Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiakasiamisia

sposoby na bezsenność ratunkuuu

Polecane posty

Gość misiakasiamisia

od dłuższego czasu cierpię na bezsenność i pomału wysiadam psychicznie znacie może jakies sposoby na ten problem

Gość dezekter
niestety lekarze tego na recepcie nie zapisują a powinni :)

Gość przeczytaj bochenka
uśniesz po 10 minutach

Gość Sauron pokaż
0,7 Finlandii bez popity

Gość MarkAnthony
Ten wątek się już pojawia na tym forum często. Jeśli to przygodna bezsenność, spróbuj wykorzystać domowe sposoby. Jeśli będzie trwać dłużej niż miesiąc, idź do lekarza. Trzeba ustalić przyczynę - stres? zmęczenie? natłok myśli? inna choroba? Poczytaj: http://www.drbach.pl/bezsennosc.php

Gość zawidzionnna
pij zaparzona melisę, słuchaj przed snem muzyki relaksacyjnej, wez gorąca kapiel, kładź sie o tej samej porze

Gość kiedyś cierpiałam na bezsennos
bierz benosen pomaga przynjamniej mnie pomogł. ja cierpialam na bezsennosc kiedy bylam samotna po rozstaniu z facetem , z którym bylam 3 lata. trwalo to ze 2 ,3 miesiace. potem bralam benosen i bezsennosc zaczynala ustepowac. a niedlugo poznalam kogos z kim jestem do dzisiaj i juz nie jestem nieszczesliwa ;) mysle ze jak ktos ma jakis problem zmartwienie jest nieszczesliwy to cierpi na bezsennosc

bład ! nie mozna przed snem brac goracej kapieli bo tylko Cię rozbudzi. najlepiej brac letnia kapiel

a i to kladzenie sie o tej samej porze też jest wskazane bo wtedy mozg sie przyzwyczaja ze powinnas zasnac. nie powinno sie tez lezac na lozku w ciagu dnia i np ogladac tv. a jesli lezysz i nie mozesz zasnac dluzej niz 15 min to wstan zacznij cos robic a jak poczujesz sennosc położ sie znowu. nie powinnas klasc sie glodna i spragniona , ale nie mozna tez objadac sie przed snem. tak samo trzeba sie wysikac przed snem zeby cie to nie obudzilo. no i pokoj powinien byc przewietrzony. musisz zwrocic uwage co wplywa na twoja bezsennosc. czy stres utrudnia ci sen czy budzisz sie w nocy. moze byc tak ze budza cie jakies halasy i wtedy mozesz kupic sobie stopery ...jesli jestes obudzona i nie chce Ci sie spac to rob wiele w ciagu dnia tak zebys poczula sie zmeczona , wazne sa tez cw fizyczne ,ale nie bezposrenio przed snem. nie powinnas też robic sobie drzemek w ciagu dnia chocbys byla bardzo zmeczona ,a w nocy na pewno usniesz. bo jak spisz w ciagu dnia to nie mozesz spac w nocy potem znowu jestes zmeczona i spisz w dzien i takie bledne kolo

Gość gość
Lekarstwo na taki stan: dwie godziny ćwiczeń po pracy (rower,bieganie,basen, siłownia, fitness - czy co tam lubisz), ale takich konkretnych! Do padnięcia na twarz ze zmęczenia. Potem prysznic, dobra, zdrowa kolacja, żadnego alko. Porządny sex przed zaśnięciem. Rano człowiek się budzi w świetnym nastroju z gigantyczną ilością energii do życia. Wiem co mówię. Sam byłem przez jakis czas w depresji. Po zamówieniu oczyszczenia aury ze strony http://energiaduchowa.pl zacząłem czuć się lepiej i uprawiać sport. Teraz jestem pełen zycia.