Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla mnie to ważne jest

Czy ser feta jest w miare zdrowy...?

Polecane posty

Gość dla mnie to ważne jest

Zawiera przeciez podpuszczke mikrobiologiczną czy to znaczy że jakieś grzyby ...?Chodzi mi o to iż moja laska jest wegetarianką i ma równiez obsesje na punkcie zdrowej zywności .Odmawia jogurtów bo mają konserwanty i sa niezdrowe,mleka nie pija bo szkodzi,serów żółrtych nei ej bo chemiczne .Czy feta jakos negatywnie wpływa ...?Mam ta z mlekovity.Chciałbym jej zrobić pyszna salatkę z dodatkiem fety na kolacje ale nie wiem czy feta jest w miare zdrowa.Ona bardzo dba o cerę ,ma bardzo ładną i dużo rzeczy nie jada bo to niby jej nacere szkodzi. Naprawde pytam poważnie.Z góry dzięki Wam kobietki za ospowiedz.

jest veganka a nie vegetarianka... odradzam w takim razie fete... zrob salatke z tofu.....

Gość jest zdrowy
na cere napewno korzystnie nie wpływa.Jak zje z trzy kanapeczki ciemnego pieczywa z rozsmarowaną fetą i ziołami to ejj sie nci nei stanie lub kilka kawałków rozdrobnionej fety w słatce.Co iingeo gdyvby na raz zjała cały kartonik.Pozatym feta z mlekowity jest jakościowo najlepsza.

ale on napisal z eejst veganka..wiec ona nie tknie niczego co jest pochdozenia zwierzecego..feta jest z mleka koziego..a mleka nie pije,serow nie jada.... mysle ze zacznie wydlubywac jak zobaczy fete w salatce...

Gość fata jest niezdrowa
Feta jest TOTALNIE niezdrowa. Po pierwsze: duża zawartość tłuszczu. Po drugie: gigantyczna zawartość soli.

Gość lepiej nie rób
u osób z tego typu zaburzeniami trudno przewidzieć co uznają za zdrowe a co za trujące. Zje fetę a potem będzie miała schizę że ją zabije jakiś składnik czy coś :D :o

no niestety...ale sa tacy ludzie ktorzy nie chca nawet slyszec o jogurtach,mleku, czy serach... wiec pozostaje im tylko warzywko...i soja...a soja(jej rozne produkty sa dorgie)

Gość wwwwwwwwwwwwww
ale przecież nigdzie nie jest napisane że ona jest weganką, tylko że nie je m.in. żadnych przetworów mlecznych ale dlatego, że uważa je za trujące ze względu na dodawaną"chemię"

Gość gbsigbq
masakra jak idiotka ta dziewczyna rzuc ja haahaha

wwwwwwww- facet wypisal WSZYSTKO co dziewczyna pomija..napisz mi w takim razie czego nie omja- jajka pewnie tez omja bo wysoki cholesterol maja...... jest veganka,dam sobie reke uciac...

Gość poprostu wazelina
zamiast fety daj mozarelle

Gość sfiksujesz z taką nawiedzoną
wodę niegazowaną jej zaserwuj a ty se chłopie jedz to co lubisz :D

a mozarella to niby co jak nie podpuszczka (krowiego??) mleka... mysle ze jedynie to tofu moze jej przypasc do gustu

Gość melośmiacze
nasyp jej owsa i daj czystą wodę do popicia. Będzie naturalnie, zdrowo, ekologicznie. Bez chemii i konserwantów :D🖐️

Gość Bardzo zdrowa feta(12% fat)
Feta ma więcej wapnia niż twaróg, mniej kalorii niż żółty ser. Skutecznie chroni przed osteoporozą i przyspiesza przemianę materii. Artykuł opisuje właściwości zdrowotne fety i podaje przepis na danie z serem feta. Najlepsza feta to ta, która pochodzi z Grecji. Oryginalna grecka feta to odciśnięty twaróg z mleka owczego z domieszką koziego, konserwowany w solance. Taka mieszanka daje jej pierwsze miejsce w rankingu najzdrowszych serów. Mleko owiec z farm na północy Grecji zawiera bakterie, które chronią przed zatruciem wywołanymi przez pasożyty. Mleko kozie i owcze zawierają więcej wapnia i fosforu niż mleko krowie. Współdziałanie tych pierwiastków daje nam gwarancję do zachowania na bardzo długo zdrowych i mocnych kości. Grecką fetę można dostać kupić w większości sklepów spożywczych w Polsce. Oryginalny ser różni się od podróbek konsystencją i strukturą. Jest on bardziej zwarty i kruchy. Jeżeli na opakowaniu znajdziemy napis PDO, to znaczy, że co najmniej jeden etap produkcji sera, odbywa się w Grecji. Ponad 30 % kobiet cierpi na osteoporozę, głównie z powodu ubogiej w wapń diety. Dzięki fosforowi, który łączy się z kazeiną (główne białko mleka) organizm jest w stanie dobrze wykorzystać wapń zawarty w serze. Żeby wapń dobrze się wchłaniał, najlepiej jeść fetę w towarzystwie ryb morskich. W rybach tych jest dużo witaminy D, która wpływa na przyswajanie wapnia. Ogranicza to stopień złamania kości u osób starszych nawet o połowę. Feta, to nie tylko gwarancja zdrowych, mocnych kości, to także uroda dla ciała. Wapń jest niezbędny do tego, żeby organizm nie magazynował tłuszczu, ale zamienił go w energię. Do strawienia pokarmów, bogatych w białko, do których należy feta organizm potrzebuje 30% pochodzących z nich kalorii. W trakcie tego zostają wydzielane hormony peptydowe, które hamują nasz apetyt, tak więc dzięki fecie zachowujemy piękną figurą . Feta wpływa także na piękną cerę. Ser ten zawiera również sporo cynku, który przyczynia się do zwalczania stanów zapalnych skóry. Aby się przed nimi uchronić, potrzebne są także witaminy z grupy B, których dużo znajduje się w serze.

Gość gość
Ja uważam ze jest tak słona ze nie może być zdrowa fe..