Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlody wyksztalcony

Dlaczego nie chce miec dzieci

Polecane posty

Gość feta jest niezdrowa
Chłopak ma prawo nie chcieć się rozmnażać, rozumiecie, mamuśki? Jego prawo, jego wola.

Gość JA CI POWIEM ...
no i ok. kazdy ma prawo zyc jak chce. ja tak myslalam i nagle cos mi sie odmienilo... nie ze CHCE ale chcialabym jakbym miala odpowiedniego partnera chy asie wyszalalam i zadne podroze, imprezy ani inne taki emnie tak nie rajacuja zeby poswiecic IM moje zycie ... bo tak na koncu to nic z tego nie przychodzi ....

każdy ma prawo decydowac czy chce miec dziecko czy nie ale trzeba uważac na kobiety bo czasem zrobią dziurkę w prezerwatywie lub wmówią że wzięły pigułki a tu kłamstwo i wpadka :O

Gość mlody wyksztalcony
Klopsie przyznaję jestem egoista i dobrze mi z tym. Czy egoizm to cos złego? Przeciez nikogo tym moim egoizmem nie krzywdzę. Myślę, że gdybym własnie miał dziecko to wtedy bym je dopiero skrzywdził. Niech lepiej maja dzieci ci którzy chcą. Ja nie chcę. Nie zalezy mi na tym żeby cos po mnie zostało, jakaś cząstka. Nie czuje takiej potrzeby. Liczy się to co tu i teraz i przede wszystkim liczę się ja. Ot taki zdrowy egoizm.

Gość krócej to będzie
wykształcony, możesz sie kiedys przejechac:o moje koleżanki jak chciały złapac idiote na męża to wmawiały mu że stosują antykoncepcję a nie stosowały:o tak że niechęć do posiadanie dzieci to jedno, a czy przypadkiem ich jednak nie będziesz kiedys miał wbrew woli- to drugie :(

mlody wyksztalcony .... masz rację :) a za się czyta jak rodzice biją swoje dzieci :O ja wole ich niemiec przynajmniej będę miał święty spokój :)

drogi autorze nie mam nic do Twojego egoizmu...chciałbym Ci jednak uświadomić,ze posadanie dzieci to nie posiadanie abonamentu na tel. kom. czy samochodu za ktoory trzeba płacić ubezpieczenie. To coś więcej... mam na myśli poziom emocjonalny i uczuciowy...wydaje mi sie...o ktorym nie masz kompletnie pojęcia. Twoja decyzja, ze nie chcesz mieć dzieci. ok ja ją szanuje. Ale argumentacja Twoja zupełnie wykracza poza zdrowy rozsądek czy jakąkolwiek inteligencje...no może niedojrzalej gimnazjalistki. Z całym szacunkiem...

krócej to będzie ... ale można dziecka nie zaakceptowac :) i tylko płacic alimenty hehe a do ślubu go nikt nie zmusi a ta kobieta zostanie sama z dzieckiem i co wtedy ??

Gość mlody wyksztalcony
Otóż to. Posiadanie dzieci to nie posiadanie abonamentu na tel. kom. czy samochodu za ktory trzeba płacić ubezpieczenie. To coś więcej. w pełni się z tym zgadzam i własnie dlatego nie chcę mieć dzieci. Decyzja o posiadaniu dzieci powinna byc bardzo odpowiedzialna decyzją a nie chwilowym kaprysem. Ja wiem że nie chcę miec dzieci, nie kochałbytm mojego dziecka i byłbym złym ojcem. Dlatego własnie w pełni odpowiedzialny sposób nie chce miec dzieci. W moim przypadku skrajna nieodpowiedzialnościa byłoby raczej posiadanie dzieci.

Dzieci nie sa od tego zeby opiekowac sie rodzicami, a przede wszystkim to nie powinien byc powod dlaczego sie je ma. Nie chce obarczac mojego dziecka w tak egoistyczny sposob. Jestem swiadoma ze kiedys bede byc moze potrzebowala opieki ale ta swiadomosc wlasnie kaze mi teraz kiedy jestem w pelni sil zadbac tak o swoje finanse aby za pomoc, opike zaplacic osobie ktora swiadomie i dobrowolnie wybrala taka prace a nie jest do niej zmuszona poniewaz jest moim dzieckiem. Dzieci ma sie zeby przekazac milosc i bezinteresowne poswiecenie a one przekaza to swoim dzieciom. Taka milosc w jedna strone. Jezeli autor topiku jest szczesliwy bez dzieci i jak sam pisze preferuje konsumpcyjny styl zycia, tu i teraz to dobrze, Im wiecaj szczesliwych ludzi tym lepiej! Decydujmy o sobie, nie ma decyzji lepszych czy gorszych. To nasza interpretacja podsuwa ocene.

no super to napisz,ze nie chcesz bo nie potrafiłbyś sie związać emocjonalnie z dzieckiem, czy nie potrafiłbyś zapewnić mu przyszłości bo Twoje potrzeby życiowe są inne... Przeczytaj teraz pierwszy swoj post i zobacz różnice :-D Normalnie jestem dumny z Twojej ostatniej wypowiedzi.

