Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Stan zapalny sciegien?Chyba zaraz zwariuje z bolu...

Polecane posty

Od kilku dni boli mnie reka,wczoraj na noc wygrzalam,zalozylam opaske zeby w nocy nie zmarzla bo juz mialam problem z ruszaniem nia.A dzisiaj masakra,problem nawet z urwaniem kawalka papieru w toalecie...Zaraz zaczne krzyczec z bolu.Nawet nie chce jechac do szpitala z tym bo podejrzewam ze znow kaza mi brac PARACETAMOL.P...na Anglia.Mam w domu antybiotyk DUOMOX,kiedys dentystka mi powiedziala ze to jedyny antybiotyk ktory mozna brac w ciazy ale cholera boje sie tak na wlasna reke brac a nie moge sie dodzwonic do mojego lekarza w Polsce.Co robic?...

Wlasnie mialam zawinieta przez noc i niestety nic nie pomoglo.Jest coraz gozej.A rano posmarowalam mascia przeciwbolowa i tez nie pomoglo...:((

ja mialam zapalenie ścięgna i to karku!!1 wiem co to za ból- niestety bie byłam juz w ciąży- więc brałam silny środek przeciwbólowy i maść ale nie rozgrzewającą ale mrożącą- ( po rozgrzewającej było gorzej jak zaczelam smarować na wlasna reke) maść muszę powiedzieć bardzo pomagała ale na receptę była i kobiety nie mogą jej w ciązy stosowac ale moze idz do apteki i popros o tego typu maść tylko zaznacz ze jestes w ciąży

U mnie dzisiaj wszystko pozamykane bo niedziela,jutro jade na wizyte kontrolna do szpitala,moze wytrzymam.Pozostaje mi paracetamol...

Mnie po lewej stronie, ponizej bioda strasznie kluje i szcyka jak chodze.jak troszke wiecej pochodze strasznie mnie szczyka, tak ze nie moge chodzic , tylko caly czas kuleje.sama sie zastanawiam czy to mozliwe by dziecko tak uciskalo mnie na jakis nerw, czy moze jakies zapalenie sciegna. bol okropny jak chodze. jak leze i siedze ok. kiedys mialam tez zapalenie sciegna w nodze, bol byl podobny, wteyd pomogl mi lek diclo duo.ale teraz jestem w ciazy i odpada.wizyta u mojej pani ginekolog dopiero 7 lutego.jkaos wytrzymam.mam nadzieje ze cos mi przepisze. Powiedzcie czy bedzie mogla zobaczyc na usg czy dziecko np nie uciska na jakis nerw.a moze przejedzie tym aparatem do usg po tej czesci gdzie boli i bedzie widziala co to jest.bo przeciez w 6 m-cu ciazy nie robi sie przeswietlen.

Wiesz nie wydaje mi sie zeby na usg mogla cos takiego zobaczyc,ale spytaj o to lekarke.

A moze mozecie polecic jakas masc na zapalenie sciegna, miesnia, ktora mozna stosowac w ciazy.Moze ktoras z Was tez miala podobne bole, i jak sobie ztym poradzila??Dzieki za wsztskie rady. Pozdrawiam. Gosia

No niestety nie ma chyba takiej masci.Mi lekarz przepisal paracetamol...Spytaj lekarza lub w aptece moze ci cos poradza.

Gość vikiwiesia
Właśnie wróciłam dzisiaj od specjalisty,powiedział mi że mam zapalenie ścięgien oczywiście wcześniej miałam badania.Zapytałam co mam robić bo podobnie z bólu idzie wykorkować najbardziej rano.Odpowiadam fizykoterapia nie pomorze,maście różnego rodzaju zmniejszą ból,należy robić zimne okłady.Taka padła odpowiedź.Jedyne co to tylko zastrzyk w ramię czyli blokada.Skutki uboczne zanik calcjum.To należy robić w ostateczności.Mieszkam w Kanadzie mam dostęp do dobrych lekarzy specjalistów i co poprostu nic.Jeżeli komuś o podobnym schorzeniu cokolwiek pomogło pproszę napisać.

Gość też przyszła -już obecna mama
mnie ta przypadłość jeszcze do roku wstecz łapała średnio raz na 4 m-ce przez ładnych parę lat. Ostatecznie pomogły sterydy i ostrzykiwanie pochewek ścięgiennych tymiż. Doraźnie (na chwilę) pomagały silne leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, maści nie dawały nic oraz unieruchomienie ręki (lub nogi - bo te kończyny mi atakowało) na min. 10 dni - ręce i 4 tygodnie - ścięgna Achillesa. Współczuję z całego serca przypadłości.................i nie zazdroszczę!