Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była_okularnica

Jak malować oczy żeby były wyraziste?

Polecane posty

Gość była_okularnica

Dotąd nosiłam okulary więc nie przejmowałam się makijażem oczu bo i tak nie było go widać sppoza szkieł.Ale już nie noszę okularów tylko soczewki i moje oczy brzydko teraz wyglądają,tak nijako,a rzęsy sa prawie niezauważalne.Jak je malować by ładnie to wyglądało?Kreski na wewnętrznej stronie raczej odpadają.Macie jakieś pomysły??

Gość pchlasachrajka
to zalezy od tego jaki masz ksztalt oczu i jak szeroko sa od siebie rozstawione, jaki masz ich kolor i jaka masz oprawe oczu, podaj wiecej informacji

Gość była_okularnica
Kolor ciemny brąz,kształt migdałów,nie znam się jak osadzone ale tak normalnie raczej....Ciemna oprawa.zależy mi głównie na tym,żeby rzęsy były bardziej zauważalne,ale nawet 2 warstwy tuszu nie pomagają :(

Gość pchlasachrajka
byc moze uzywasz zlego tuszu, proponuje zakupic jakis pogrubiajacy i stosowac tylko jedna warstwe. Wloski w wewnetrznych kacikach tuszuj od nasady po konce, pociagajac po nich szczoteczka w gore, ku nosowi, te na srodku prosto w gore, a w zewnetrznych kacikach w gore na zewnatrz. Podobne ruchy wykonuj malujac dolne rzesy, ale na dol. kreski na gornych powiekach podkresla naturalny ksztalt oczu, kredka namaluj linie tuz przy rzesach od kacika wewnetrznego do zewnetrznego. jesli chodzi o kolor cieni do powiek - fiolet, soczysta zieleń, odcienie szarości.

Gość była_okularnica
Próbowałam już wiele tuszy i wszystkie dawały taki sam marny efekt :( Może po prostu źle ich używam>Spróbuję malować tak jak mi poradziłaś.Dzęki :)

Gość zenogias
no i przesuwając szczoteczkę od maskary ku górze rzęs musisz wykonywac ruch ' zygzaka' wtedy tusz się lepiej naniesie.:)

Gość pchlasachrajka
sprobuj tusz IsaDory, moze nie jest najtanszy ale bardzo dobry loreal tez ma bardzo dobre tusze

jak nie masz bardzo maly oczu, to kreska na gornej powiece e lainerem wyglada swietnie!, ja codziennie sie tak maluje, czasami nie mam duzo czasu wiec maluje tylko kreske a na tusz zabraknie mi czasu i ide bez niego, czywiscie z tuszem wyglada to lepiej, ale kreska tak podkresla oczy ze i bez niego wyglada super, a dodam ze sama mam jasne rzesy, cienkie, rzadkie i krotkie