Gość krócej to będzie
c.r.e.a.m nie wiem ci wtedy- wszyscy dali sie złapac:o taka juz polska mentalność, jak jest ciąża to cała rodzina naciska:o

Gość do klops w sosie pomidorowym
nie wiem dlaczego tak uważasz a propos jego argumentacji :O wcale nie wykracza po za zdrowy rozsądek itp. lepiej żeby tak myślał niż robił każdej napotkanej kobiecie bachora i potem było takich z 50 bękarcików bądź miał te dzieci i je bił. bezsensu niech każdy żyje jak chce nie krzywdzący innych a on tak właśnie żyje.

Gość orrchidea
ja ciebie rozumiem dlatego sama nie mam dzici choc chce je miec w przyszlosci wyobraz sobie jednak ze presja spoleczna w przypadku kobiet jest silniejsza ezczyzna ma prawo realizowac sie inaczej a kobieta zajmujaca sie wyksztalceniem czy kariera zawodowa uchodzi za niedojrzala osobiscie mam to w dupie chce miec dzieci z rozynch powodow. bo rodzina jest dla mnie wartoscia, poniewaz uwazam ze mam wiele unikalnych cech i cenne dna... ale nie teraz kiedy ma je wiekszosc moich znajomych - przecietniakow bez ambicji, realizujacych swoje pragnienie wladzy w postaci zalecen w co dziecko ma sie ubrac i co zjesc ci sa niedojrzali i ograniczeni

krócej to będzie .. mnie nikt do ślubu nie zmusi a te twoje koleżanki to jakieś głupiutkie były :O

Gość mlody wyksztalcony
Klopsie nie widze sprzeczności w moich postach.

Gość krócej to będzie
nie wiem czy głupiutkie, czy zdesperowane czy po prostu kurwy :o rekordzistka po miesiącu była w ciąży, a po trzech ślub:o boże, z kim ja sie przyjaźnie :o

dobrze :D ale to ze cię zdziwiła nie znaczy aby mówić że on myśli jak gimnazjalistka :D :D :D

krócej to będzie .. no właśnie ale to były kurewki niestety :O a ich faceci to byli desperaci :(

cyt. "Szczerze i brutalnie mówić mam to gdzieś. Dla mnie liczy sie przede wszystkim tu i teraz. Uważam, że człowiek żyje przede wszystkim dla siebie a nie dla rodziny, społeczeństwa, ludzkości czy jakichs wyższych celów." ". Dziecko zburzyłoby mi tylko ten mój poukładany i bezpieczny świat w którym bardzo dobrze się czuję. Dlatego własnie nie chce miec dzieci i nawet gdyby becikowe wynosiło milion złotych to i tak nie zmieniłbym zdania." Czy to nie są argumenty świadczące o braku dojrzałości ? Jeśli kogoś nie przekonałem proszę poczytać psychopatologie i tam jest opisane jak dzieci budują swój mały bezpieczny świat i nie chcą go zmieniać...takie dzieci w skrajnych przypadkach nazywa sie autystycznymi.

Gość orrchidea
argumentacja jest szczera to ze ktos jest szczery ze soba dobrze o nim swiadczy wiekszosc chcec wladzy przykrywa instynktem macierzynskim i wziosla argumentacja co jest zenujace, bo nawet im intelektu nie stracza zeby widziec ze jest to schemat spoleczny plus potrzeba znaczenia

Gość JA CI POWIEM ...
a ile masz lat ? autorze

Gość krócej to będzie
klopsie- nie, to nie jest argumentacja świadcząca o braku dojrzałości :o to normalna argumentacja. nie wiem o co ci chodzi, ale jesteś jakiś dziwny:o

może niech ma takie myślenie ale przynajmniej nikogo nie krzywdzi a moze wolisz aby autor poszedł do spowiedzi za takie gorszące spojrzenie na świat, znalazł sobie żonę (najlepiej dziewice) i zaczął robić dzieci aby mu podawały wode na starość :O żenua :O

to ja cie wkońcu nie rozumiem. najpierw obrażasz jego tok myślenia i porównujesz do autystyków a teraz mówisz że szanujesz ??

Gość krócej to będzie
ja czytam od początku wątku i stwierdzam że autor jak i jego argumentacja są zupełnie w porządku, natomiast klops jest ...ehm...żeby nie użyć wulgaryzmu:o

czytam ze zrozumieniem (jeszcze :P) ale moze coś przeoczyłam. jednak po twoich ostatnich postach odnosze takie wrażenie :P