Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gingia1234

Prosze o sprawdzenie z niemieckiego

Polecane posty

Gość gingia1234

Mam napisac opis drogi do szkoly..i niewiem czy dobrze,jesli moglabym prosic o sprawdzenie bylabym wdzieczna Meine weg in die schule ist sehr lang.Die reise mit dem bus dauert halb stunde.Um sechs Ukr ich steige in Bus.Ich fahre geradeaus bis....(tutaj miejsowosc przez ktora przejezdzam) dann ich rechts anbiege und ich fahre die KwiatkowskaStrabe entlang.Dann ich abbiege an der Kreuzung links und ich fahre ganz Zeit geradeaus.Um ,6,30 ich steige neben Apotheke aus.Dann ich gehe bis zur Kreuzung und ich gehe die erste Strabe links.Danach ich gehe uber den Platz und ich bin die Schule.CO jeszcze moglabym dopisac,bo wydaje mi sie ze za malo:(:(

Gość troche za pozno
na odrabianie lekcji, babe...

Gość eruio
Mam słownik Translator Deutch 2 i masz troche bledu: Moja precz w tym wyszkol jest bardzo długi.Ona podróżuje z bus trwa odroczy pół.Wokół sześciu Ukr wznoszę się w autobusie.Jadę prosto do....potem (tutaj miejsowosc przez ktora przejezdzam) przyginam na prawo i jadę wzdłuż KwiatkowskaStrabe.Potem odginam na skrzyżowaniu na lewo i jadę całkiem czas prosto.Wokół ,6,30 wysiadam obok apteki.Potem idę do skrzyżowania i idę pierwszą Strabe na lewo.Po tym idę uber miejsce i jestem szkołą.

Gość gingia1234
mialam to juz wczesniej napisane,ale nie mial mi kto sprawdzic:(prosze

Gość eruio
Kobieto to napisz po polsku bez błedne i przetlumasze po niemiecku ok.

Gość kobra-dobra
mein weg in die schule ist sehr lang.die reise mit dem bus dauert halbe stunde. um 6 uhr steige ich im bus ein. ich fahre geradeaus (...) dann ich biege rechts an und fahre K....strasse entlang. dann ich biege an der kreuzung links an und fahre ganze zeit geradeaus. um 6.30 steige ich neben der apotheke aus. dann ich gehe bi zur kreuzung und gehe die erste strasse links. danach gehe ich über den platz und bin in der schule...

Gość gingia1234
Moja droga do szkoly jest bardzo dlugą,Podroz do szkoly trwa pol godziny.O godzinie 6 wsiadam do autobusu,jade prosto do miejscowosci(tutaj nazwa)potem skrecam w prawo i jade wzdlug kwiatkowskiej.Potem skrecam na skrzyziwabuy w kewo i jade caly czas prosto.o 6.30 wysiadalm obok apteki.Potem ide do skrzyzowania i potem w pierwsza ulice w lewo.Przechodze przez plac i jestem w szkole

Gość kobra-dobra
ja bym to tak napisala.... mein weg in die schule ist sehr lang und dauert über 1 stunde. die reise mit dem bus dauert halbe stunde. um 6 uhr muss ich im bus einsteigen. ich fahre geradeaus (...) dann ich biege rechts an und fahre K....strasse entlang. dann ich biege an der kreuzung links an und fahre ganze zeit geradeaus. um 6.30 steige ich neben apotheke aus und gehe noch paare minuten zu fuss bis zur kreuzung und dann noch die erste strasse links. danach gehe ich über den platz und bin in der schule... nie za barzdo skomplikowane..takie akurat na poziom a1 heheheh

Gość Aaagaaataaa
hej mam do was ogromną prośbę ma ktores z was skaner w domu, bo jezeli moglybyscie napiać zwolnie takiej treści: Bielawa 23.01.2008r. Proszę usprawiedliwić Agacie nieobecność na zajęciach w dniu 21.01.2008r z powodu wizyty u lekarza. Mackiewicz Bardzo was prosze bo potrzebuje go na jutro....Prosze...

Gość Aaagaaataaa
i je zeskanowaci przeslac mi na poczte a ja bym sobie juz poradzila jakos prosze..

Gość eruio
Masz! Coś jeszcze?? Mein Schulweg ist sehr lang. Verteuer in die Schule er dauert halb eine Stunde. Ich steige über 6 Stunde in den Bus ein, ich gerade fahre in die Örtlichkeit (hier ein Name) ich dann biege in dem Gesetz und fahre entlang Kwiatkowskiej. Ich dann biege auf der Kreuzung in dem Point und fahre eine ganze Zeit gerade. 6.30 aussteigt neben der Apotheke. Ich dann gehe in die Kreuzung und dann in der erst Straße in dem Point. Ich gehe durch den Platz vorbei und bin in der Schule.

Gość kobra-dobra
eruio ty robisz straszne bledy nie wiersz, ze po ich...nie bedzie dann tylko czasownik...a czasowniki rozdzielne ...rodziela sie jak np. austeigen...to co napisales/las jest z bledami i to podstawowymi...