słyszałam, że niezawodnym środkiem na wszy jest płyn Nitolic . Ponoć działa już od pierwszego użycia i skutecznie usuwa wszy. Sama zamierzam go zakupić, bo wydaje się być naprawdę dobry.

Gość gość
Dzieci regularnie zarażają się wszawicą i owsikami, kiedy tylko rozpoczną edukację. Taki problem istnieje od przedszkola, dziecko jest narażone na wszy i owsiki, zawsze znajdzie się jakieś dziecko z rodziny niedomytych. Trzeba regularnie sprawdzać włosy i czy dziecko się po tyłku nie drapie ☹

Gość gość
Na wszy tak zapobiegawczo to polecę CichoWsza, prosta ochrona i jednoczesnie bezpieczna dla samych włosów i skóry głowy.

Gość gość
Ja rowniez polecam gumki Cichowsza

Gość gość
Używamy Cichowsza i efekt jest. Córka jeździ dość często na wyjazdy ze swoją szkołą tańca i puki co nie podlapala zadnych wszy.

Gość ollllaaaa
Synowi gumki nie założę, a już zdążył ze szkoły przynieść wszy... Koszmar, kupiłam parasidose w aptece, od razu dla całej rodziny, na szczęście się udało. Jeszcze została mi góra prania i mam nadzieję, że to paskudztwo się więcej nie pojawi.

Gość gość
Dla mnie też CichoWsza jest optymalnym rozwiązaniem dla dziecka. Bezpieczne proste w używaniu na co dzień, gumeczkami można zastąpić swoje zwykłe spinki do włosów także nie jest to w zasadzie żadna zmiana, po prostu upinam córce rano włosy czymś innym niż wcześniej. :)

Gość valianka9955
Ja akurat mam 2 chłopców, krótkie włosy, więc gumek i spinek brak ;) Wszy zdązyli już złapać w przedszkolu, w piątek walczyłam na dwie głowy i swoja dla pewności, bo chociaz nic nie znalazłam, to ciągle się drapałam, ale na szczęscie parasidose ma duże rodzinne opakowanie ;)

Gość gośćJelonka
To dobry środek, szybko działa, u nas też stosowałam, ale mam córki to sobie wyobraź ile wyczesywania trupów, po tygodniu na wszelki wypadek powtórzyłam kurację, póki co nie przyniosły znowu i oby tak zostało.

Gość mikawita
Wyczesanie może być problemem ale jednak wyobraż sobie jakby się czuła jakby nie użyć Parasidose i mialabyś np smarować głowe octem albo ściąć włosy na krótko.

Gość marek
Dnia 24.10.2018 o 17:41, Gość gość napisał:

Dla mnie też CichoWsza jest optymalnym rozwiązaniem dla dziecka. Bezpieczne proste w używaniu na co dzień, gumeczkami można zastąpić swoje zwykłe spinki do włosów także nie jest to w zasadzie żadna zmiana, po prostu upinam córce rano włosy czymś innym niż wcześniej. :)

W   CichoWsza dobra jest na pewno sama jakość gumek. Bałem się trochę że będą penkały i tak dalej ale trzymają się łądnie nawet po kilku tygodniach urzywania przez corke. Sam upinam włosy naszej młodej raczej rzadko ale jeśli już to robie to gumki mi nie sprawiaja zadnego problemu są dokłądnie tak samo mocne jak te zwykłe co corka nosila kiedys.

Z własnego doświadczenia wiem jakie to nie przyjemne i uporczywe dziadostwo, piszę bo moja córka wybiera się na ferie zimowe i tak oto ferie mi się kojarzą w tamtym roku przywiozła z obozu taki mały dodatek, jestem zwolenniczka sposobów naturalnych i ekologicznych ale niestety w tej sytuacji sobie nie poradziłam z polecenia po wielu próbach moich preparatów zastosowałam Pipi NITOLIC Prevent Plus ten preparat działa odstraszająco, a jednocześnie tworzy na włosach powłokę, która uniemożliwia wszom uchwycenie włosa i złożenie jaj, łatwo się aplikuje i nawet jest wydajny do tego w porównaniu z octem przyjemnie pachnie ( mięta, cytryna) mogę polecić po wielu próbach cała ulotka i sposób aplikacji wszystko opisane na www.zwalczaniewszy.pl

Gość marita

U nas był ten problem we wrzesniu, dobrze ze można było się szybko pozbyć niechcianych intruzów za pomocą parasidose, ja od malego złapałam a że karmię piersia to już byłam w panice, ale na szczęście mozna i u mam KP stosować. Oby to był ostatni raz, ale gdzie skupisko dzieci tam i różne przygody

Gość Wikani

No szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem używania octu, bo w takich sytuacjach trzeba działać ostro. Jak tylko odkryłam wszy u córki, biegiem do apteki. Też farmaceutka poleciła mi Parasidose, zrobiliśmy sobie wszyscy - po 15 minutach spokój. Ale wiadomo, generalne pranie i sprzątanie trzeba było zrobić:)